Går til fots til Hell i protest

Protest: Varaordfører og ordfører i Malvik, Ole Herman Sveian og Ingrid Aune hadde kledd seg godt for å bruke apostlenes hester fra Hommelvik til Hell og Trøndelagsmøtet for å markere motstand mot de økte kollektivsatsene mellom Stjørdal og Malvik. FOTO: Anne Gundersen

Ordfører og varaordfører i Malvik, Ingrid Aune og Ole Herman Sveian, valgte å gå til fots fra hjemkommunen til Trøndelagsmøtet på Hell torsdag, for å markere motstand mot økningen i billettpriser mellom Stjørdal og Malvik.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Da Trøndelag ble slått sammen til ett fylke, skulle det bli rimeligere å velge kollektivt. I stor grad har dette slått til, men det at en av prissonene nå ligger midt mellom Malvik og Stjørdal, har ført til at prisene på denne strekningen har økt med over 100 %. For å markere sin motstand mot dette, bestemte ordfører og varaordfører i Malvik, Ingrid Aune og Ole Herman Sveian, seg for å gå til fots fra Hommelvik til Hell og Trøndelagsmøtet torsdag.

– Dette får alvorlige økonomiske konsekvenser blant annet for folk som pendler til jobb og for ungdom som deltar på fritidsaktiviteter, sier Ole Herman Sveian.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Lobbyvirksomhet

Sveian sier at prisstrukturen for kollektivtransport i Trøndelag fylke, ikke skal være tema på Trøndelagsmøtet.

– Når det er sagt, så er det svært mange som deltar på dette møtet og vi, og også andre lokalpolitikere, kommer til å gjøre vårt for å fronte denne saken utenom den fastsatte agendaen, sier Sveian.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Dødsulykka i Snåsa påklages
  • Nyheter

Etter ønske fra de pårørende er statsadvokaten sin påtaleavgjørelse etter dødsulykka i Snåsa nå påklaget til riksadvokaten.

Nå skal all diabetesmat ut fra sykehjemmene på Røros

Da Anne Revergård undersøkte kunnskapen ansatte i kommunehelsetjenesten hadde om diabetes, fant hun store hull. Nå reiser hun rundt for å spre kunnskap, og denne uka holdt hun fagdager på Røros.

Bruktbilmesse på Torgkvartalet
  • Nyheter

I helga kan du kjøpe deg ny brukt bil på kjøpesenter. Det vil si, i parkeringskjelleren på Torgkvartalet.

 
Tillater alkoholservering i kjøpesenter
  • Nyheter

Nå kan du nyte alkohol på kjøpesenter i Stjørdal. Men kriteriene for å få skjenkebevilgning er strenge.

Innfører ikke stønadskutt
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal valgte torsdag å stemme ned rådmannens innstilling om en reduksjon i sosialstønad på 5 %.

Nyetablering: Huttiheita Media

Navnet på bedriften inspirert av nedslitt buss fra loppemarked i Oslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE