Kan miste tjenestene de bidrar med i Værnesregionen

Værneregionen: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes og Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen. FOTO: Anne Gundersen

Det merkantile samarbeidet mellom kommunene i Værnesregionen er under lupen. Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, er imidlertid ikke bekymret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2018 kl 12:18

Nea Radio
Nea Radio

Effektivisering og mindre byråkrati er noe av det som vektlegges når samarbeidet mellom kommunene i Værnesregionen nå gjennomgås. Under formannskapsmøtet i Stjørdal i går, orienterte ordfører Ivar Vigdenes om prosessen så langt.

– Vi må endre på en del ting som gjelder styring og ledelse for å få effektivitet i beslutningene. Det er det stor forståelse for blant partene og det betyr at vi kan videre utvikle samarbeidet.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Merkantilt

Også de merkantile samarbeidene er under lupen i Værnesregionen.

– Vi må se på alt. Dette handler som sagt om effektivisering. Vigdenes avviser ikke at enkelte tjenester som nå driftes av medlemmer i Værnesregionen, kan bli lagt til det nye Midt-Trøndelag regionråd. Dette bekymrer Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen.

– Jeg ser med bekymring på at kommuner som Selbu, Tydal og Malvik kan miste de tjenestene de nå har ansvaret for i Værnesregionen og at dette kan bety tap av arbeidsplasser, sier Kaspersen.

– Vi har ingen svar på dette enda, i og med at dette ikke er områder vi har hovedfokus på nå, sier Vigdenes, som understreker at det ikke er grunn til å spre usikkerhet for tap arbeidsplasser i disse kommunene foreløpig.

– Men jeg mener det er ufarlig å ha en prinsipiell diskusjon om innholdet i de forskjellige tjenestene.

Basispakker

Vigdenes sier at det kan bli aktuelt å måtte forplikte seg til en "basispakke" for å være med i samarbeidet.

– Dette kan ha faglig betydning. Det representerer blant annet et tap av faglighet dersom man for eksempel samarbeider om PPT-tjenesten men ikke barnevern.

Ikke bekymret

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, er ikke bekymret for hva gjennomgangen av tjenestesamarbeidet kan føre med seg.

– Tvert i mot. Jeg ser det som positivt at vi går gjennom samarbeidet og tror også det kan være nyttig å få med kommuner utenfor Værnesregionen når det gjelder å få best mulig tjenester, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE