Krevende med felles budsjett

Krevende med felles budsjett

Felles: I år får de to trøndelagsfylkene felles budsjett for første gang. – Det krever litt ekstra av oss, sier konstituert fylkesrådmann i Sør-Trøndelag, Knut Aspås. FOTO: Anne Gundersen

For første gang har de to trøndelagsfylkene fått felles statsbudsjett. – Dette krever litt ekstra av oss, sier konstituert fylkesrådmann i Sør-Trøndelag, Knut Aspås.

Fra 1. januar blir de to trøndelagsfylkene til ett og derfor har Sør- og Nord-Trøndelag nå fått felles statsbudsjett.

– Det er litt mer komplisert i år og vi må bruke mer tid for å få innsikt i alle detaljene og sikre at vi ikke taper noe i inntektssystemet som følge av sammenslåingen, sier konstituert fylkesrådmann i Sør-Trøndelag, Knut Aspås.

Saken fortsetter under lydklippet

Strammere

Fylkeskommunens økonomiske handlingsrom er strammere enn det prognosene tilsa.

– Vi ser blant annet at i forhold til signalene som kom i kommuneproposisjonen, er de frie inntektene i fylkeskommunene redusert.

Trønderbanen

Elektrifiseringen av Trønderbanen er ikke nevnt i regjeringens forslag til statsbudsjett.

– Fra fylkeskommunens side har vi framholdt elektrifisering av Trønderbanen som viktig for å binde regionen sammen. Det er viktig med gode pendlemuligheter mellom nord- og sørdelen av regionen så derfor hadde vi håpet at dette kom nå. Det gjorde det dessverre ikke, så nå er elektrifiseringen av Trønderbanen skjøvet ut i det uvisse, sier Aspås.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

– Et godt budsjett for arbeidsplasser i Trøndelag
  • Statsbudsjettet

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien er stor sett fornøyd med forslaget til statsbudsjett, men skuffet over at det ikke avsettes midler til elektrifisering av Trønderbanen.

Stor satsing på reindriften i statsbudsjettet
  • Statsbudsjettet

Regjeringen foreslår å innføre avgiftsfritak på driftsmidler i reindriften så snart som mulig i 2018. Dette gjelder Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Skuffet over statsbudsjettet
  • Statsbudsjettet

Kommunepolitikerne hadde ved første øyekast ikke mye fint å si om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018. – Jeg blir nesten litt forbanna, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

 
Følg budsjettkonferansen direkte
  • Statsbudsjettet

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag arrangerer nå budsjettkonferanse der det økonomiske opplegget for kommunesektoren for neste år presenteres. Følg konferansen direkte her.

Flere tusen mistet bredbåndet
  • Nyheter

Både internett- og tv-signal borte for mange i blant annet Gauldalen.

Ligger an til sprekk på fire millioner
  • Nyheter

Tertialrapporten for Røros kommune for andre tertial viser at kommunen går på en økonomisk sprekk i år på mer enn fire millioner kroner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse