Offisiell åpning av Betania Malviks nye tilbud

Feiret: Talene og lykkeønskningene var mange da Betania Malvik offisielt markerte åpningen av sitt nye tilbud Arbeidsrettet rehabilitering. Fra venstre: Administrerende direktør for Lukasstiftelsen, Tor Inge Skjøtskift, ordfører i Malvik, Ingrid Aune, direktør ved Betania Malvik, Ingfrid Skogrand og leder for Arbeidsrettet rehabilitering, Ranveig Nilsen. FOTO: Anne Gundersen

Tirsdag kunne endelig Betania Malvik ta seg tid til å holde en offisiell markering av at de nå er i gang med sitt nye tilbud; Arbeidsrettet rehabilitering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2018 kl 20:59

Nea Radio
Nea Radio

Etter sjokktapet av et anbud til Helse Midt-Norge i fjor, gikk Betania Malvik i tenkeboksen. På julebordet fikk de ansatte gladnyheten om at et nytt anbud; Arbeidsrettet rehabilitering, var vunnet. Etter å ha vært i drift med konseptet siden januar i år, ble det tirsdag endelig tid for å offisielt markere at driften ved den tradisjonsrike institusjonen går videre med uforminsket styrke.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Handlekraft

– Alle ansatte viste umiddelbart en stor vilje til å tenke nytt da vi fikk den vonde beskjeden i fjor, sier direktør ved Betania Malvik, Ingfrid Skogrand.

– Nå går vi i gang med Arbeidsrettet rehabilitering og dette er noe vi har lang og svært god erfaring med fra før. Den nye modellen baserer seg nemlig på et av konseptene Betania har hatt størst suksess med. "Raskere Tilbake" som også fokuserte på å få folk tilbake til jobb etter både psykiske og fysiske utfordringer kunne vise til tall som at 94 prosent av alle deltakere var til bake i jobb etter ett års behandling.

Døgntilbud

Ranveig Nilsen skal lede arbeidsrettet rehabilitering ved Betania og hun var også involvert i "Raskere tilbake".

– Det nye nå er at vi har et døgntilbud i tillegg til dagbehandling. Men dette er noe vi som kjent har hatt stor suksess med tidligere, så vi har mye å lene oss på her, mener hun.

Tenker økonomi

Skogrand var opprørt over avslaget i fjor og reagerte særlig på at økonomi syntes å være avgjørende under forrige anbudsrunde.

– Det skremmer at man ser ut for å behandle mennesker som skruer og muttere i et samfunn som stiller stadig større krav til effektivisering. Denne gangen måtte vi også gå noen runder i forhold til økonomi, men uten å inngå kompromiss på kvalitet, forsikrer hun.

– Jeg er overbevist om at dette er et svært bra tilbud til våre brukere.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE