Hoksrud (FrP) følger opp SIO-prosjektet

Hoksrud (FrP) følger opp SIO-prosjektet

Bård Hoksrud er Fremskrittspartiets eldrepolitiske talsperson. FOTO: Stian Elverum

Forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenester (SIO) startet opp 1. mai 2016. Blant andre Selbu og Stjørdal er med som forsøkskommuner. Begge kommunene fikk besøk fra toppolitikeren torsdag, for å høre hvordan det har gått så langt.

Forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenester (SIO) startet opp 1. mai 2016. Blant andre Selbu og Stjørdal er med som forsøkskommuner.

Prosjekt for statlig finansiering av eldreomsorg (SIO) har vært en prøveordning for flere kommuner siden 1. mai 2016. Stjørdal og Selbu kommune er med som prøvekommuner.

Prosjektet er inndelt i to typer, der det for Selbus del betyr at kommunen, i stedet for vanlige rammeoverføringer fra staten, får midler øremerket til omsorg. I tillegg gis det en gulrot til de kommunene som er med i prosjektet som for Selbus del betyr en ekstra pott på 3,6 millioner kroner i 2017. Stjørdal, som er med i den andre gruppen har i tillegg til stykkprisfinansiering også fått nye kriterier for tildeling av tjenester.

Fremskrittspartiets eldrepolitiske talsmann Bård Hoksrud gjestet både Stjørdal og Selbu torsdag for å høre mer om hvordan kommunene opplever prosjektet:

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

Boktipset
  • Kultur

Novellesamlinga Oscar Wildes Heis av Lars Saabye Christensen er dagens boktips av bibliotekar Sigrun Selboe.

Ærefullt samfunnsoppdrag
  • Nyheter

Både Tommy Reinås (MDG) og Rune Krogh (Sp) syntes det er flott å være blant de 78 som skal representere trønderne i det nye Trøndelag fylkesting.

 
Sandvik formelt valgt som fylkesordfører
  • Nyheter

Tore O. Sandvik (Ap) er nå formelt valgt inn som fylkesordfører i Trøndelag. Varaordfører for det nye storfylket blir Tomas Iver Hallem (Sp).

Skogdag med fokus på ungtrær
  • Nyheter

Tirsdag arrangerte Nidaros Skogforum skogdag på Jervskogen og der var representanter fra skogdrifta i alle regionens kommuner til stede.

Feiret avtroppende fylkesmann
  • Nyheter

Tirsdag ble Brit Skjelbreds avgang som historiens siste fylkesmann i Sør-Trøndelag feiret med pomp og prakt i Erkebispegården i Trondhiem.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse