Går ut mot eiendomsskatt for hytteeiere

Går ut mot eiendomsskatt for hytteeiere

Urimelig: Politiker og hytteeier Tommy Reinås, mener at den foreslåtte eiendomsskatten på fritidseiendommer i Tydal kommune er både usosial og uklok. FOTO: Anne Gundersen

Eiendomsskatten på hytter i Tydal er usosial, urimelig og uklok, mener hytteeier og Stjørdalspolitiker Tommy Reinås (MDG).

Tydal kommune har til nå kun hatt eiendomsskatt på verk og bruk. Når rådmannen nå står overfor behandlingen av det som karakteriseres som et stramt årsbudsjett for 2018, har forslaget om en utvidet eiendomsskatt på 2 promille for all fast eiendom blitt lagt på bordet. Dette inkluderer også fritidseiendommer. Dersom forslaget blir vedtatt, vil den utvidede eiendomsskatten øke kommunens inntekter med 3,6 millioner kroner og av dette vil 2,7 millioner kroner komme fra hytteeiere.

– Uklokt og urimelig, sier stjørdalspolitiker og hytteeier Tommy Reinås (MDG).

– Dette er en både urimelig og usosial skattelegging. Til nå har Tydal vært en attraktiv hyttekommune, men dette kan fort endre seg, mener han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kommunale avgifter

Reinås hevder at hytteeierne ikke er en belastning for kommunen.

– Vi betaler vei, vann og kloakk allerede og andre tjenester nyter ikke vi godt av. Veien vi kjører på for å komme til hytta er en fylkesvei, og dermed ikke kommunens ansvar. Inntekter fra eiendomsskatt skal gå til å dekke ytelser og tjenester som skole, barnehager og lignende og det er ikke noe vi skal benytte oss av, sier han.

Usosialt

Reinås mener at dette er å legge en byrde til familier som i mange tilfeller har spinket og spart i generasjoner for å kunne ha hytte.

– Det finnes kommuner som er kjent for luksuriøse hytter, men Tydal er ikke en av dem. Jeg vil heller si tvert imot.

Symptom

Reinås er i utgangspunktet imot eiendomskatt overhode.

– For meg er privat eiendom hellig. I mitt hode er ikke dette noe kommunen skal ha rett til å kreve noe av. Han mener videre at behovet for eiendomsskatt til syvende og sist er et symptom på at rammebetingelsene fra staten til kommunene er for dårlige.

– Når ikke rammene strekker til, vil man se etter andre løsninger. Det er da eiendomsskatt blir innført, mener Reinås.

Utvikling

– Kommunen yter mange tjenester som hytteeiere benytter seg av. I tillegg ønsker vi å gjøre utviklingstiltak som kommer hytteeiere til gode, som for eksempel utbygging av vann- og avløpsnett i hytteområder, uttaler rådmann i Tydal kommune, Heidi Horndalen til Selbyggen.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

Coop Midt-Norge fusjonerer med Coop Tydal
  • Nyheter

Coop Midt-Norge vokser og fusjonerer nå med både Coop Tydal og Coop Indre Namdal, skriver førstnevnte i en pressemelding.

Advent hos Camp Eggen
  • Adventskalenderen

Det er Camp Eggen - Selskapslåven i Selbu som gjemmer seg bak luke 16 i julekalenderen for Selbu og Tydal.

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

 
Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE