Går til fots til Hell i protest

Protest: Varaordfører og ordfører i Malvik, Ole Herman Sveian og Ingrid Aune hadde kledd seg godt for å bruke apostlenes hester fra Hommelvik til Hell og Trøndelagsmøtet for å markere motstand mot de økte kollektivsatsene mellom Stjørdal og Malvik. FOTO: Anne Gundersen

Ordfører og varaordfører i Malvik, Ingrid Aune og Ole Herman Sveian, valgte å gå til fots fra hjemkommunen til Trøndelagsmøtet på Hell torsdag, for å markere motstand mot økningen i billettpriser mellom Stjørdal og Malvik.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Da Trøndelag ble slått sammen til ett fylke, skulle det bli rimeligere å velge kollektivt. I stor grad har dette slått til, men det at en av prissonene nå ligger midt mellom Malvik og Stjørdal, har ført til at prisene på denne strekningen har økt med over 100 %. For å markere sin motstand mot dette, bestemte ordfører og varaordfører i Malvik, Ingrid Aune og Ole Herman Sveian, seg for å gå til fots fra Hommelvik til Hell og Trøndelagsmøtet torsdag.

– Dette får alvorlige økonomiske konsekvenser blant annet for folk som pendler til jobb og for ungdom som deltar på fritidsaktiviteter, sier Ole Herman Sveian.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Lobbyvirksomhet

Sveian sier at prisstrukturen for kollektivtransport i Trøndelag fylke, ikke skal være tema på Trøndelagsmøtet.

– Når det er sagt, så er det svært mange som deltar på dette møtet og vi, og også andre lokalpolitikere, kommer til å gjøre vårt for å fronte denne saken utenom den fastsatte agendaen, sier Sveian.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Gode innovasjons-tall fra Patentstyret
  • Nyheter

Stadig flere nordmenn ønsker enerett til ideene sine, viser samlede tall for søknader til Patentstyret 2017. Antall varemerkesøknader setter rekord, mens søknadstall på patent og design ligger stabilt.

Ny leder i Malvik Høyre
  • Nyheter

Torsdag ble Halvard Dahle valgt til ny leder av Malvik Høyre.

Trøndelag Høyre inviterer pelsdyroppdrettere til dialog
  • Nyheter

I Jeløy-plattformen går det fram at regjeringen vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen fram mot 2024/2025. Eksisterende næringsaktører skal få en økonomisk kompensasjon for tap av retten til å drive pelsdyrhold. Kompensasjonsordningen skal utredes og klargjøres i løpet av 2018.

 
Kontrollerte 14.658 tunge kjøretøy
  • Nyheter

Det er høy aktivitet på Statens vegvesens kontrollstasjoner i Midt-Norge. Av de 14.658 tunge kjøretøyene som ble kontrollert i 2017, fikk 2.787 bruksforbud. Det utgjør omtrent 19 prosent.

Uværet fører til stengte veier og trøbbel på Værnes
  • Nyheter

Mandag morgen er det opp i full storm utsatte steder i Trøndelag.

Hytte brant ned
  • Nyheter

Alle kom seg ut da ei hytte brant ned til grunnen i Selbu natt til søndag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE