Ruster til kamp

Ruster til kamp

Mobiliserer: De ansatte ved Betania Malvik gir ikke opp kampen om arbeidsplassene. Nå vurderer rehabiliteringsinstitusjonen alternativ drift. – Vi ser mange muligheter, sier direktør Ingfrid Eggen Skogrand. FOTO: Anne Gundersen

Etter at meldingen om avvikling kom, samler nå de ansatte ved Betania Malvik troppene for å redde arbeidsplassene.

Denne uken ble det kjent at Betania Malvik risikerer styrt avvikling etter at de ikke nådde opp i anbudskonkurransen utlyst av Helse Midt-Norge. Anbudet gjaldt helsetilbud for pasientgruppene som i dag får rehabilitering ved institusjonen.

– Vi tar imot blant annet mennesker som har vært utsatt for bilulykker og som har behov for langtidsoppfølging. I tillegg får en rekke andre grupper hjelp hos oss, blant annet sykelig overvektige, sier direktør Ingfrid Eggen Skogrand. Omlag hundre arbeidsplasser står nå i fare for å gå tapt.

Saken fortsetter under lydklippet

Ingfrid Eggen Skogrand om videre drift av Betania Malvik

På bestilling

Institusjonen har utviklet sine helsetilbud etter forespørsel fra Helse Midt-Norge.

– Vi har etterkommet den etterspørselen vi har opplevd som reell og fulgt føringer fra Helse Midt-Norge som har vært vår samarbeidspartner i mange år, sier Eggen Skogrand. Nå nådde de imidlertid ikke opp.

– Vi har fått beskjed om at vi kan fortsette å forhandle for to av våre pasientgrupper, utover det er vi ute av konkurransen. Eggen Skogrand sier videre at de ikke vet hvem som er med videre.

– Jeg regner med at Helse Midt-Norge kvalitetssikrer tjenestene de skal tilby og det er mye kvalitet der ute. Når det er sagt, så tenker vi at det er viktig med kontinuitet og hadde håpet på at det ville veie tungt til vår fordel, sier hun.

Tenker nytt

Eggen Skogrand forteller at etter at det første sjokket ga seg, våknet kamplysten i de ansatte.

– Vi har en helt fantastisk ansattgruppe som jeg bare må berømme. Kort tid etter meldingen om det som venter kom, begynte ideene å komme, smiler hun.

– Derfor ser vi nå på mulighetene for hvordan vi kan fortsette driften av Betania Malvik.

Store behov

Eggen Skogran mener at det er en rekke grupper de til nå ikke har jobbet med, har behov for den kompetansen Betania sitter på.

– Jeg kan ikke komme med noe konkret enda, men vi har fantastiske fasiliteter her og en flott beliggenhet. Nå når vi får tenkt oss om, ser vi bare muligheter når det gjelder å kunne tilby tjenester til mennesker som har behov for bistand i vanskelige livssituasjoner.

Ivaretar

Parallelt med den forespeilede avviklingen, vil Betania nå jobbe med utvikling.

– Jeg har stor tro på at vi skal klare dette, mener Eggen Skogrand og forsikrer samtidig at mennesker som allerede er under rehabilitering ved Betania Malvik, er i trygge hender.

– Det skal ikke være noen tvil om at vi skal ta vare på både våre pasienter og brukere, så vel som våre ansatte i denne prosessen, lover Eggen Skogrand.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Ny leder for LO i Trøndelag
  • Nyheter

LO har ansatt Kristian Tangen (41) til å lede det nye distriktskontoret i Trøndelag.

– Dette hadde ingen trodd for fire år siden
  • Valg 2017

Stemningen sto i taket under valgvaken hos FrP. – Dette er nærmest historisk, sier førstekandidat Sivert Bjørnstad om gjenvalget.

Brakvalg for Senterpartiet
  • Valg 2017

Heidi Greni og resten av Senterpartiet sto løpet helt i mål og har med et resultat på 10,3 % økt stortingsgruppa fra 10 til 18 mandater.

 
- Vi må gå i oss selv
  • Valg 2017

Norge får fire nye år med en blåblå regjering. Tore O. Sandvik (AP) og Rita Ottervik (AP) legger ikke skjul på skuffelsen over valgresultatet.

De første prognosene er inne
  • Valg 2017

Dersom de første prognosene slår til, fortsetter Erna som statsminister.

Bilfæst Stjørdal ble en suksess fra ende til annen
  • Kultur

Det er ingen tvil om at Bilfæst Stjørdal bør bli et fast innslag i årene som kommer! Hør intervjuene her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse