Hanne Krogh slår på stortromma

Hanne Krogh har fem stopp i Trøndelag under sin julekonsert-turné i år. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Hanne Krogh forbereder nå ny julekonsertturné med gjestesolister i ypperste klasse. Musikerne besøker fem steder i Trøndelag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2017 kl 21:16

Nea Radio
Nea Radio

I år slår Hanne Krogh på stortromma. I anledning at det er 30 år siden hun holdt sin første julekonsert, har hun bestemt seg for å gi sitt publikum en julekonsertopplevelse med gjestesolister i verdensklasse. Turneen heter «Hannes julestjerner», og hun har med seg Tata Vega og Thomas Ruud von Bülow

En av USAS største gospelsangere

Fra Amerika henter Hanne Krogh Tata Vega som er en av de største amerikanske soul- og gospelsangere av vår tid som har sunget med blant andre Michael Jackson, Andrae Crouch, Whitney Houston, Stevie Wonder og de siste fem årene med Elton John.

Vega ble håndplukket av Steven Spielberg til å synge hovedsangen i filmen “The Color Purple”, som førte til Oscar-nominasjon og solo-opptreden på Oscar-gallaen, og var en stjernene i dokumentaren “20 Feet From Stardom” som i 2013 vant både Oscar og Grammy.

En av tidenes beste norske tenorer

Thomas Ruud von Bülow er blant tidenes beste norske tenorer med fortid i Staatsoper Stuttgart og solo-konserter med blant andre verdensstjernen Kiri Te Kanawa. Musikerne er også av de beste i landet, kapellmester Stein Austrud, Tarjei Nysted på fiolin og perkusjon og Stig Espen Hundsnes på trompet.

Fem stoppesteder i Trøndelag

Turneen starter i Kimen kulturhus i Stjørdal 21. november. Videre besøker musikerne Olavshallen 22. november, Snåsa kirke 23. november, Steinkjer kirke 24. november og Selbu kirke 25. november.

– At Tata Vega kommer helt fra Los Angeles for å være med på Hanne Kroghs juleturne, og at hun skal synge sammen med oss i Selbu korensemble. Det er så stort at det nesten ikke er til å fatte! Det forteller Heidi Aas i Selbu Korensemble til Selbyggen.

Og Hanne Krogh gleder seg veldig til årets juleturné:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Effektiv trening for mor og baby
  • Kultur

Babytrening er både effektivt og sosialt for store og små og en gang i uka samles syv mødre og babyene deres for å komme i form.

Smil med stil
  • Kultur

Nå er det ikke lenge til Nyttårskonserten i Bruket kulturhus i Hommelvik, noe som gjerne ses som den offisielle åpningen av kulturåret i Malvik kommune.

Karolinerspelet selger
  • Kultur

Karolinerspelets forestilling lørdag er utsolgt. Også til premieren torsdag og til forestillinga fredag er det nå stor interesse for ledige billetter.

 
Klart for heftige følelser i Bruket
  • Kultur

Torsdag er det duket for Carmen i Bruket kulturhus i Hommelvik og det er de helt store følelsene som er i sving når det som er verdens mest spilte opera settes opp.

Trøndersk dominans i Det Norske Måltid
  • Nyheter

Under en storslått tiårsfinale for Det Norske Måltid gikk hele 5 av 13 priser til Trøndelag.

Floka
  • Floka

#Metoo, Trump, Kjendisfarmen, Bitcoin og Tonya Harding blant sakene som var oppe til diskusjon i fredagens sending.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE