Rotsekk – komisk fotballteater med dybde

Fotballfanatiker: Ole Christian Gullvåg gir oss med en selvironisk, humoristisk og nådeløs ærlig monolog innblikk i langt mer enn en fascinasjon for Rosenborg og fotball. FOTO: Sissel Moen

Rotsekk er det første turneteateret i det nye storfylket Trøndelag. Sist lørdag besøkte teateret Bruket kulturhus i Hommelvik, med Ole Christian Gullvågs monolog.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Et sekstitalls mennesker besøkte teaterforestillinga som er en 90 minutter lang monolog, skrevet av skuespilleren selv og Aslak Moe. Forestillingen Rotsekk handler om å gråte hver gang fotballaget du er supporter for spiller kamp, bli opplært i politikk og verdier av en fotballtrener på TV og om å savne sin far, ikke for ferieturer eller koselige middager, men for samtalene om fotball. En monolog om lidenskap, kjærlighet og livet som bare fyker forbi mens du driver og ser fotball.

Ole Christian Gullvåg gir oss med en selvironisk, humoristisk og nådeløs ærlig monolog innblikk i langt mer enn en fascinasjon for Rosenborg og fotball.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Sissel Moen

Forteller om livet

Og publikum i Bruket kulturhus lot seg underholde. Her humrer og ler vi som om vi ser en relativt god standupkomiker, og guarden er nede. Gullvåg er personlig, og forteller om de gangene han elsket en jente på barneskolen og skrev et frierbrev til henne og fikk avslag. Han forteller også om foreldrenes skilsmisse og farens psykiske ustabilitet. Han forteller om en barndom på Herøy og flyttinga til Trondheim. Han utdyper om egen panikkangst og prøver å forklare hvorfor livet ble som det ble. Det er en dønn ærlig lengsel etter kjærlighet, og en dønn ærlig beskrivelse av hvordan det oppleves å være fotball-gal.

Jeg opplever at det er mange som kommer og forteller meg at de har det på samme måte, og da føler jeg meg litt mindre ensom, sier Gullvåg som var svært fornøyd med responsen i salen på Hommelvik.

Til Kimen

Stykket skal vises på Kimen kulturhus i Stjørdal fredag 16.februar.

- Vi er hele Trøndelag sitt turnerende teater nå, og ser fram til å besøke nye steder i sør. Rotsekk skal vises hele 30 ganger over hele fylket, sier teatersjef Nora Evensen ved Turneteatret i Trøndelag.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

10. trinn setter opp Farende Fant
  • Kultur

Premiere i slutten av mars.

13 mill til Trøndelag fra Riksantikvaren
  • Kultur

Trøndelag får 13 av de 153 millionene Riksantikvaren i år fordeler som tilskudd til istandsetting av freda hus i privat eie. Tilskuddene skal gå til fylkeskommunene, som igjen deler ut tilskudd til lokale eiere.

– Men bremseren er det ingen som tenker på
  • Sport

Peder Persson lurer på hvorfor noen i hele tatt velger å satse på å bli bremser i 2-erbob.

 
Lasskjørere fra Selbu forsøker seg på steinsalg igjen
  • Rørosmartnan

Overnatter på Liaåsen i Ålen før siste etappen inn mot Rørosmartnan.

BILDEGALLERI: The Best of Revy in Fjellregionen
  • Kultur

Fjellregionens beste revyinnslag fylte Hovet lørdag kveld.

Utstillingsåpning med lokale debutanter
  • Kultur

Rundt 40 møtte fram da Neadalen Kunstforening inviterte til utstillingsåpning med debutantene Torgeir Hofsmo (foto) og Marius Størseth (malerier) lørdag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE