Prisutdeling i Malvik

Prisutdeling i Malvik

Påskjønnelser: I dag kunne ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune, ta en av årets hyggeligste telefonsamtaler. Det var nemlig tid får å dele ut kulturprisen og frivillighetsprisen for 2017, som gikk til henholdsvis Frida Røsand og Peder Solem. FOTO: Anne Gundersen

I dag kunne formannskapet i Malvik dele ut årets frivillighetspris og kulturpris til henholdsvis Peder Solem og Frida Røsand. – Godt å gjøre stas på disse viktige bidragsyterne, sier ordfører Ingrid Aune.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.12.2017 kl 18:27

Malvik kommune har i formannskap i dag valgt å tildele Malvik kommunes kulturpris 2017 til Frida Røsand, og Malvik kommunes frivillighetspris 2017 til Peder Solem.

– På vegne av Malvik kommune vil jeg gratulere Frida Røsand og Peder Solem med prisene, og takke dem for den årelange innsatsen de har lagt ned for kulturen og frivilligheten i Malvik. Vi er glade for å være med å løfte fram og gjøre stas på den gode innsatsen de legger ned for alle oss i Malvik, sier ordfører i Malvik, Ingrid Aune.

Saken fortsetter under lydklippet

Kulturprisen

I formannskapets begrunnelse heter det at Frida Røsand er en aktiv kulturarbeider med tilhørighet i Vikhammer og Saksvik skolekorps og Malvik Blandakor. Hun er manusforfatter, prosjektleder, produsent og en veldig aktiv bidragsyter i kulturlivet, i hovedsak rettet mot barn og unge. Hun er kanskje mest kjent som hovedpersonen bak Malvik Blandakor sin oppsetning «Ærta Bærta» siden 2008. Hun er en arbeidende kulturarbeider som ikke er opptatt av å fremheve seg selv, men liker å jobbe aktivt sammen med grasrota av kulturlivet på Ytre Malvik. Tid og sted for utdelingen er i følge Aune ikke bestemt.

Frivillighetsprisen

Om Peder Solem sier begrunnelsen at han er en institusjon når det gjelder frivillig arbeid på Ytre Malvik.

– Gjennom en rekke tillitsverv i en mannsalder har han sørget for å skape aktivitet og gode arenaer for andre, og han er den som stiller seg fremst når det gjelder å stille opp på dugnadsarbeid. Han har mange byggeprosjekter «på samvittigheten». Peder Solem er æresmedlem i Malvik IL og chartermeldem i Lionsklubb Malvik. Han har vært kontaktperson og aktiv i arbeidet med Pilegrimsleden gjennom Malvik, og i høst har han vært ute og satt opp nye skilt i denne leden. Peder Solem har gjennom sin årelange innsats bidratt til at mange, i alle aldre, blir aktivisert og får bedre fasiliteter å utøve aktiviteten på. Frivillighetsprisen deles ut på Malvik kirkestue førstkommende mandag 11. desember kl. 12.00, forteller Aune.

Betydelige bidrag

- For Malvik kommunes innbyggere er de frivilliges innsats innenfor kultur- og dugnadsarbeid av veldig stor betydning og bidrar i stor grad til at vi har et aktivt lokalsamfunn hvor malvikingene trives. Det at vi er en god kommune å bo i, med et aktivt kultur- og idrettsliv og aktivt dugnadsfolk, gjør også at vi er en kommune som tiltrekker oss kreative, skaperkraftige mennesker. I sin tur bidrar dette også til den sterke veksten vi har sett i nyetablerte bedrifter og nye arbeidsplasser i Malvik. Alt henger sammen med alt, som Gro sa, og det er en stor glede å få være med å gjøre stas på to flotte representanter for kultur og frivillighet i Malvik, mener Aune.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Optimisme i næringslivet, men..
  • Nyheter

Næringslivets økonomibarometer viser at det fortsatt hersker optimisme i trøndersk næringsliv. Tallene for fjerde kvartal 2017 viser at arbeidsledigheten i regionen er blant de laveste i landet og at de fleste bransjer går godt. Men - det er nedgang i vareeksporten og boligbygginga faller.

Post bare én dag i uka?

Konsernsjef Tone Wille i Posten tror tida med levering av post fem dager i uka nærmer seg slutten.

Vil forsvare ambulansetjenesten i Meråker og Tydal
  • Nyheter

Værnesregionen er bekymret for ambulansetjenestene i Meråker og Tydal.- Vi ser helt klart at en endring i akuttmedisinsk beredskap og transporttjeneste i Tydal eller Meråker vil få ringvirkning for alle de andre kommunene i Værnesregionen og dermed også for det andre helseforetaket, heter det i en u...

 
Floka
  • Floka

Davy Wathne, julebyen Røros, aquevit, juletre og legemiddelindustrien stod på dagsorden.

Julemarked i Trondheim
  • Kultur

Nå er det julemarked i Trondheim for 15. gang. Mer enn 200 000 mennesker regnes med å ta turen til markedet som regnes blant Norges beste.

Jobber stort sett alene
  • Nyheter

De fleste norske bønder er alene mesteparten av arbeidsdagen, viser ny undersøkelse. Desto viktigere med gode, lokale fellesarenaer, mener landbrukseksperter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE