Nå kommer kultursjefen på TV

Nå kommer kultursjefen på TV

Julestemning: I hele desember kan du se kultursjef i Stjørdal, Jarle Førde i julekalenderen Julefergå på TV2 Zebra. FOTO: Anne Gundersen

I 1994 ble The Brazz Brothers bedt om å lage julekalender til TV2. Daværende medlem, kultursjef i Stjørdal Jarle Førde, blir derfor å se på skjermen når Julefergå nå sendes i reprise.

Overraskelsen var stor for jassorkesteret Brazz Brothers da de i 1994 ble kontaktet av TV2 med spørsmål om de kunne lage julekalender for kanalen. Nå kommer resultatet, Julefergå, i reprise og som tidligere medlem i bandet, blir dermed kultursjef i Stjørdal Jarle Førde, å se på norske skjermer i hele desember.

– Det er lenge siden og det er tvilsomt at særlig mange vil kjenne meg igjen, sier Førde lattermildt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Sveler

Serien må ta mye av ansvaret for at pannekakevarianten svele har funnet sin plass i det norske kulinariske ordforrådet.

– Svela spilte på mange måter hovedrollen i serien og når jeg ser tilbake på opplevelsen, er det nok mest alle svelene jeg spiste jeg husker, sier Førde som etter overspising av nevnte lokale spesialitet, ikke fråtser nevneverdig i denne retten når anledningen byr seg.

– Jeg ble rett og slett lei, tilstår han.

Kreativt

Jarle Førde forklarer at bandet fikk utløp for alt de hadde av kreativitet under produksjonen av Julefergå.

– Historien handler om en fergeforbindelse på vestlandet og om tre cubanere som sitter fast på havets bunn. Der havnet de etter å forsøke å komme seg på en møbelmesse uten å lykkes. Førde forklarer at cubanerne holdt seg i live ved å puste inn oksygen fra en julestjerne.

– Vi oppholdt oss på ei ferge ved havna i Bergen i 21 dager hvor vi produserte 24 episoder til serien. Det var en utrolig morsom opplevelse, smiler han.

Mediekjør

Førde forteller at mediakjøret de opplevde mens serien ble sendt ut i norske førjulsstuer var betraktelig.

– Vi fikk oss et lite sjokk da vi plutselig opplevde all oppmerksomheten fra media. Han tror imidlertid ikke oppmerksomheten vil bli like stor i år.

– Uansett, som sagt tror jeg ikke mange vil kjenne meg igjen.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Presenterte budsjettforslag
  • Nyheter

Basishaller, økt satsning på barnehager, oppstart for bygging av Hegra Barneskole og planer for et helsehus er en del av budsjettet posisjonen presenterer for kommunestyret torsdag.

Luciadagen på Torgkvartalet

Onsdag formiddag kunne ansatte og besøkende se og høre barn fra familiebarnehagene synge i gangene på Torgkvartalet.

Kundene gir julestemningen!
  • Julekalender

Bak den 13. luka i kalenderen er det Jan Sakshaug Sport AS som skjuler seg og i følge Aud Sakshaug er det kundene som bidrar aller mest til julestemningen.

 
Endelig mast i Mostadmark
  • Nyheter

Nå er det 4G-dekning over hele Mostadmark

Piratkopier under norske juletrær
  • Nyheter

Store mengder piratkopier fra useriøse nettbutikker sendes daglig til norske forbrukere.

Influensatopp ventet etter jul
  • Nyheter

Forekomsten av influensa vil øke mot jul, men det er trolig ikke før etter nyttår det store utbruddet kommer. Det viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE