Nå kommer kultursjefen på TV

Julestemning: I hele desember kan du se kultursjef i Stjørdal, Jarle Førde i julekalenderen Julefergå på TV2 Zebra. FOTO: Anne Gundersen

I 1994 ble The Brazz Brothers bedt om å lage julekalender til TV2. Daværende medlem, kultursjef i Stjørdal Jarle Førde, blir derfor å se på skjermen når Julefergå nå sendes i reprise.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Overraskelsen var stor for jassorkesteret Brazz Brothers da de i 1994 ble kontaktet av TV2 med spørsmål om de kunne lage julekalender for kanalen. Nå kommer resultatet, Julefergå, i reprise og som tidligere medlem i bandet, blir dermed kultursjef i Stjørdal Jarle Førde, å se på norske skjermer i hele desember.

– Det er lenge siden og det er tvilsomt at særlig mange vil kjenne meg igjen, sier Førde lattermildt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Sveler

Serien må ta mye av ansvaret for at pannekakevarianten svele har funnet sin plass i det norske kulinariske ordforrådet.

– Svela spilte på mange måter hovedrollen i serien og når jeg ser tilbake på opplevelsen, er det nok mest alle svelene jeg spiste jeg husker, sier Førde som etter overspising av nevnte lokale spesialitet, ikke fråtser nevneverdig i denne retten når anledningen byr seg.

– Jeg ble rett og slett lei, tilstår han.

Kreativt

Jarle Førde forklarer at bandet fikk utløp for alt de hadde av kreativitet under produksjonen av Julefergå.

– Historien handler om en fergeforbindelse på vestlandet og om tre cubanere som sitter fast på havets bunn. Der havnet de etter å forsøke å komme seg på en møbelmesse uten å lykkes. Førde forklarer at cubanerne holdt seg i live ved å puste inn oksygen fra en julestjerne.

– Vi oppholdt oss på ei ferge ved havna i Bergen i 21 dager hvor vi produserte 24 episoder til serien. Det var en utrolig morsom opplevelse, smiler han.

Mediekjør

Førde forteller at mediakjøret de opplevde mens serien ble sendt ut i norske førjulsstuer var betraktelig.

– Vi fikk oss et lite sjokk da vi plutselig opplevde all oppmerksomheten fra media. Han tror imidlertid ikke oppmerksomheten vil bli like stor i år.

– Uansett, som sagt tror jeg ikke mange vil kjenne meg igjen.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Ryperapporten fra fjellstyrene våren 2018
  • Nyheter

Hvordan blir rypehøsten?

Forbud mot bruk av åpen ild
  • Nyheter

Det er innført totalforbud mot bruk av åpen ild utendørs i Stjørdal og Selbu kommune.

Lover festhelg for store og små

Fredag sto representanter for Hell RX på Stjørdal torg for å spre budskapet om den store rallycrosshelga i juni. Å skal vi tro arrangøren blir dette ei festhelg både på dagtid og kveldstid.

 
Floka
  • Floka

Hvem vil ha med Olin på Rosenborgkamp?

Siri Schnell Juvik åpner med sang
  • Sport

Under den offisielle åpningsseremonien for VM i rallycross på Hell 9.juni blir det stor festivitas, taler, sang og pyro-show. Et av de mer stillferdige innslagene er «Ja vi elsker» som skal synges a capella av sanger og skuespiller Siri Schnell Juvik fra Stjørdal.

Boeing boeing- et teaterstykke i rute

Det blir himmelske forviklinger og kaotiske tilstander når Caroline Røkke Reitan Witzøe i Anna Moens skikkelse prøver å holde styr på sine tre forloveder som alle er piloter i hvert sitt flyselskap

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE