Jens i Rallaren

Jens i Rallaren

Jens Kvernmo i Rallaren i Hovet. FOTO: Per Magne Moan

Villmarkingen fra Ongdalen i Steinkjer trakk fullt hus da han besøkte Kulturvukku.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.11.2017 kl 23:22

Jens Kværnmo har kommet inn i de norske stuer, ikke bare på en, men på to riksdekkende tv-kanaler i høst. Alene på TV2 Zebra og Vinterdrømmen på NRK1.

I begge programmene har Jens levd i villmarka uten så alt for mange bekvemmeligheter. Vinterdrømmen er en dokumentaren fra sist vinter, som han tilbrakte i Sylan-traktene, mens Alene er en konkurranse der han er en av ti erfarne friluftsmennesker som blir plassert helt alene i hvert sitt område. Med seg i sekken har de et minimum av hjelpemidler, kun det som trengs for å overleve. Alle med samme mål – overleve lengst mulig.

Onsdag kveld fylte han Rallaren i Hovet i Ålen da han gjestet Kulturvukku. Der fortalte han litt om sine erfaringer fra villmarkslivet, turene og om hvordan det hele startet.

Han er en travel mann for tida og skal ha over 20 foredrag før jul. Han gjester blant annet fritidsmessa i Tydalshallen i slutten av november.

Jens sier at drømmen er en langtur i villmarka i Canada. Men denne jula kommer han til å tilbringe hjemme og gleder seg til romjulsfest i Ongdalen.

Hør intervju her:

Les også:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Kunstutstilling på Kvellohaugen
  • Kultur

Nea Radio har i dag vært på kunstutstilling.

Måneskinnstur til Mugg
  • Kultur

Trugetur med førjulsstemning.

Verdensarvsenter byr på nye oppgaver og nye muligheter
  • Kultur

Rørosmuseet skal jobbe mer regionalt og internasjonalt.

 
Matoma til Nobels Fredspriskonsert
  • Kultur

Norske Matoma er nå bekreftet klar til den 24. Nobels Fredspriskonsert i Oslo 11. desember. Tidligere er John Legend, Zara Larsson, Alan Walker og Sigrid bekreftet til Telenor Arena, og flere artister vil bli annonsert framover, lover arrangøren.

Glåmoslotteriet og Stifinneren
  • Kultur

Flere trekninger i Nea Radio mandag.

Inviterer til irsk aften i Tydal og Røros
  • Kultur

Neste helg blir det irsk aften i Tydal og på Røros når Kor Magnon og Røros Sangforening sammen med det irske bandet Mac Haggis slår seg sammen og arrangerer irsk pubkveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE