Kommunen går inn i kampen om Foldsjøen

Klager: Malvik kommune går inn i kampen for å bevare Foldsjøen i Mostadmark slik den er i dag. På bildet: Rakel Skårslette Trondal (SV) og Ole Herman Sveian (SP) FOTO: Anne Gundersen

I formannskapet mandag ble det bestemt at Malvik kommune kommer til å klage på konsesjonen NVE ga Meraker Brug om å rive demningen i Foldsjøen.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

I forrige uke ble det kjent at NVE ga Meraker Brug medhold i søknaden om å få rive demningen i Foldsjøen i Mostadmark, noe som vil bety at vannstanden i innsjøen vil bli permanent senket med 4,9 meter.

– Vi har i dag behandlet dette som en hastesak og har vedtatt at vi kommer til å klage på avgjørelsen, sier Rakel Skårslette Trondal i Malvik SV.

– Dersom dette blir en endelig avgjørelse, kommer det til å få store konsekvenser, både for Malvik i sin helhet og for Mostadmark i særdeleshet.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Miljøkonsekvenser

I NVEs begrunnelse for avgjørelsen, står det at konsekvensene for naturopplevelser og dyre- og planteliv, blir alvorlige ved en nedtapping av sjøen. Likevel fikk Meraker Brug medhold.

– Da vi i kommunen kom med vår høringsuttalelse til saken, presiserte vi at effekten dette vil ha på det lokale dyre- og plantelivet er for dårlig utredet til at vi har hele bildet av hva dette kan føre til, sier varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian (SP).

– Derfor kommer vi til å klage på dette. Han tror ikke kommunen blir alene om å påklage konsesjonen.

– Jeg regner med at blant annet Mostadmark Utvikling kommer på banen og også andre aktører, så dette er langt fra avgjort.

Ikke bare penger

– Jeg håper virkelig at vi kan måle verdi i andre ting en bare penger, sier Skårslette Trondal.

– Dette er et økonomisk spørsmål for Meraker Brug, ettersom de ikke ønsker å fortsette å vedlikeholde demningen. Jeg håper likevel at vi kan komme til en løsning. Selve rivningen vil jo også medføre kostnader, sier hun.

FrP var det eneste partiet som stemte mot klagebehandlingen.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Sesongåpning i 5.div for SBK og Malvik

Selbu Ballklubb åpner sesongen mot Malvik på Sentralbanen fredag klokken 20:00.

– Kommunene ruser seg på eiendomsskatt
  • Nyheter

– Eiendomsskatt blir som dop. Du må bare ha mer, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad. I dag var han og resten av FrPs finanspolitiske fraksjon på Stjørdal for å lære hvordan en kan klare seg uten.

Brannsamarbeid mellom Selbu og Stjørdal
  • Nyheter

Selbu brann og redningstjeneste inngår midlertidig avtale med Stjørdal om kjøp av kommunale branntjenester.

 
Hvor mange bibliotek trenger egentlig Vikhammer?
  • pressemelding

Komite oppvekst og kultur i Malvik stadfester at nye Vikhammer Ungdomsskole skal bygges med bibliotek. Men hvor mange bibliotek trengs egentlig på Vikhammer, spør Malvik Ungdomsråd i en pressemelding.

Lager 1300 skyttercampingskilt
  • Sport

John Friheim Sognli hos Fides har laget 1300 små treskilt på bestilling fra Landsskytterstevnet 2018.

VM på Lånke sikret i fem nye år
  • Nyheter

Sportslig leder i Hell RX, Harald Lauritzen, bekrefter at det er enighet mellom Hell RX og International Management Group (IMG) om at det skal arrangeres VM i rallycross på Lånkebanen i Stjørdal i årene mellom 2019 og 2023.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE