Går ut mot eiendomsskatt for hytteeiere

Urimelig: Politiker og hytteeier Tommy Reinås, mener at den foreslåtte eiendomsskatten på fritidseiendommer i Tydal kommune er både usosial og uklok. FOTO: Anne Gundersen

Eiendomsskatten på hytter i Tydal er usosial, urimelig og uklok, mener hytteeier og Stjørdalspolitiker Tommy Reinås (MDG).

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Tydal kommune har til nå kun hatt eiendomsskatt på verk og bruk. Når rådmannen nå står overfor behandlingen av det som karakteriseres som et stramt årsbudsjett for 2018, har forslaget om en utvidet eiendomsskatt på 2 promille for all fast eiendom blitt lagt på bordet. Dette inkluderer også fritidseiendommer. Dersom forslaget blir vedtatt, vil den utvidede eiendomsskatten øke kommunens inntekter med 3,6 millioner kroner og av dette vil 2,7 millioner kroner komme fra hytteeiere.

– Uklokt og urimelig, sier stjørdalspolitiker og hytteeier Tommy Reinås (MDG).

– Dette er en både urimelig og usosial skattelegging. Til nå har Tydal vært en attraktiv hyttekommune, men dette kan fort endre seg, mener han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kommunale avgifter

Reinås hevder at hytteeierne ikke er en belastning for kommunen.

– Vi betaler vei, vann og kloakk allerede og andre tjenester nyter ikke vi godt av. Veien vi kjører på for å komme til hytta er en fylkesvei, og dermed ikke kommunens ansvar. Inntekter fra eiendomsskatt skal gå til å dekke ytelser og tjenester som skole, barnehager og lignende og det er ikke noe vi skal benytte oss av, sier han.

Usosialt

Reinås mener at dette er å legge en byrde til familier som i mange tilfeller har spinket og spart i generasjoner for å kunne ha hytte.

– Det finnes kommuner som er kjent for luksuriøse hytter, men Tydal er ikke en av dem. Jeg vil heller si tvert imot.

Symptom

Reinås er i utgangspunktet imot eiendomskatt overhode.

– For meg er privat eiendom hellig. I mitt hode er ikke dette noe kommunen skal ha rett til å kreve noe av. Han mener videre at behovet for eiendomsskatt til syvende og sist er et symptom på at rammebetingelsene fra staten til kommunene er for dårlige.

– Når ikke rammene strekker til, vil man se etter andre løsninger. Det er da eiendomsskatt blir innført, mener Reinås.

Utvikling

– Kommunen yter mange tjenester som hytteeiere benytter seg av. I tillegg ønsker vi å gjøre utviklingstiltak som kommer hytteeiere til gode, som for eksempel utbygging av vann- og avløpsnett i hytteområder, uttaler rådmann i Tydal kommune, Heidi Horndalen til Selbyggen.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

Selbu slo Byåsen på bortebane
  • håndball

2div: Selbu med viktig seier søndag ettermiddag.

Revy i Breidablikk
  • Revy

Lørdag kveld var det premiere på revyen «I siste liten» i Breidablikk. Et samarbeid mellom Innstranda og Utstranda.

Floka
  • Floka

Mye hund og litt Korea-Kim.

 
Tilbakeblikk på SUM-messa
  • Video

Nea Radio og FjellTV sendte direkte fra SUM-messa i Verket Røros onsdag.

- Utdatert og komplisert regelverk
  • Nyheter

Selbu Arbeiderparti mener at dagens regelverk for motorferdsel i utmark er både utdatert og komplisert, spesielt etter at det ble åpnet for rekreasjonsløyper med snøscooter i utmark. 

Temamøte om framtiden for Selbu IL Håndball
  • Sport

Styret i Selbu IL Håndball inviterer nå foreldre og spillere over 16 år til infomøte der framtiden skal diskuteres.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE