Hanne Krogh slår på stortromma

Hanne Krogh har fem stopp i Trøndelag under sin julekonsert-turné i år. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Hanne Krogh forbereder nå ny julekonsertturné med gjestesolister i ypperste klasse. Musikerne besøker fem steder i Trøndelag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2017 kl 21:16

Nea Radio
Nea Radio

I år slår Hanne Krogh på stortromma. I anledning at det er 30 år siden hun holdt sin første julekonsert, har hun bestemt seg for å gi sitt publikum en julekonsertopplevelse med gjestesolister i verdensklasse. Turneen heter «Hannes julestjerner», og hun har med seg Tata Vega og Thomas Ruud von Bülow

En av USAS største gospelsangere

Fra Amerika henter Hanne Krogh Tata Vega som er en av de største amerikanske soul- og gospelsangere av vår tid som har sunget med blant andre Michael Jackson, Andrae Crouch, Whitney Houston, Stevie Wonder og de siste fem årene med Elton John.

Vega ble håndplukket av Steven Spielberg til å synge hovedsangen i filmen “The Color Purple”, som førte til Oscar-nominasjon og solo-opptreden på Oscar-gallaen, og var en stjernene i dokumentaren “20 Feet From Stardom” som i 2013 vant både Oscar og Grammy.

En av tidenes beste norske tenorer

Thomas Ruud von Bülow er blant tidenes beste norske tenorer med fortid i Staatsoper Stuttgart og solo-konserter med blant andre verdensstjernen Kiri Te Kanawa. Musikerne er også av de beste i landet, kapellmester Stein Austrud, Tarjei Nysted på fiolin og perkusjon og Stig Espen Hundsnes på trompet.

Fem stoppesteder i Trøndelag

Turneen starter i Kimen kulturhus i Stjørdal 21. november. Videre besøker musikerne Olavshallen 22. november, Snåsa kirke 23. november, Steinkjer kirke 24. november og Selbu kirke 25. november.

– At Tata Vega kommer helt fra Los Angeles for å være med på Hanne Kroghs juleturne, og at hun skal synge sammen med oss i Selbu korensemble. Det er så stort at det nesten ikke er til å fatte! Det forteller Heidi Aas i Selbu Korensemble til Selbyggen.

Og Hanne Krogh gleder seg veldig til årets juleturné:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Herlige dansere i Bruket
  • Kultur

Lørdag avholdt Sveberg Danseklubb sin sedvanlige sesongavslutning og for et show det var! Se bildene her.

Skihistorisk dag i Ålen Skisenter
  • Kultur

Skiløbercompagniet inviterte til konkurranse i gamle skiøvelser.

Lørdag formiddag la Det Holtaalske Skieløber Compagnie avsted over Bukkhammeren.
  • Kultur

Markerer 300 år siden Armfeldttragedien.

 
– Over det hele er det en odør av olje, svette og blysats

Lørdag holder Pressemuseet Fjeld-Ljom åpent på Røros. Da settes de gamle settemaskinene i gang, og arrangørene lover en spesiell stemning.

European Blues Challenge er i gang!
  • Kultur

I torsdag åpnet Hell Blues Challenge. – Nå kan publikum bare komme, sier bluessjef Kjell Inge Brovoll.

Beist med ny single
  • Kultur

"Dans som en idiot" er navnet på den nye singelen fra bandet Beist.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE