Rotsekk – komisk fotballteater med dybde

Fotballfanatiker: Ole Christian Gullvåg gir oss med en selvironisk, humoristisk og nådeløs ærlig monolog innblikk i langt mer enn en fascinasjon for Rosenborg og fotball. FOTO: Sissel Moen

Rotsekk er det første turneteateret i det nye storfylket Trøndelag. Sist lørdag besøkte teateret Bruket kulturhus i Hommelvik, med Ole Christian Gullvågs monolog.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Et sekstitalls mennesker besøkte teaterforestillinga som er en 90 minutter lang monolog, skrevet av skuespilleren selv og Aslak Moe. Forestillingen Rotsekk handler om å gråte hver gang fotballaget du er supporter for spiller kamp, bli opplært i politikk og verdier av en fotballtrener på TV og om å savne sin far, ikke for ferieturer eller koselige middager, men for samtalene om fotball. En monolog om lidenskap, kjærlighet og livet som bare fyker forbi mens du driver og ser fotball.

Ole Christian Gullvåg gir oss med en selvironisk, humoristisk og nådeløs ærlig monolog innblikk i langt mer enn en fascinasjon for Rosenborg og fotball.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Sissel Moen

Forteller om livet

Og publikum i Bruket kulturhus lot seg underholde. Her humrer og ler vi som om vi ser en relativt god standupkomiker, og guarden er nede. Gullvåg er personlig, og forteller om de gangene han elsket en jente på barneskolen og skrev et frierbrev til henne og fikk avslag. Han forteller også om foreldrenes skilsmisse og farens psykiske ustabilitet. Han forteller om en barndom på Herøy og flyttinga til Trondheim. Han utdyper om egen panikkangst og prøver å forklare hvorfor livet ble som det ble. Det er en dønn ærlig lengsel etter kjærlighet, og en dønn ærlig beskrivelse av hvordan det oppleves å være fotball-gal.

Jeg opplever at det er mange som kommer og forteller meg at de har det på samme måte, og da føler jeg meg litt mindre ensom, sier Gullvåg som var svært fornøyd med responsen i salen på Hommelvik.

Til Kimen

Stykket skal vises på Kimen kulturhus i Stjørdal fredag 16.februar.

- Vi er hele Trøndelag sitt turnerende teater nå, og ser fram til å besøke nye steder i sør. Rotsekk skal vises hele 30 ganger over hele fylket, sier teatersjef Nora Evensen ved Turneteatret i Trøndelag.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Andrew Strong til Blues in Hell
  • Kultur

Frontmannen i The Commitments, Andrew Strong, kommer til Blues in Hell.

Eli Hovdenak stiller ut
  • Kultur

Det er snart fire år siden forrige gang: Nå er Eli Hovdenak tilbake i Galleri Kulviksvingen.

Godt mottatt Selbuvott
  • Kultur

Rekordvotten fra Selbu, den nesten 2,50 meter lange Selbuvotten, deltar i disse dager på strikkefestival på Færøyene.

 
Leter etter fortiden ved Selbusjøen
  • Kultur

Snart begynner arkeologer fra Vitenskapsmuseet i Trondheim å leter etter fortiden ved Selbusjøen. Målet er å få bedre innsikt hvordan livet artet seg ved og under vannflata i bronsealderen.

Selbuvott til Færøyene
  • Kultur

Kjempevotten som satte Guinnes-rekord i Selbu er på veg til strikkefestival på Færøyene.

Vil gi revygrupper humorhjelp
  • Revy

Norsk Revyfaglig Senter inviterer revygrupper fra hele Trøndelag til å melde seg på mentorprogrammet «Revydoktoren».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE