Voksenopplæringen får elektrobygget

Gledelig: Torsdag kunne varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik (H) (t.v) og leder for komite levekår, Gunnar Uglem (MDG) formidle at voksenopplæringen i kommunen fra høsten av skal foregå i det gamle elektrobygget ved Ole Vig Videregående skole. FOTO: Anne Gundersen

Fra høsten overtar voksenopplæringen i Stjørdal det gamle elektrobygget bed Ole Vig videregående skole.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Voksenopplæringen i Stjørdal kommune har lenge hatt behov for nye lokaler og nå er en ny avtale på plass. Det gamle elektrobygget ved Ole Vig videregående skole skal pusses opp og blir nå tilholdssted for voksenopplæringen.

– Både økonomisk, og ikke minst for de som deltar og jobber ved voksenopplæringen, er dette en gladnyhet, mener Gunnar Uglem, leder i komite levekår i Stjørdal.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

God løsning

– Vi skal pusse opp det gamle bygget og dermed får elevene gode lokaler, men ikke minst er det viktig at de nå kommer inn på skolens område, sier varaordfører Ole Hermod Sandvik.

– Mange av dem som går på voksenopplæringen skal videre på Ole Vig etter at de er ferdige der og mange av disse igjen er fremmedspråklige. Det at de kommer inn på skolens område allerede nå, betyr at dette ufarliggjøres og at integreringen skyter fart, mener han.

Økonomisk

Kommunen var forespeilt å leie lokaler for omlag fire millioner kroner et annet sted.

– Nå får vi en løsning på omtrent det halve, så dette er en gladsak på alle måter. Renoveringen er allerede i gang og alt skal være klart til skolestart i august i år, sier Gunnar Uglem.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE