Malvik historielag fikk fylkeskommunens kulturlandskapspris

 

Malvik historielag fikk Sør-Trøndelag fylkes kulturlandskapspris for arbeidet med den gamle husmannsplassen Fjølstadtrøa.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Malvik historielag fikk fylkeskommunens kulturlandskapspris
Malvik historielag fikk fylkeskommunens kulturlandskapspris

Tirsdag kveld ble Malvik Historielag tildelt Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturlandskapspris. Laget fikk prisen for å ha jobbet utrettelig i mange år med å gjøre den gamle husmannsplassen Fjølstadtrøa, til et levende og dynamisk tidsvitne på hvordan folk flest levde under storbønder i gamle dager. Prisen, som deles ut årlig, skal være en påskjønning til en person, personer eller lag og foreninger som gjør en ekstraordinær innsats for å ta vare på kulturlandskap i Sør-Trøndelag.

Flott innsats

Landbruksdirektør hos fylkesmannen, Tore Bjørkli, overrakte prisen.

– Det er meg en stor glede å kunne overrekke denne utmerkelsen for arbeidet dere gjør, sa Bjørkli.
– I begrunnelsen heter det at innsatsen dere har gjort, viser levesett, matproduksjon og liv og levnet på husmannsplasser, på en helhetlig måte. Fjølstadtrøa er i tillegg aktiv når det gjelder formidling, blant annet ved å ta i mot barnehager og skoleklasser for å spre kunnskap.

Nytt tak

Prisen består av et diplom, samt en sjekk på kr 20 000,-. Leder i Malvik historielag, Joralf Halgunset, takket for prisen og sa at pengene kom godt med.

– Det koster å drifte et slikt prosjekt, så det er ingen tvil om at dette er kjærkomment. Vi skal blant annet legge nytt tak, så det er nok å bruke pengene på, fortalte han. Overrekkelsen foregikk i Malvik kirkestue og det er tredje gang aktører fra Malvik kommune tildeles kulturlandskapsprisen.

Siste nytt i Kultur

Torstein Mørseth og Jan Engen er dagens flokegjester
  • Fredagsfloka

Hør Torstein Mørseth og Jan Engen diskutere livets viderverdigheter.

Strålende Karoliner-premiere på Brekka
  • Kultur

- Fantastisk! Publikums reaksjoner etter premieren på Karolinerspelet i Tydal var entydige.

Tjukkasgjengen starter trimtilbud i Malvik
  • Kultur

Finn O. Fosmo drar i gang et nytt trimtilbud i Malvik - og her snakker vi lavterskel!

 
Storslått Carmen med bestått eksamen
  • Kultur

Med eksamen framfor en fullsatt sal i Bruket kulturhus fikk Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval vist at hun er en fullblods klassisk sanger for sensorer fra musikkonservatoriet ved NTNU.

Premiereklart i Tydal
  • Kultur

I kveld er det premiere på “Karolinerspelet, dødsmarsjen over Tydalsfjella”, på Brekka bygdetun i Tydal. Generalprøven frister oss til å si: Best ever!

General Nils
  • Kultur

Nils Jonsson spiller general Carl Gustav Armfeldt i Karolinerspelet 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE