Ønsker budsjettinnspill fra folket

Innspill: Høyre og FrP legger fram felles forslag til budsjett for Malvik kommune for neste år og nå ønsker Eva Lundemo (H) og Lill-Harriet Sandaune (FrP) innspill fra folk om hva de ønsker skal prioriteres. FOTO: Anne Gundersen

Høyre og FrP legger fram felles budsjettforslag for 2018. Nå ønsker de innspill fra folk som har tanker om hva Malvik kommune trenger.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

– Vi har lagt en hektisk valgkamp bak oss men innbyggerne er i kommunen hele året. Derfor ønsker vi innspill på hva slags prioriteringer vi skal gjøre når vi nå går i gang med kommunebudsjettet, sier gruppeleder i Malvik FrP, Lill Harriet Sandaune.

– Det er bare rett og rimelig at vi nå går sammen om det alternative budsjettet, mener gruppeleder i Høyre, Eva Lundemo.

– Vi sitter sammen i regjeringen og jobber også godt sammen her lokalt. Jeg tror at innbyggerne synes det er fint at vi kan jobbe sammen på tvers av partilinjene, mener hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Eiendomsskatt

Eiendomskatt er en høyt prioritert sak i Malviks blå opposisjonsblokk.

– Eiendomsskatten er noe vi prioriterer høyt å få bukt med, sier

–Vi mener at den først bør reduseres og deretter fases helt ut.

Lundemo mener at det er mulig å tenke smartere og mer økonomisk når det gjelder kommunens økonomi.

– Vi må tenke nytt og ikke være redde for å se på andre aktører når vi skal tilby tjenester. Vi ønsker å gi Malviks befolkning best mulig tjenester per krone det koster.

Svar

Lundemo og Sandaune forteller at de allerede har fått innspill.

– Samtidig ønsker vi flere. De vil ikke si noe om hva disse innspillene handler om.

– Vi går gjennom alt og kan love at hver enkelt blir hørt. Det er ikke dermed sagt at alt vil bli foreslått i vårt alternative budsjett, sier Lundemo.

– Vår jobb er å prioritere.

Mindretall

Ettersom den blå blokken er i mindretall i kommunestyret, er det lite sannsynlig at forslagene fra det blå samarbeidet blir vedtatt.

– Men noen ganger opplever vi å bli stemt ned og at forslaget sener blir fremmet og vedtatt av posisjonen, smiler Sandaune.

– Hovedsaken for oss nå, er å vise at vi kan tenke nytt. Lundemo avviser at dette er et rent publikumsfrieri.

– Vi er folkevalgte hver dag og vi skal jobbe for innbyggerne i kommunen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE