ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Offisiell åpning av Betania Malviks nye tilbud

Feiret: Talene og lykkeønskningene var mange da Betania Malvik offisielt markerte åpningen av sitt nye tilbud Arbeidsrettet rehabilitering. Fra venstre: Administrerende direktør for Lukasstiftelsen, Tor Inge Skjøtskift, ordfører i Malvik, Ingrid Aune, direktør ved Betania Malvik, Ingfrid Skogrand og leder for Arbeidsrettet rehabilitering, Ranveig Nilsen. Foto: Anne Gundersen

Tirsdag kunne endelig Betania Malvik ta seg tid til å holde en offisiell markering av at de nå er i gang med sitt nye tilbud; Arbeidsrettet rehabilitering.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2018 kl 20:59

ANNONSE
Annonse

Etter sjokktapet av et anbud til Helse Midt-Norge i fjor, gikk Betania Malvik i tenkeboksen. På julebordet fikk de ansatte gladnyheten om at et nytt anbud; Arbeidsrettet rehabilitering, var vunnet. Etter å ha vært i drift med konseptet siden januar i år, ble det tirsdag endelig tid for å offisielt markere at driften ved den tradisjonsrike institusjonen går videre med uforminsket styrke.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Handlekraft

– Alle ansatte viste umiddelbart en stor vilje til å tenke nytt da vi fikk den vonde beskjeden i fjor, sier direktør ved Betania Malvik, Ingfrid Skogrand.

– Nå går vi i gang med Arbeidsrettet rehabilitering og dette er noe vi har lang og svært god erfaring med fra før. Den nye modellen baserer seg nemlig på et av konseptene Betania har hatt størst suksess med. "Raskere Tilbake" som også fokuserte på å få folk tilbake til jobb etter både psykiske og fysiske utfordringer kunne vise til tall som at 94 prosent av alle deltakere var til bake i jobb etter ett års behandling.

Døgntilbud

Ranveig Nilsen skal lede arbeidsrettet rehabilitering ved Betania og hun var også involvert i "Raskere tilbake".

– Det nye nå er at vi har et døgntilbud i tillegg til dagbehandling. Men dette er noe vi som kjent har hatt stor suksess med tidligere, så vi har mye å lene oss på her, mener hun.

Tenker økonomi

Skogrand var opprørt over avslaget i fjor og reagerte særlig på at økonomi syntes å være avgjørende under forrige anbudsrunde.

– Det skremmer at man ser ut for å behandle mennesker som skruer og muttere i et samfunn som stiller stadig større krav til effektivisering. Denne gangen måtte vi også gå noen runder i forhold til økonomi, men uten å inngå kompromiss på kvalitet, forsikrer hun.

– Jeg er overbevist om at dette er et svært bra tilbud til våre brukere.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Halv meter lavere vannstand enn normalt i Aursunden

Halv meter lavere vannstand enn normalt i Aursunden

Den tørre sommeren har ført til at vannstanden i Aursunden er lavere enn normalt.

Derfor kildesorterer ikke trøndere avfallet sitt

Derfor kildesorterer ikke trøndere avfallet sitt

- Orker ikke. Mangler et godt system for kildesortering. Resten av familien følger ikke opp. Dette er blant favorittunskyldningene trønderne bruker når de ikke kildesorterer avfallet sitt.

Skadefelling av ulv i Nord-Østerdal

Skadefelling av ulv i Nord-Østerdal

Klima- og miljødepartementet gir 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal. Pengene tildeles gjennom Fylkesmannen i Hedmark.

Sett syk eller død fisk?

Sett syk eller død fisk?

Vassføringa i elvene i Trøndelag skrumper, og langtidsvarselet er uten nedbør. Mange elver har ekstremt lav vannføring. Når forholdene er som nå, kan det av flere årsaker bli problemer for laks og sjøørret.

Første F-35 i lufta over Røros

Første F-35 i lufta over Røros

Se den unike videoen av det første F-35 jagerflyet som passerte lavt over Røros Lufthavn i dag.

Fredag den 13. ingen ulykkesdag

Fredag den 13. ingen ulykkesdag

Mange i Norge forbinder fredag den 13. med ulykke, mens det er en lykkedag i Italia. De som har angst for fredag den 13. kan imidlertid ta det med ro.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE