Ukens historiske bilde: Mineleggeren S/S Berlin i Hommelvik 1914

Mineleggeren S/S Berlin i Hommelvik 1914

S/S Berlin: I 1914 ble S/S Berlin tatt i arrest og lå så i Hommelvik under deler av 1. verdenskrig. FOTO: Ukjent/Historielaget Hommelviks venner

I 1914 ble mineleggeren S/S Berlin lagt i arrest i Hommelvik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2017 kl 11:20

Mineleggeren/Hjelpekrysseren S/S Berlin
17. november 1914, bare noen uker ut i første verdenskrig, snek S/S Berlin seg forbi Agdenes fyr om natten og tok seg til kai i Trondheim. Skipet nektet å forlate Norsk farvann under påskudd av motortrøbbel, men det var mest i frykt for å bli torpedert av britiske skip. Det endte med at Berlin ble tatt i arrest og lå i Hommelvik deler av krigen under bevoktning av et kompani Norske soldater. Til å begynne med var ikke tillatt for mannskapet å forlate skipet, men det skjedde fra tid til annen. En del av mannskapet så da sitt snitt til å rømme, og noen bosatte seg blant annet i Trøndelag. Besetningen på skipet da de ankom Hommelvik, var ca 450 mann.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Forlanger å få fjernet bompunktet på Leistad
  • Nyheter

Et samlet formannskap i Malvik krever nå at Statens Vegvesen fjerner bompunktet ved Leistadkrysset. – Innkrevingen er urimelig for beboere i kommunen, mener ordfører Ingrid Aune.

Tar initiativet til nytt regionråd
  • Nyheter

I forbindelse med fylkessammenslåingen som blir gjeldende fra 1. januar 2018, tar ordførerne i Stjørdal, Verdal og Levanger nå initiativet til Midt-Trøndelag regionråd.

Snart må du ha egen dunk for matavfall
  • Nyheter

Krav til utsortering av matavfall er like rundt hjørnet, og abonnentene må betale regninga.

 
Svak økning av sykefraværet i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Ved utgangen av andre kvartal 2017 økte det legemeldte sykefraværet i Sør-Trøndelag fra 5 prosent i fjor til 5,1 prosent i år. Røros har det laveste sykefraværet i fylket.

Lars er ute av The Voice
  • Kultur

Lene Marlin valgte Olaves.

Riksantikvaren skryter av Tydal
  • Kultur

Både Bjugn og Folldal er blant de 18 kommunene som får toppkarakter fra Riksantikvaren for sitt arbeid med kulturminner. Tydal er en av kommunene med størst framgang i årets rangering.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse