Kommunalt ansatte, et redskap til aktiv bruk i politisk reklame?

Lill Harriet Sandaune, Malvik FrP FOTO: Anne Gundersen

På nettsiden til NeaRadio, i papirutgaven av Bladet og i Malvik-avisa kan jeg nå lese et forsøk fra Ap på å svare ut et leserinnlegg jeg hadde i Malviknytt 1. februar. Av en eller annen grunn er dette sendt ut til samtlige andre media enn akkurat Malviknytt, der innlegget opprinnelig sto.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2018 kl 11:05

Nea Radio
Nea Radio

Der prøver Malvik Aps leder og nestleder fortsatt å rettferdiggjøre Aps reklamekampanje, der det aktivt blir brukt en ansatt fra Malvik kommune.

Lederen og nestlederen i Malvik Ap forsvarer dette med å snakke om ombudsrollen, rolleforståelse og vurderingsevne. Snakk om skivebom! De hevder altså at fordi de er ombud for innbyggerne og ansatte i kommunen, og er opptatt av åpenhet, er de i sin fulle rett til å bruke kommunens ansatte i sine partipolitiske reklamekampanjer. Det er med bakgrunn i dette at de skal informere innbyggerne og «sine» ansatte om sin politikk gjennom media. Jeg har ingen problem med å være enig i at vi som politikere aktivt må informere innbyggerne og ansatte om hvilken politikk hvert enkelt parti står for, fortrinnsvis i media. Men spørsmålet blir om det er riktig at politiske partier skal kreve at ansatte skal stille opp og brukes i politiske kampanjer?

Det blir også forklart at ombudsrollen ikke omhandler kun en gruppe i kommunen vår, men alle. Når i all verden har jeg påstått noe annet? Så blir det argumentert med Aps fortreffelige politikk med ny helsesøsterstilling, og prioriteringen av hele 340 000,- kroner, i et budsjett på 1 mrd., som er avsatt til arbeidet med deltidsproblematikken i kommunen. Midler som det ikke er gitt noen føring på hvordan skal brukes, eller hva slags målsetting man har satt seg når man nå skal bruke disse pengene. Aps politikk fortsetter i kjent stil med enten å smøre tynt ut over, eller høvle ned over det hele, uten å bruke konkrete tiltak eller sette seg mål for hva som egentlig skal oppnås. Dette arbeidet overlates til rådmannen i kjent stil.

Når det gjelder de to helsesøsterstillingene så er det flott at det er gjensidig enighet om at dette er en god prioritering fra regjeringens side, og at Helsedirektoratet har bevilget 1,5 mill. til dette. Men når det gjelder den faste helsesøsterstillingen som hevdes ansatt fra 1. januar 2018, er det jo merkelig at det ikke foreligger dokumentasjon på at noen er ansatt?

Arbeiderpartiet hevder at de heller snakker om sin egen politikk, enn å rakke ned på andres. Men de finner det rett og rimelig at de skal bruke kommunens ansatte for å fremme politikken sin. Det aller største problemet er at Ap med sin maktarroganse ikke evner å se at en slik bruk av kommunens ansatte er total mangel på rolleforståelse og vurderingsevne.

Lill Harriet Sandaune

Formannskapsmedlem i Malvik for FrP

Med vennlig hilsen
Lill Harriet Sandaune

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Reidar ble hedret på Gofotfestivalen
  • Kultur

Over 5000 timer på scenen og dobbelt så mange timer på vegen, 50 år som gitarist og han er still going strong med syv orkester. Han kjører fra øvelse til øvelse nesten hver dag hele uka - Reidar Kulset fikk i helga Gofotfestivalens gammeldanspris 2018.

Gofot i helga
  • Kultur

I helga arrangeres den 15. Gofotfestivalen på Hell.

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

 
Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

Væpnet aksjon på Stjørdal
  • Nyheter

Bevæpnet politi rykket torsdag ettermiddag ut til en barnevernsinstitusjon på Stjørdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE