Kyllingplassering kan avgjøres torsdag

Kyllingplassering kan avgjøres torsdag

Avgjøres: Torsdag kan det bli avgjort hvor den nye fabrikken til Norsk Kylling skal legges. Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, har fremdeles tro på at Malvik kan bli valgt. FOTO: Anne Gundersen

Torsdag er det styremøte i Norsk Kylling AS og mye tyder på at spørsmålet om hvorvidt den nye fabrikken legges til Malvik kan bli avgjort da.

Torsdag er det styremøte i Norsk Kylling AS.

– Vi er kjent med at man har vurdert å behandle spørsmålet om hvor bedriftens nye fabrikk skal plasseres under dette møtet, sier ordfører i Malvik, Ingrid Aune, som har godt tro på at Malvikalternativet vil bli foretrukket. Hun mener at ved å plassere fabrikken i Malvik, kan man skape et kraftsentrum innen næringsmiddelindustrien på Sveberg.

– Med Nortura som nærmeste nabo og med potensiale for videre utvikling, kan vi få til en næringsklynge innen dette feltet, både for nåværende industri og også for fremtidige aktører vi enda ikke ser konturene av. Jeg håper både styret og eiere ser denne muligheten, sier Aune.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Konfliktfritt

Kampen om hvor den nye fabrikken skal legges, har ikke vært uten kontrovers. Det har blant annet blitt besluttet å omgjøre et stort areal matjord i Orkanger til næringsareal.

– Jeg får telefoner fra mange hold med spørsmål om hvordan fylkesmannen kan ha tatt denne beslutningen. Her har fylkesmannen satt stortingets nye vedtak om skjerpet jordvern til side til fordel for dette prosjektet.

– Tomta i Malvik er, i tillegg til å by på et framtidsrettet og forutsigbart alternativ, også konfliktfri når det gjelder blant annet spørsmålet om jordvern, sier Aune.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Motor og mote
  • Kultur

Onsdag blir det damenes aften hos Kristoffersen Bil AS. – Vi vet hvor makta sitter, smiler Tore Kristoffersen.

Håper på hall i Hommelvik
  • Nyheter

Formannskapets er enige om det skal bygges ny idrettshall i Hommelvik og ikke en basishall på Vikhammer. Malvik ungdomsråd håper at kommunestyret går for nettopp den løsningen når saken nå skal opp til behandling.

88-92 ulver registrerte i Norge så langt i år
  • Nyheter

Vinterens registrering av ulv i Norge er godt i gang. Det er så langt registrert 88-92 ulver innenfor landets grenser og 11-13 ulvekull fordelt på helnorske revir og grenserevir mot Sverige.

 
Optimisme i næringslivet, men..
  • Nyheter

Næringslivets økonomibarometer viser at det fortsatt hersker optimisme i trøndersk næringsliv. Tallene for fjerde kvartal 2017 viser at arbeidsledigheten i regionen er blant de laveste i landet og at de fleste bransjer går godt. Men - det er nedgang i vareeksporten og boligbygginga faller.

Post bare én dag i uka?

Konsernsjef Tone Wille i Posten tror tida med levering av post fem dager i uka nærmer seg slutten.

Vil forsvare ambulansetjenesten i Meråker og Tydal
  • Nyheter

Værnesregionen er bekymret for ambulansetjenestene i Meråker og Tydal.- Vi ser helt klart at en endring i akuttmedisinsk beredskap og transporttjeneste i Tydal eller Meråker vil få ringvirkning for alle de andre kommunene i Værnesregionen og dermed også for det andre helseforetaket, heter det i en u...

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE