Tempoklubben til Røros

Tempoklubben til Røros

Tempoklubben kommer til Røros FOTO: Per Magne Moan

Nostalgi i gatene lørdag.

I helga arrangeres det som kalles Verdens Eldste Tempotreff i Tylldalen. Der har den Norske Tempoklubben sitt klubbhus og sitt årlige treff.

Tempo er et Norsk moped- og motorsykkeleventyr som begynte i Sandnes i 1931. Det var firmaet Jonas Øglænd AS som startet produksjonen av motorsykler og etter hvert kom også mopeden. Den siste Tempo Corvetten ble produsert i 1994.

Mange blir fremdeles nostalgiske i blikket når de ser en velholdt Taifun, Panther, Swing eller Comet. Dette er noen av modellene som ble produsert opp gjennom årene.

Heldigvis er mange av syklene tatt godt vare på. Mange er også pusset opp og enkelte er vel i bedre stand i dag enn de var som nye.

Under Tempoklubbens årstreff til helga er det lagt inn fellestur Røros og på lørdag kan skuelystne få se noen av mopedene og motorsyklene som er blitt tatt vare på, i Bergstadens gater.

Ivar Helge Holden er en av entusiastene som lett blir litt blank i øynene når han ser en veteransykkel. Han er selvsagt medlem i klubben og gleder seg til helga:

Les også:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Kulturstipend til Martin Aas
  • Kultur

Martin Aas fikk Selbu kommunes kulturstipend. Den unge musikeren går siste året ved musikklinja på Heimdal Videregående skole og har planer om å fortsette studiene innen musikk til høsten.

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

 
Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE