Feiret kulturen med storstilt forestilling

FEIRET KULTUREN: Det er 11 år siden Lånke kultur ble arrangert for første gang. I år hadde imidlertid arrangementet flyttet fra Lånkehallen til Kimen kulturhus og også skiftet navn til Kultur for alle. Ann Kristin Andersson var spesielt invitert for anledningen. FOTO: Anne Gundersen

Fredag kveld bød det lokale kulturlivet inn til festaften i Kimen kulturhus i Stjørdalen. Sanger Ann Kristin Andreasson var spesielt invitert som gjesteartist.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2017 kl 21:29

Nea Radio
Nea Radio

Intervju med Kolbjørn Geving
Kolbjørn Geving er en ildsjel innen kulturlivet på Stjørdal

Kolbjørn Geving er en ildsjel i kulturlivet i Stjørdal og er levende opptatt av alt som foregår på kulturfronten.

- Jeg syntes det var viktig at vi skulle komme sammen og vise hva vi drev med. Ikke minst med tanke på rekruttering og hva det kunne bety for yngre mennesker å se hvor artig vi har det. For elleve år siden ble det som den gangen het Lånke Kultur en realitet.

Omfattende program

Det var ikke småtterier som sto på programmet da Kultur For Alle gikk av stabelen. I tillegg til gjesteartist Ann Kristin Andersson, bidro blant annet Hell Brass, Cecilie Eide, Hell Storband, Terje Espeland, Rikard Ottesen, Dameavdelingen, Øystein Berntsen, Lånke Musikkforening med solist Hilde Synnøve Engberg, Lånke Skolemusikk med drillere, Vilde Drivstuen, Camilla Larsen, Emilie Wifstad, Odin Kristoffersen og Frida Størseth.

- Her får vi virkelig se hva Stjørdal har å by på, mener Geving.

Dekket bord

Geving forklarer at de tidligere holdt til i Lånkehallen.

- Det var veldig krevende å organisere et stort arrangement som dette der. Vi holdt på fra fredag til søndag med å rigge opp og ned, forteller han.

- Derfor er det utrolig fint å nå kunne bruke Kimen og jeg kan ikke få skrytt nok av all hjelp og støtte vi har fått fra både de som jobber her på huset og fra frivillige.

Revy og variete

Geving har selv vært aktiv på scenen gjennom hele livet.

- Jeg jobbet i Braathens i 32 år og der hadde vi en revygruppe. Det var en fantastisk tid, hvor jeg var så heldig at jeg blant annet fikk være med i NM i revy på Høylandet i tre år, minnes han. Nå spiller Geving i en lokal varietegruppe.

- Vi fremfører sanger fra 1960, -70 og -80tallet og har det veldig artig sammen. Han forteller at det særlig er besøkene på lokale sykehjem han finner givende.

- Det er så fint å se hvordan eldre mennesker som kanskje er litt reduserte, reagerer på musikk de kjenner. Da synger de med og av og til kommer tårene også.

Dugnad

En av grunnene til at arrangementer som dette er viktig, er at det er et utrykk for dugnadsånden, mener Geving.

- Jeg tror vi blir et fattig folk dersom dugnadsånden forsvinner. Dessverre er den i ferd med å gjøre nettopp det enkelte steder og derfor er det av stor betydning for oss som mennesker at vi fortsetter å samles slik som vi gjør i kveld, også innen kulturlivet.

Siste nytt i Kultur

Torstein Mørseth og Jan Engen er dagens flokegjester
  • Fredagsfloka

Hør Torstein Mørseth og Jan Engen diskutere livets viderverdigheter.

Strålende Karoliner-premiere på Brekka
  • Kultur

- Fantastisk! Publikums reaksjoner etter premieren på Karolinerspelet i Tydal var entydige.

Tjukkasgjengen starter trimtilbud i Malvik
  • Kultur

Finn O. Fosmo drar i gang et nytt trimtilbud i Malvik - og her snakker vi lavterskel!

 
Storslått Carmen med bestått eksamen
  • Kultur

Med eksamen framfor en fullsatt sal i Bruket kulturhus fikk Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval vist at hun er en fullblods klassisk sanger for sensorer fra musikkonservatoriet ved NTNU.

Premiereklart i Tydal
  • Kultur

I kveld er det premiere på “Karolinerspelet, dødsmarsjen over Tydalsfjella”, på Brekka bygdetun i Tydal. Generalprøven frister oss til å si: Best ever!

General Nils
  • Kultur

Nils Jonsson spiller general Carl Gustav Armfeldt i Karolinerspelet 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE