Kan få 10.000 kroner

Kan få 10.000 kroner

FJORÅRETS STIPENDIATER: Eirik Lockert Rohde og Ane Selboe Lein var begge drømmestipendiater i Røros kommune i 2016. FOTO: Marit Manfredsdotter

Nå kan du søke om «Drømmestipendet».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 23:39

Drømmestipende er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping som gjennom utdelingen ønsker å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

Hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen hver av disse kategoriene: Musikk, Dans, Skapende skriving, Visuell kunst, Sirkus, Teater, Annet.

Målet med både nominasjonen og stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Drømmestipendet består av 100 stipend á 10.000 kroner - til sammen en million kroner.

I 2017 må en være født tidligst i 1997 og senest i 2004 for å kunne bli nominert til Drømmestipendet.

En bredt sammensatt jury velger ut de 100 heldige stipendmottakerne og hvem dette blir offentliggjøres i månedsskifte mai/juni.

I fjor var det Eirik Lockert Rohde og Ane Selboe Lein som var de heldige fra Røros kommune. De fikk 10.000 kroner hver til satsing på sine prosjekter, henholdsvis teater og billedkunst.

For søknadsskjema og mer info så ta kontakt med ditt lokale kulturkontor. S øknadsfrist er 15. februar.

Siste nytt i Kultur

Kulturstipend til Martin Aas
  • Kultur

Martin Aas fikk Selbu kommunes kulturstipend. Den unge musikeren går siste året ved musikklinja på Heimdal Videregående skole og har planer om å fortsette studiene innen musikk til høsten.

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

 
Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE