Kvinnekveld før kvinnedagen

KVINNEDAG: I Malvik tjuvstartet kvinnedagen på Rampa onsdag 7. mars. Til stede var initativtakerne, med ordfører Ingrid Aune (Ap), Liv Aksnes og Anne Lise Fagerheim i spissen, og opp i mot 50 andre deltagere. FOTO: Kristin Nybrodahl

Nesten 50 deltakere møtte opp da årets kvinnekveld ble feiret på Café Rampa i Hommelvik dagen før kvinnedagen.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

I år som i fjor ble arrangert kvinnekveld i Malvik dagen før kvinnedagen, og i lys av tidens siste hendelser var tema for kvelden satt.

MeToo-kampanjen ble en rød tråd for arrangementet, og preget dermed kveldens program.
Ordfører Ingrid Aune møtte journalist Aagot Opheim, direktør i Avinor, Marit Stigen, og redaktør for Bladet, Linn Yttervik, i en panelsamtale hvor blant annet kvinner i mannsdominerte yrker ble diskutert.

Se bildet større

KVINNEDAG: Paneldebatt om kvinner i mannsdominerte yrker med ordfører Ingrid Aune, journalist Aagot Opheim, direktør i Avinor, Marit Stigen, og redaktør for Bladet, Linn Yttervik. FOTO: Kristin Nybrodahl

Leder i Malvik Unge Høyre, Julianne Moen Foss, reflekterte sammen med nestleder i Hommelvik AUF, Helene Wean, over viktigheten av å ta lærdom av #MeToo-kampanjen, men også hvordan man forebygger at historien gjentar seg.

Leder i Malvik Ungdomsråd, Jørgen Enoksen, holdt også appell, og han rettet fokus mot spredning av nakenbilder og kvinner i høye stillinger.

Vilma (11)

Kveldens yngste deltaker, Vilma Sivertsen Hell (11), imponerte alle med sine refleksjoner. Hun understrekte flere ganger i sin appell at hun ønsket å ta et oppgjør med såkalte jente- og guttefarger, og jente- og gutteting. Vilma kunne også fortelle at siden foreldrene ble skilt, har hun blitt mer oppmerksom på at det ikke finnes konkrete oppgaver for hva mor og far skal gjøre hjemme. Det synes hun er viktig at flere tenker over.

Se bildet større

KVINNEDAG: Kveldens yngste deltaker, Vilma Sivertsen Hell (11), imponerte alle med sine refleksjoner. FOTO: Kristin Nybrodahl

Kultur

Det ble også tid til kulturelle innslag, både fra lokale aktører som lyriker Randi Perrau og revygruppen "Kvitter fra Knotten", samtidig som Malvik Kulturskole for anledningen bidro med jenteband. Det ble også tid til quiz med nettopp "Kvinner" som tema.

Både publikum og initativtakerne oppsummerte arrangementet som en interessant og vellykket kveld av høy kvalitet. Kvinnekvelden ble med andre ord en god oppvarming til torsdagens kvinnedag!

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

Ny internasjonal arbeidsmiljøstandard
  • Nyheter

Nylig ble verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, lansert.

 
Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE