Komisk om forbud

Komisk om forbud

Opera: Nå setter Opera Jernverket opp den komiske forestillingen Forbudsrepublikken. – Vi har ønsket å sette opp en opera her i mange år, sier Ingrid Nyhus. FOTO: Anne Gundersen

Helga fra 7. juli setter Opera Jernverket opp den komiske forestillingen "Forbudsrepublikken" på Mostadmark Jernverk.

I disse dager hamres, sages og sys det ved Mostadmark Jernverk. Det er nemlig snart klart for premiere på den komiske operaen Forbudsrepublikken. Midt i idyllen står en spent Ingrid Nyhus.

– Vi har snakket om å sette opp en utendørsopera her i mange år, sier Nyhus, som leder Opera Jernverket.

– Nå blir det endelig en realitet. Hun forteller at tekstforfatter Håkon Sundaune og komponist John M. Skogstad fant inspirasjon i røykeloven.

– Operaen handler om et land der alt er forbudt, inkludert kjærlighet, forteller Nyhus.

– Til slutt er det naturligvis noen som forelsker seg.

Saken fortsetter under lydklippet

Ingrid Nyhus om operaen Forbudsrepublikken

Gikk bort

Nyhus forteller at tekstforfatter Håkon Sandaune, døde plutselig i fjor.

– Dessverre gikk Håkon bort før vi fikk satt opp denne forestillingen. Men han var med på forberedelsene og det føles ekstra stort for oss å gjennomføre dette nå. Det er mange som er involverte i å få forestillingen opp å stå.

– Vi har fem hovedroller, et orkester bestående av seks musikanter, to akrobater og ikke minst et kor som teller hele sytten personer, så dette vil både ses og høres, forsikrer hun.

Moderne

Selve handlingen er lagt til moderne tid, men musikken er, slik Nyhus beskriver det, gammeldags.

– Stilen er fransk barokk og det må man kunne kalle gammeldags. Denne stilen karakteriseres av å være lett tilgjengelig og jeg kan love fengende og melodiøse toner, forsikrer hun.

Veteranbuss

Nyhus forteller at de har satt opp en veteranbuss fra Hommelvik, for lette på utfordringene med parkering ved jernverket.

– Vi håper at dette gjør det lettere for folk å ta turen hit, sier hun og forteller videre at hun aller mest gleder seg til å høre lattersalvene fra publikum.

– Det er en veldig morsom forestilling og vi har latterkrampe på hver eneste øving, ler Ingrid Nyhus.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

– Billettsalget går strålende
  • Kultur

I kveld er det premiere på musikkteateret Elden på Røros. – Så langt har vi solgt 800 flere billetter enn på samme tid i fjor. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier daglig leder i Elden, Siri Gellein.

MDG reagerer på Grenis uttalelser om regjeringssamarbeid
  • Valget

I forrige uke kom det fram at sentrale stortingspolitikere går i mot et eventuelt regjeringssamarbeid med MDG, selv om ti fylkestingsledere har åpnet for muligheten. Tommy Reinås I MDG reagerer sterkt.

– Rolf var tøff. Det må jeg også være
  • Sommergjesten

Randi Johansen Perreau hadde begge sønnene, Rolf Christopher og Sebastian Bruno, på Utøya da massakren fant sted. Bare en av dem kom hjem.

 
– Usannsynlig med MDG-samarbeid
  • Nyheter

– Det er usannsynlig at Senterpartiet skal samarbeide med Miljøpartiet De Grønne etter valget, sier stortingsrepresentant Heidi Greni. –Vi står nærmere KrF enn MDG, sier hun.

Holtålen er Sør-Trøndelags nest dyreste på kommunale avgifter
  • Nyhet

Havner på 25. plass blant landets dyreste kommuner å bo i.

Malvikordføreren på Kapitals toppliste
  • Nyheter

Nylig ble Ingrid Aune oppmerksom på at hun er inkludert i bladet Kapitals liste over landets mektigste kvinner for 2017.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse