Kvislabakken behandles i kommunestyret

Kvislabakken behandles i kommunestyret

Akutt: SVs Anja Ristad vil ha gjennomslag for rådmannens opprinnelige forslag om å bygge et tilbygg til Kvislabakken skole på Stjørdal når saken skal behandles i kommunestyret torsdag. FOTO: Anne Gundersen

Rådmannens forslag om å bygge et tilbygg til Kvislabakken skole ble stemt ned i både komite levekår og i formannskapet. Nå skal situasjonen for Stjørdalskolen behandles i kommunestyret.

Situasjonen ved Kvislabakken skole beskrives som akutt.

– Det både ansatte og elever opplever i hverdagen er uholdbart. Det er så trangt at elevene må dele pulter i klasserommet, sier Anja Ristad (SV).

– Ikke bare fører dette til dårlig luft og generelt dårlige arbeidsforhold, men det skaper også konflikter at man nesten ikke kan snu seg uten å dulte borti medelever, forteller hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Stemt ned

Rådmannen fremmet et forslag om å reise et tilbygg på 350 kvadratmeter ved skolen for å avhjelpe problemene.

– Dette forslaget ble nedstemt både i komite levekår og i formannskapet, noe som kom overraskende på mange og som førte til et sterkt engasjement blant foreldrene.

Kritisk

Ristad sier at SV vil fremme et forslag om at rådmannens opprinnelige forslag nok en gang skal behandles, denne gangen i kommunestyret.

– Vi ser for oss at man kan bruke penger av kommunens fond. Dette er ment å brukes i krisesituasjoner. Dersom ikke situasjonen ved Kvislabakken kan kalles kritisk, så vet jeg ikke hva som kan beskrives slik, mener hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Boktipset
  • Kultur

Novellesamlinga Oscar Wildes Heis av Lars Saabye Christensen er dagens boktips av bibliotekar Sigrun Selboe.

Ærefullt samfunnsoppdrag
  • Nyheter

Både Tommy Reinås (MDG) og Rune Krogh (Sp) syntes det er flott å være blant de 78 som skal representere trønderne i det nye Trøndelag fylkesting.

Sandvik formelt valgt som fylkesordfører
  • Nyheter

Tore O. Sandvik (Ap) er nå formelt valgt inn som fylkesordfører i Trøndelag. Varaordfører for det nye storfylket blir Tomas Iver Hallem (Sp).

 
Skogdag med fokus på ungtrær
  • Nyheter

Tirsdag arrangerte Nidaros Skogforum skogdag på Jervskogen og der var representanter fra skogdrifta i alle regionens kommuner til stede.

Feiret avtroppende fylkesmann
  • Nyheter

Tirsdag ble Brit Skjelbreds avgang som historiens siste fylkesmann i Sør-Trøndelag feiret med pomp og prakt i Erkebispegården i Trondhiem.

Trenger flere bøssebærere
  • Nyheter

Søndag er det klart for årets TV-aksjon, men både Malvik og andre kommuner opplever en nedgang i hvor mange som melder seg frivillig til det som kalles årets viktigste søndagstur.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse