Hoksrud (FrP) følger opp SIO-prosjektet

Bård Hoksrud er Fremskrittspartiets eldrepolitiske talsperson. FOTO: Stian Elverum

Forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenester (SIO) startet opp 1. mai 2016. Blant andre Selbu og Stjørdal er med som forsøkskommuner. Begge kommunene fikk besøk fra toppolitikeren torsdag, for å høre hvordan det har gått så langt.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenester (SIO) startet opp 1. mai 2016. Blant andre Selbu og Stjørdal er med som forsøkskommuner.

Prosjekt for statlig finansiering av eldreomsorg (SIO) har vært en prøveordning for flere kommuner siden 1. mai 2016. Stjørdal og Selbu kommune er med som prøvekommuner.

Prosjektet er inndelt i to typer, der det for Selbus del betyr at kommunen, i stedet for vanlige rammeoverføringer fra staten, får midler øremerket til omsorg. I tillegg gis det en gulrot til de kommunene som er med i prosjektet som for Selbus del betyr en ekstra pott på 3,6 millioner kroner i 2017. Stjørdal, som er med i den andre gruppen har i tillegg til stykkprisfinansiering også fått nye kriterier for tildeling av tjenester.

Fremskrittspartiets eldrepolitiske talsmann Bård Hoksrud gjestet både Stjørdal og Selbu torsdag for å høre mer om hvordan kommunene opplever prosjektet:

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

Ny prost i Stjørdal prosti på plass
  • Nyheter

Tidligere gateprest i Trondheim Bymisjon Jon Henrik Gulbrandsen er tilsatt som konstituert prost i Stjørdal prosti og har tatt over stafettpinnen etter Dagfinn Slungaard som gikk av med pensjon ved nyttår.

Bil kolliderte med stolpe i Selbu

Tre personer var i bilen. Ingen skal være alvorlig skadd.

Farfarfortellinger til Selbu og Røros
  • Kultur

Turnéteatret i Trøndelag gjester Selbu og Røros med forestillingen Farfarfortellinger 4. og 5. mars – lokale mannskor med på scenen!

 
– Men bremseren er det ingen som tenker på
  • Sport

Peder Persson lurer på hvorfor noen i hele tatt velger å satse på å bli bremser i 2-erbob.

Lasskjørere fra Selbu forsøker seg på steinsalg igjen
  • Rørosmartnan

Overnatter på Liaåsen i Ålen før siste etappen inn mot Rørosmartnan.

Reidar ble hedret på Gofotfestivalen
  • Kultur

Over 5000 timer på scenen og dobbelt så mange timer på vegen, 50 år som gitarist og han er still going strong med syv orkester. Han kjører fra øvelse til øvelse nesten hver dag hele uka - Reidar Kulset fikk i helga Gofotfestivalens gammeldanspris 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE