Hoksrud (FrP) følger opp SIO-prosjektet

Hoksrud (FrP) følger opp SIO-prosjektet

Bård Hoksrud er Fremskrittspartiets eldrepolitiske talsperson. FOTO: Stian Elverum

Forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenester (SIO) startet opp 1. mai 2016. Blant andre Selbu og Stjørdal er med som forsøkskommuner. Begge kommunene fikk besøk fra toppolitikeren torsdag, for å høre hvordan det har gått så langt.

Forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenester (SIO) startet opp 1. mai 2016. Blant andre Selbu og Stjørdal er med som forsøkskommuner.

Prosjekt for statlig finansiering av eldreomsorg (SIO) har vært en prøveordning for flere kommuner siden 1. mai 2016. Stjørdal og Selbu kommune er med som prøvekommuner.

Prosjektet er inndelt i to typer, der det for Selbus del betyr at kommunen, i stedet for vanlige rammeoverføringer fra staten, får midler øremerket til omsorg. I tillegg gis det en gulrot til de kommunene som er med i prosjektet som for Selbus del betyr en ekstra pott på 3,6 millioner kroner i 2017. Stjørdal, som er med i den andre gruppen har i tillegg til stykkprisfinansiering også fått nye kriterier for tildeling av tjenester.

Fremskrittspartiets eldrepolitiske talsmann Bård Hoksrud gjestet både Stjørdal og Selbu torsdag for å høre mer om hvordan kommunene opplever prosjektet:

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

2.div: Sesongens første hjemmeseier
  • Sport

Selbu slo tabellnabo Bergsøy 26-19 i Selbuhallen lørdag ettermiddag. Etter en treg start, fikk hjemmelaget justert seg inn og sørget etter hvert for en komfortabel sier.

Kulturstipend til Martin Aas
  • Kultur

Martin Aas fikk Selbu kommunes kulturstipend. Den unge musikeren går siste året ved musikklinja på Heimdal Videregående skole og har planer om å fortsette studiene innen musikk til høsten.

Julekalender
  • Julekalender

XL-BYGG er Skandinavias største byggevare­kjede med 340 butikker i Norge, Sverige og Danmark. 

 
Coop Midt-Norge fusjonerer med Coop Tydal
  • Nyheter

Coop Midt-Norge vokser og fusjonerer nå med både Coop Tydal og Coop Indre Namdal, skriver førstnevnte i en pressemelding.

Advent hos Camp Eggen
  • Adventskalenderen

Det er Camp Eggen - Selskapslåven i Selbu som gjemmer seg bak luke 16 i julekalenderen for Selbu og Tydal.

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE