Kvislabakken behandles i kommunestyret

Kvislabakken behandles i kommunestyret

Akutt: SVs Anja Ristad vil ha gjennomslag for rådmannens opprinnelige forslag om å bygge et tilbygg til Kvislabakken skole på Stjørdal når saken skal behandles i kommunestyret torsdag. FOTO: Anne Gundersen

Rådmannens forslag om å bygge et tilbygg til Kvislabakken skole ble stemt ned i både komite levekår og i formannskapet. Nå skal situasjonen for Stjørdalskolen behandles i kommunestyret.

Situasjonen ved Kvislabakken skole beskrives som akutt.

– Det både ansatte og elever opplever i hverdagen er uholdbart. Det er så trangt at elevene må dele pulter i klasserommet, sier Anja Ristad (SV).

– Ikke bare fører dette til dårlig luft og generelt dårlige arbeidsforhold, men det skaper også konflikter at man nesten ikke kan snu seg uten å dulte borti medelever, forteller hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Stemt ned

Rådmannen fremmet et forslag om å reise et tilbygg på 350 kvadratmeter ved skolen for å avhjelpe problemene.

– Dette forslaget ble nedstemt både i komite levekår og i formannskapet, noe som kom overraskende på mange og som førte til et sterkt engasjement blant foreldrene.

Kritisk

Ristad sier at SV vil fremme et forslag om at rådmannens opprinnelige forslag nok en gang skal behandles, denne gangen i kommunestyret.

– Vi ser for oss at man kan bruke penger av kommunens fond. Dette er ment å brukes i krisesituasjoner. Dersom ikke situasjonen ved Kvislabakken kan kalles kritisk, så vet jeg ikke hva som kan beskrives slik, mener hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Stor enighet om budsjettet
  • Nyheter

Men opposisjonen var misfornøyde med prosessen da Stjørdal kommunestyre skulle behandle forslaget for 2018.

Nea Radio til Stjørdal

Nea Radio flyttet denne uka inn i nye lokaler i Stjørdal sentrum. Det feirer radiostasjonen med ei storstilt direktesending fra Torgkvartalet fredag.

Avvikler gratis trafikalt grunnkurs
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok i dag å avvikle ordningen med gratis trafikalt grunnkurs i ungdomsskolen. – Tragisk for trafikksikkerheten, sier arbeiderpartiets Kåre Børseth.

 
Presenterte budsjettforslag
  • Nyheter

Basishaller, økt satsning på barnehager, oppstart for bygging av Hegra Barneskole og planer for et helsehus er en del av budsjettet posisjonen presenterer for kommunestyret torsdag.

Luciadagen på Torgkvartalet

Onsdag formiddag kunne ansatte og besøkende se og høre barn fra familiebarnehagene synge i gangene på Torgkvartalet.

Kundene gir julestemningen!
  • Julekalender

Bak den 13. luka i kalenderen er det Jan Sakshaug Sport AS som skjuler seg og i følge Aud Sakshaug er det kundene som bidrar aller mest til julestemningen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE