Pop-up kaffe i Stjørdal

Plutselig: Denne uka kan du nyte både god kaffe, godt brød og kulturelle innslag i nedlagte Svingen Herrefrisør i Ole Vigs gate i Stjørdal. Langøra Kaffebrenneri har nemlig åpnet pop-up shop, sammen mer Eidum Gårdsbakeri. Her er Kristian Helgesen fra Langøra Kaffebrenneri, sammen med Mari Krysinska fra Lokstallen som skal fortelle gjestene om hva som foregår der. FOTO: Anne Gundersen

Denne uka kan du stikke innom Svingen herrefrisør og få deg godt brød, god kaffe og kulturelle innslag. Men fort deg, tilbudet forsvinner like raskt som det dukker opp!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2018 kl 21:01

Nea Radio
Nea Radio
Se bildet større

Folksomt: Mange vet å sette pris på det plutselige kaffetilbudet i Stjørdal sentrum. FOTO: Anne Gundersen

Stjørdal har fått en ny kaffebar, men bare veldig midlertidig. Denne uka åpnet nemlig Langøra Kaffebrenneri og Eidum Gårdsbakeri en såkalt pop-up shop i gamle Svingen Herrefrisør i Ole Vigs gate.

– En pop-up shop betyr kort og greit at den forsvinner like fort som den dukker opp, forklarer Kristian Helgesen fra Langøra Kaffebrenneri. Og det var det mange som visste å benytte seg av onsdag formiddag. Både inne og ute vrimlet det av mennesker som unnet seg en matbit og en kopp kaffe i vårsola.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kjørt forbi

Helgesen forteller at de har snakket med Eidum Gårdsbakeri om å gjøre noe som dette.

– Etter å ha kjørt forbi det tomme lokalet gang på gang, bestemte vi oss for å ta kontakt med eier Tormod Salberg og han syntes det var en god ide`, sier kaffegründeren.

– Vi har vært så heldige og fått elever ved design- og håndverkslinja ved Ole Vig videregående skole til å dekorere lokalene så her har det blitt riktig fint, konstaterer han. Lokalet skal imidlertid snart rives og nå blir det boliger på tomta i stedet.

Håper på kafe`

Eier av eiendommen, Tormod Salberg, sier at han gjerne vil ha med seg både Langøra og Eidum videre.

– Vi planlegger å ha en liten kafe` i første etasje og vi håper på å få med oss disse spennende aktørene videre, sier Salberg.

– Beliggenheten er super i forhold til jernbanestasjonen og jeg tror Stjørdalingene er klare for å ha en kafe`litt utenfor det som tradisjonelt sett har vært regnet som sentrum.

Utelukker ikke

Kristian Helgesen på sin side, utelukker ikke at samarbeidet kan fortsette.

– Vi er i samtaler om saken, så vi får se. Men først og fremst skal du ikke se bort fra at vi kan gjøre noe som dette igjen. Det finnes mange tomme bygg i Stjørdal, smiler han.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Andrew Strong til Blues in Hell
  • Kultur

Frontmannen i The Commitments, Andrew Strong, kommer til Blues in Hell.

Eli Hovdenak stiller ut
  • Kultur

Det er snart fire år siden forrige gang: Nå er Eli Hovdenak tilbake i Galleri Kulviksvingen.

Godt mottatt Selbuvott
  • Kultur

Rekordvotten fra Selbu, den nesten 2,50 meter lange Selbuvotten, deltar i disse dager på strikkefestival på Færøyene.

 
Leter etter fortiden ved Selbusjøen
  • Kultur

Snart begynner arkeologer fra Vitenskapsmuseet i Trondheim å leter etter fortiden ved Selbusjøen. Målet er å få bedre innsikt hvordan livet artet seg ved og under vannflata i bronsealderen.

Selbuvott til Færøyene
  • Kultur

Kjempevotten som satte Guinnes-rekord i Selbu er på veg til strikkefestival på Færøyene.

Vil gi revygrupper humorhjelp
  • Revy

Norsk Revyfaglig Senter inviterer revygrupper fra hele Trøndelag til å melde seg på mentorprogrammet «Revydoktoren».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE