Kommunalt ansatte, et redskap til aktiv bruk i politisk reklame?

Lill Harriet Sandaune, Malvik FrP FOTO: Anne Gundersen

På nettsiden til NeaRadio, i papirutgaven av Bladet og i Malvik-avisa kan jeg nå lese et forsøk fra Ap på å svare ut et leserinnlegg jeg hadde i Malviknytt 1. februar. Av en eller annen grunn er dette sendt ut til samtlige andre media enn akkurat Malviknytt, der innlegget opprinnelig sto.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2018 kl 11:05

Nea Radio
Nea Radio

Der prøver Malvik Aps leder og nestleder fortsatt å rettferdiggjøre Aps reklamekampanje, der det aktivt blir brukt en ansatt fra Malvik kommune.

Lederen og nestlederen i Malvik Ap forsvarer dette med å snakke om ombudsrollen, rolleforståelse og vurderingsevne. Snakk om skivebom! De hevder altså at fordi de er ombud for innbyggerne og ansatte i kommunen, og er opptatt av åpenhet, er de i sin fulle rett til å bruke kommunens ansatte i sine partipolitiske reklamekampanjer. Det er med bakgrunn i dette at de skal informere innbyggerne og «sine» ansatte om sin politikk gjennom media. Jeg har ingen problem med å være enig i at vi som politikere aktivt må informere innbyggerne og ansatte om hvilken politikk hvert enkelt parti står for, fortrinnsvis i media. Men spørsmålet blir om det er riktig at politiske partier skal kreve at ansatte skal stille opp og brukes i politiske kampanjer?

Det blir også forklart at ombudsrollen ikke omhandler kun en gruppe i kommunen vår, men alle. Når i all verden har jeg påstått noe annet? Så blir det argumentert med Aps fortreffelige politikk med ny helsesøsterstilling, og prioriteringen av hele 340 000,- kroner, i et budsjett på 1 mrd., som er avsatt til arbeidet med deltidsproblematikken i kommunen. Midler som det ikke er gitt noen føring på hvordan skal brukes, eller hva slags målsetting man har satt seg når man nå skal bruke disse pengene. Aps politikk fortsetter i kjent stil med enten å smøre tynt ut over, eller høvle ned over det hele, uten å bruke konkrete tiltak eller sette seg mål for hva som egentlig skal oppnås. Dette arbeidet overlates til rådmannen i kjent stil.

Når det gjelder de to helsesøsterstillingene så er det flott at det er gjensidig enighet om at dette er en god prioritering fra regjeringens side, og at Helsedirektoratet har bevilget 1,5 mill. til dette. Men når det gjelder den faste helsesøsterstillingen som hevdes ansatt fra 1. januar 2018, er det jo merkelig at det ikke foreligger dokumentasjon på at noen er ansatt?

Arbeiderpartiet hevder at de heller snakker om sin egen politikk, enn å rakke ned på andres. Men de finner det rett og rimelig at de skal bruke kommunens ansatte for å fremme politikken sin. Det aller største problemet er at Ap med sin maktarroganse ikke evner å se at en slik bruk av kommunens ansatte er total mangel på rolleforståelse og vurderingsevne.

Lill Harriet Sandaune

Formannskapsmedlem i Malvik for FrP

Med vennlig hilsen
Lill Harriet Sandaune

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Ønsker seg flere jenter
  • Sport

Stjørdalsdunken er i gang. Men rekrutteringen til basketball skranter når det gjelder jenter. –Her må vi sette inn støtet, sier sportslig leder i Stjørdal basket, Sylvi Sand.

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

Her er de trønderske passkontorene som forsvinner
  • Nyheter

Politimestrenes kuttliste er klar - fem passkontor i Trøndelag forsvinner.

Nye krav fra Statens Vegvesen fører til færre sykkelritt
  • Sport

Arrangørene av flere sykkelritt klarer ikke å følge opp de nye kravene til kursing av trafikkvakter og arrangement blir avlyst og lagt ned.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE