Rykker nærmere i kyllingkampen

Rykker nærmere i kyllingkampen

Kjemper: Rådmann Carl-Jakob Midttun og resten av administrasjonen og politikerne i Malvik kommune har langt fra gitt opp håpet om at Norsk Kyllings nye fabrikk kan bli lagt til Malvik. FOTO: Anne Gundersen

Malvik kommune har langt fra gitt opp kampen om å sikre seg Norsk Kyllings nye fabrikk.

Kampen om hvor Norsk Kyllings nye fabrikk skal legges tetner til og nå står det hele mellom kommunene Orkdal og Malvik.

– Vi har fremdeles tro på at vi kan bli valgt, sier rådmann i Malvik, Carl-Jakob Midttun.

– Det har fra Norsk Kyllings side blitt gjort noen endringer i konseptet og dermed har man hatt behov for ei noe større tomt enn det som i utgangspunktet var kravet. Derfor har nå kommunestyret vedtatt å bevilge ytterligere omlag 30 mål til formålet, noe som gjør at det nå er avsatt 130 mål til en eventuell fabrikk på Sveberg i Malvik.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Arbeidsplasser

En slik etablering vil by på mange nye arbeidsplasser i kommunen.

– Det var opprinnelig snakk om 150 arbeidsplasser. Det vi ser nå er at effektivisering av driften vil bety at disse blir noe færre. Det er likevel klart at en slik etablering vil bety et betydelig antall arbeidsplasser, sier Midttun.

Fortrinn

Midttun mener at et av Malviks store fortrinn er selve tomta på Sveberg.

– Dette er ei tomt som i dag ikke brukes til noe. Det er steingrunn og kan ikke brukes til dyrkamark, noe som ikke er tilfelle i Orkdal.

– Der er en stor del av arealet i dag brukt til jordbruk og det er noe Fylkesmannen ser som problematisk. Vi er derfor positive, sier Midttun som håper at avgjørelsen kan bli tatt før jul.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Nea Radio til Stjørdal

Nea Radio flyttet denne uka inn i nye lokaler i Stjørdal sentrum. Det feirer radiostasjonen med ei storstilt direktesending fra Torgkvartalet fredag.

Avvikler gratis trafikalt grunnkurs
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok i dag å avvikle ordningen med gratis trafikalt grunnkurs i ungdomsskolen. – Tragisk for trafikksikkerheten, sier arbeiderpartiets Kåre Børseth.

Presenterte budsjettforslag
  • Nyheter

Basishaller, økt satsning på barnehager, oppstart for bygging av Hegra Barneskole og planer for et helsehus er en del av budsjettet posisjonen presenterer for kommunestyret torsdag.

 
Luciadagen på Torgkvartalet

Onsdag formiddag kunne ansatte og besøkende se og høre barn fra familiebarnehagene synge i gangene på Torgkvartalet.

Kundene gir julestemningen!
  • Julekalender

Bak den 13. luka i kalenderen er det Jan Sakshaug Sport AS som skjuler seg og i følge Aud Sakshaug er det kundene som bidrar aller mest til julestemningen.

Endelig mast i Mostadmark
  • Nyheter

Nå er det 4G-dekning over hele Mostadmark

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE