Nærmere målet om heltidskultur

Politisk innsats: Malvik kommune kommer stadig nærmere målet om å gi alle som ønsker det fast ansettelse. FOTO: Anne Gundersen

Malvik kommune har lenge jobbet for å gi ansatte muligheten til fast 100 prosent stilling, dersom de ønsker det. I går fikk de gode nyheter.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Det å bygge en helhetskultur blant kommunens ansatte har lenge vært en prioritert oppgave i Malvik. I går kom nyheten om at kommunen oppretter to nye hele sykepleierstillinger i løpet av våren og at flere deltidsstillinger blir omgjort til heltid i samme periode.

– Det er svært gledelig at vi nå er flere stillinger nærmere en heltidskultur i kommunen, sier ordfører Ingrid Aune.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Politisk innsats

– Det er en tydelig rødgrønn politikk og politisk innsats som nå gir nå resultater, sier Aune, som har hatt nettopp heltidskultur som hjertesak siden hun tiltrådte som ordfører. Hun berømmer innsatsen til virksomhetslederne som har tatt grep.

– Vi ser at de finner rom for omrokkeringer i sine budsjetter med bakgrunn i tydelige politiske vedtak, og det er vi veldig glade for. Det er tydelig at også rådmannen har tatt målet om flest mulige heltidsstillinger innover seg med største alvor, mener hun.

Kjente fjes

Heltidstillinger er ikke bare et gode for de ansatte.

– Vi ser at kanskje særlig i eldreomsorgen er det viktig med forutsigbarhet og det at nå stadig flere ansatte får heltidsstillinger, fører til at brukerne av helsetunene opplever å ha færre ansatte å forholde seg til, noe som fører til en bedre hverdag for dem, sier en fornøyd Ingrid Aune. Malvik kommune har hatt en stabil økning i heltidsansatte på over en prosent i flere år.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Utvider nasjonalpark på Dovrefjell
  • Nyheter

Det tidligere skytefeltet på Hjerkinn er nå en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken øker med over 130 kvadratkilometer.

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio
  • Nyheter

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Provoserte Værnes-ordførere
  • Nyheter

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

 
Selbusjøen fylles
  • Nyheter

Selbusjøen er så å si "tom". Nå skal den fylles igjen, lover Statkraft.

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE