Vil ha ny regjering

FOTO: LO

De blå-blå lytter ikke til fagorganiserte, mener LO og sier i et leserinnlegg at landet trenger en ny politisk kurs.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

LESERBREV:

Fagorganiserte vil ha ny regjering!

I LO har vi oppfordret våre medlemmer til å fortelle hva som er de viktigste sakene i forkant av stortingsvalget. Medlemmene ønsker en ny regjering for landet.

Blant de viktigste sakene for våre medlemmer er faste stillinger. Dagens Høyre/FrP-regjering har vist at de ikke lytter til fagorganiserte. De har åpnet for midlertidige ansettelser også der det er behov for faste stillinger. Det gir ikke flere arbeidsplasser, bare flere utrygge jobber, og det gir arbeidsgiver større makt over arbeidstakerne.

Videre er våre medlemmer opptatt av å bevare søndag som en dag der flest mulig har fri. Men dagens Høyre/FrP-regjering har også her valgt en helt annen politisk retning. De foreslo i 2015 en full åpning for søndagsåpne butikker. Hadde den fått gjennomslag for det, ville mange flere enn i dag, både butikkansatte og andre yrkesgrupper, måttet jobbe på søndag.

Landet trenger et flertall for en ny politisk kurs. De rødgrønne partiene har garantert at de vil oppheve den generelle adgangen til midlertidige ansettelser, og at muligheten til søndagsåpne butikker ikke utvides.

LOs 90.000 medlemmer i Trøndelag bruker stemmeretten. Det gjøre de for et trygt og anstendig arbeidsliv.

Din stemme teller, bruk stemmeretten – godt valg!

Kristian Tangen, distriktssekretær LO Sør-Trøndelag

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev

Nye kommunesammenslåinger?
  • Leserbrev

- Regjeringen ser bort fra stortingsvedtaket om at inntektssystemet for kommunene ikke skal brukes til å presse fram nye sammenslåinger av kommuner. Kommuneproposisjonen trosser Stortinget og legger opp til nye runder med kommunesammenslåinger, sier Heidi Greni fra Senterpartiet, saksordfører for ...

- Regjeringens passkutt er uakseptabelt

- Mange vil få mye lengre reisevei for å skaffe seg pass dersom regjeringen får det som den vil, skriver Jenny Klinge (Sp) i dette leserinnlgget.

Hurra - året rundt!
  • Leserbrev

– Her på Røros kan vi feire året rundt for de mange frivillige som bidrar med villige hender, bankende hjerter og god kunnskap for de mange arrangementene som fins her i fjellregionen, skriver daglig leder i Elden, Siri B. Gellein, i et leserinnlegg.

 
Leserbrev fra bekymret storebror
  • Leserbrev

– Blir jeg akutt syk, send meg til St.Olavs, ikke ti ville hester får meg til Innlandet sykehus Tynset. Er det ikke akutt, men jeg trenger en kontrolltime eller behandling tar jeg gjerne en tur til sykehuset på Tynset, skriver Tore Børresen.

 – Natoøvelsen fremmer ikke avspenning
  • Leserbrev

SV skriver i et leserbrev at Norge må våge å si at vi ikke aksepterer våpenindustrien og militærmaktene USA / NATO og Russland sin bløff om at terrorbalanse og våpenopprustning bevarer freden.

Godbiter inn i det nasjonale utvalget
  • Nyheter

Rørosmeieriet kommer med Niste naturellyoghurt med müsli og Niste tyttebæryoghurt med müsli inn i de nasjonale dagligvaresortimentet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE