ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

– Folk vil oppleve å få bedre tjenester

Bedre: Ordfører i Klæbu, Kirsti Tømmervold, tror at innbyggerne vil oppleve å få bedre tjenester etter sammenslåingen med Trondheim. Foto: Robert Norli Hamnes

Kommunesammenslåingen mellom Klæbu og Trondheim har ikke blitt vedtatt uten protester.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Trondheim og Klæbu blir nå en kommune og ordfører Kirsti Tømmervold tror ikke Klæbyggen kommer til å merke mye forskjell.

– Vi skal ha de samme tjenestene og skoler, barnehager og sykehjem blir liggende der det ligger i dag selv om vi må reise til Trondheim for å få utført enkelte tjenester, sier hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Robert Norli Hamnes

Bedre

– Vi hadde en folkeavstemming der flertallet stemte for og noen stemte mot. Dette har jeg respekt for, sier Tømmervold.

– Jeg tror de som er negative til sammenslåingen tenker at vi har det bra som vi har det i dag og at vi ikke vet hvordan framtiden blir. Men de som er positive ser at tjenestene vil bli enda bedre. Vi blir en større kommune, vi får en mer robust økonomi og større et fagmiljø, mener Tømmervold som snakker varmt om samarbeidet med ordfører i Trondheim, Rita Ottervik. Vi er nå en del av ei fellesnemd og har mye kontakt. Det har vært en god prosess og vi har hatt mange gode samtaler.

Investeringer

Tømmervoll mener at Klæbu nå ser en rekke investeringer som ikke ville ha funnet sted om det ikke var for sammenslåingen.

– For eksempel bygges det nå et helse- og omsorgsenter med 60 sykehjemplasser. Det hadde det vært svært krevende å få til dersom vi sto alene. Det bygges også en skiløypes Fra Trondheim Sør til Vassfjellet og det tror jeg heller ikke vi hadde sett dersom vi ikke slo oss sammen med Trondheim, mener hun.

Motstand

Solveig Thun var en av dem som jobbet hardt for å unngå sammenslåingen.

– Vi ville helst at Klæbu skullel forbli en egen kommune som kunne være nærmere beslutningstakerne. Jeg skulle ønske Klæbyggen hadde tro på seg selv og på at vi er i stand til få til ting på egenhånd, sier hun og sier videre at Klæbu kommer til å forbli Klæbu.

– Men jeg tror at vi vil bli som Bratsberg som nå er en litt bortgjemt plass. Jeg tror også vi mister en del av fordelene ved å ha ting i nærheten som for eksempel tannlege og NAV.

Enkel matematik

Haldor Grenstad, som også engasjerte seg i kampen mot å bli ett med Trondheim, sier at det handler om enkel matematik.

– Det sier seg selv at vi ikke vil kunne ha den samme muligheten til å påvirke beslutninger som før. I dag har vi 23 representanter i kommunestyret. Etter sammenslåingen vil vi få i overkant av en prosent. Dette vil ikke kunne representere Klæbus befolkning. Grenstad mener at man må lytte på folket.

– Men jeg tror at folket har tatt feil, sier han.

Intervjuet er gjort av Robert Norli Hamnes

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Til sykehus med luftambulanse etter arbeidsulykke i Ålen

Til sykehus med luftambulanse etter arbeidsulykke i Ålen

En mann skal være alvorlig skadet etter å ha kommet under en traktor i Ålen.

Brann i trafo på Røros

Brann i trafo på Røros

Brannvesenet har nå kontroll etter at det begynte å brenne i en trafo på Røros.

– Dette er dramatisk

– Dette er dramatisk

Brannmannskap fra Fjellregionen og Stjørdal bidrar i slukningsarbeidet i Sverige. – Et lynnedslag er alt som skal til før vi kan risikere lignende her, sier beredskapsleder Bjørn Ivar Sevatdal

Populær mursteinjakt på Øverhagaen

Populær mursteinjakt på Øverhagaen

Mandag ble det satt ut fem trimposter i nærområdet ved sykehjemmet på Øverhagaen. Postene er allerede blitt godt besøkt.

Mali Finborud Nøren er onsdagens sommergjest

Mali Finborud Nøren er sommergjest:

– I stedet for å gå til psykolog, laget jeg film om det

Dagens sommergjest vokste opp på Os, og lever av å lage dokumentarfilmer- og serier. Nå er hun på flyttefot hjem igjen til Fjellregionen.

Starter søk i Glomma etter funn av fiskeutstyr

Starter søk i Glomma etter funn av fiskeutstyr

Det er funnet ei fiskestang og fiskeutstyr ved Vikabrua på Glåmos.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE