Malvik historielag fikk fylkeskommunens kulturlandskapspris

 

Malvik historielag fikk Sør-Trøndelag fylkes kulturlandskapspris for arbeidet med den gamle husmannsplassen Fjølstadtrøa.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Malvik historielag fikk fylkeskommunens kulturlandskapspris
Malvik historielag fikk fylkeskommunens kulturlandskapspris

Tirsdag kveld ble Malvik Historielag tildelt Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturlandskapspris. Laget fikk prisen for å ha jobbet utrettelig i mange år med å gjøre den gamle husmannsplassen Fjølstadtrøa, til et levende og dynamisk tidsvitne på hvordan folk flest levde under storbønder i gamle dager. Prisen, som deles ut årlig, skal være en påskjønning til en person, personer eller lag og foreninger som gjør en ekstraordinær innsats for å ta vare på kulturlandskap i Sør-Trøndelag.

Flott innsats

Landbruksdirektør hos fylkesmannen, Tore Bjørkli, overrakte prisen.

– Det er meg en stor glede å kunne overrekke denne utmerkelsen for arbeidet dere gjør, sa Bjørkli.
– I begrunnelsen heter det at innsatsen dere har gjort, viser levesett, matproduksjon og liv og levnet på husmannsplasser, på en helhetlig måte. Fjølstadtrøa er i tillegg aktiv når det gjelder formidling, blant annet ved å ta i mot barnehager og skoleklasser for å spre kunnskap.

Nytt tak

Prisen består av et diplom, samt en sjekk på kr 20 000,-. Leder i Malvik historielag, Joralf Halgunset, takket for prisen og sa at pengene kom godt med.

– Det koster å drifte et slikt prosjekt, så det er ingen tvil om at dette er kjærkomment. Vi skal blant annet legge nytt tak, så det er nok å bruke pengene på, fortalte han. Overrekkelsen foregikk i Malvik kirkestue og det er tredje gang aktører fra Malvik kommune tildeles kulturlandskapsprisen.

Siste nytt i Kultur

Karolinerna återvänder
  • Kultur

Årets forestilling ved Christianus Sextus får svensk hovedrolle.

Våryr kvinnekraft på Saksviktunet
  • Kultur

Lørdag var det vårmarked hos Milde Mathilde og Drillpikene på Saksvik og der lurte både engler og alver i kulissene.

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

 
Floka!
  • Fredagsfloka

Vikinger, pilegrimer og sommertemperaturer i lystig passiar.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

Internasjonal suksess for Jentene på tunet
  • Lokalmat

Denne uka gikk den skandinaviske finalen av "International Chocolate Awards 2018" av stabelen i København, og Iris Yvonne Martinsen-Aune stakk av med sølvmedaljen for sin sjokoladebit "Northern Lights- A taste of heaven".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE