Kyllingplassering kan avgjøres torsdag

Avgjøres: Torsdag kan det bli avgjort hvor den nye fabrikken til Norsk Kylling skal legges. Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, har fremdeles tro på at Malvik kan bli valgt. FOTO: Anne Gundersen

Torsdag er det styremøte i Norsk Kylling AS og mye tyder på at spørsmålet om hvorvidt den nye fabrikken legges til Malvik kan bli avgjort da.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Torsdag er det styremøte i Norsk Kylling AS.

– Vi er kjent med at man har vurdert å behandle spørsmålet om hvor bedriftens nye fabrikk skal plasseres under dette møtet, sier ordfører i Malvik, Ingrid Aune, som har godt tro på at Malvikalternativet vil bli foretrukket. Hun mener at ved å plassere fabrikken i Malvik, kan man skape et kraftsentrum innen næringsmiddelindustrien på Sveberg.

– Med Nortura som nærmeste nabo og med potensiale for videre utvikling, kan vi få til en næringsklynge innen dette feltet, både for nåværende industri og også for fremtidige aktører vi enda ikke ser konturene av. Jeg håper både styret og eiere ser denne muligheten, sier Aune.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Konfliktfritt

Kampen om hvor den nye fabrikken skal legges, har ikke vært uten kontrovers. Det har blant annet blitt besluttet å omgjøre et stort areal matjord i Orkanger til næringsareal.

– Jeg får telefoner fra mange hold med spørsmål om hvordan fylkesmannen kan ha tatt denne beslutningen. Her har fylkesmannen satt stortingets nye vedtak om skjerpet jordvern til side til fordel for dette prosjektet.

– Tomta i Malvik er, i tillegg til å by på et framtidsrettet og forutsigbart alternativ, også konfliktfri når det gjelder blant annet spørsmålet om jordvern, sier Aune.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

 
Her er de trønderske passkontorene som forsvinner
  • Nyheter

Politimestrenes kuttliste er klar - fem passkontor i Trøndelag forsvinner.

Nye krav fra Statens Vegvesen fører til færre sykkelritt
  • Sport

Arrangørene av flere sykkelritt klarer ikke å følge opp de nye kravene til kursing av trafikkvakter og arrangement blir avlyst og lagt ned.

NRK-streiken avsluttet

Avsluttes ved midnatt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE