Kan miste tjenestene de bidrar med i Værnesregionen

Værneregionen: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes og Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen. FOTO: Anne Gundersen

Det merkantile samarbeidet mellom kommunene i Værnesregionen er under lupen. Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, er imidlertid ikke bekymret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2018 kl 12:18

Nea Radio
Nea Radio

Effektivisering og mindre byråkrati er noe av det som vektlegges når samarbeidet mellom kommunene i Værnesregionen nå gjennomgås. Under formannskapsmøtet i Stjørdal i går, orienterte ordfører Ivar Vigdenes om prosessen så langt.

– Vi må endre på en del ting som gjelder styring og ledelse for å få effektivitet i beslutningene. Det er det stor forståelse for blant partene og det betyr at vi kan videre utvikle samarbeidet.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Merkantilt

Også de merkantile samarbeidene er under lupen i Værnesregionen.

– Vi må se på alt. Dette handler som sagt om effektivisering. Vigdenes avviser ikke at enkelte tjenester som nå driftes av medlemmer i Værnesregionen, kan bli lagt til det nye Midt-Trøndelag regionråd. Dette bekymrer Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen.

– Jeg ser med bekymring på at kommuner som Selbu, Tydal og Malvik kan miste de tjenestene de nå har ansvaret for i Værnesregionen og at dette kan bety tap av arbeidsplasser, sier Kaspersen.

– Vi har ingen svar på dette enda, i og med at dette ikke er områder vi har hovedfokus på nå, sier Vigdenes, som understreker at det ikke er grunn til å spre usikkerhet for tap arbeidsplasser i disse kommunene foreløpig.

– Men jeg mener det er ufarlig å ha en prinsipiell diskusjon om innholdet i de forskjellige tjenestene.

Basispakker

Vigdenes sier at det kan bli aktuelt å måtte forplikte seg til en "basispakke" for å være med i samarbeidet.

– Dette kan ha faglig betydning. Det representerer blant annet et tap av faglighet dersom man for eksempel samarbeider om PPT-tjenesten men ikke barnevern.

Ikke bekymret

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, er ikke bekymret for hva gjennomgangen av tjenestesamarbeidet kan føre med seg.

– Tvert i mot. Jeg ser det som positivt at vi går gjennom samarbeidet og tror også det kan være nyttig å få med kommuner utenfor Værnesregionen når det gjelder å få best mulig tjenester, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jervejakta avsluttet
  • Nyheter

Åtte felte jerver ble resultatet etter at lisensjakta i rovviltregion 6 ble avsluttet forrige uke. Hele sju av jervene var tisper.

Tydal sier ja til regionsamarbeid
  • Nyheter

Kommunestyret i Tydal vil fortsette samarbeidet i Værnesregionen og er også positiv til det nye Midt-Trøndelag-samarbeidet. Men på èn betingelse.

 Utenlandstrafikken økte
  • Nyheter

Oppdal øker med 31,6 prosent internasjonale gjestedøgn
, og hele Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

 
Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE