Jonas Gahr Støre besøkte Vikhammer helsetun

Inspirasjon: Jonas Gahr Støre har hentet inspirasjon fra måten Malvik arbeider med eldre og kultur på til partiets program før valget. På bildet er han sammen med ordfører Ingrid Aune (t.v) og Tor Haldberg og Marit Engan, som underholdt under politikerbesøket på Vikhammer helsetun. FOTO: Anne Gundersen

Onsdag besøkte statsministerkandidat Jonas Gahr Støre (AP) Vikhammer helsetun. – Vi har hentet inspirasjon til partiprogrammet fra eldreomsorgen i Malvik, sier Arbeiderpartipolitikeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2017 kl 12:49

Nea Radio
Nea Radio

Onsdag var Jonas Gahr Støre, sammen med blant annet medlem i helse- og omsorgskomiteen og stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag arbeiderparti, Ingvild Kjerkol, på en lynvisitt i Malvik. Politikerne besøkte Vikhammer helsetun, for å se nærmere hva Malvik kommune gjør for å gi eldre et godt kulturtilbud.

– Her har jeg vært på mange besøk, de har vært korte, men bestandig fulle av innhold fordi Ingrid vet hvordan hun skal bruke tiden, sier Støre.

Saken fortsetter under lydklippet

Jonas Gahr Støre, Tor Haldberg, Marit Engan og Ingrid Aune om kulturengasjementet i eldreomsorgen i Malvik

Inspirasjon

Støre sier at han finner det inspirerende å se hva Malvik har fått til.

– Det er fint å se hvordan dette kan gjøres i praksis og Malvik er et av de stedene vi har hentet erfaringer vi har bygget partiprogrammet vårt på. Her har jeg sett hvordan man kombinerer aktivitet, kultur og omsorg og det har vært viktig i programprosessen til Arbeiderpartiet. Særlig har det vært lærerikt å se hvordan tar mangfoldet blant eldre på alvor, fra de som ikke trenger noen oppfølging til de som trenger omsorg 24 timer i døgnet. Her legger man til rette ved å bygge helsetun hvor det er tilrettelagt for kultur og det har vært viktig lærdom man finner igjen i partiprogrammet.

Billig

Støre mener at vi skylder de eldre som har kommet i en vanskelig livssituasjon muligheten til å kunne fortsette å nyte gleder som musikk og annen kultur.

– Det koster lite og det er kjipt å ha en regjering som ønsket å kutte den kulturelle spaserstokken. Heldigvis fikk vi stanset dette i stortinget, men det vil jeg si er sosialøkonomisk gjerrig.

Underholdt

Tor Haldberg og Marit Engan er et kjent og kjært innslag i den kulturelle spaserstokken. Haldberg, som selv er 81 år, sier at det er helt naturlig for ham å ville gi tilbake i form av mer eller mindre frivillig arbeid for eldre.

– Jeg syntes det er veldig fint å kunne gjøre dette og enda finere ble det da jeg kunne gjøre det sammen med Marit, ler Haldberg. De to er også engasjerte i eldres kulturmønstring, et arrangement eldre i Malvik tok initiativ til for syv år siden.

– Vi spiller på Helsetunene hver fjortende dag og oktober er det eldres kulturmønstring og det er årets største arrangement for oss, sier Engan.

Stolt

Ordfører Ingrid Aune var stolt av å vise fram kommunen til statsministerkandidaten.

– Jeg syntes det var flott at han tok seg tid til å komme innom her og det er en glede for meg å kunne vise fram hvordan vi jobber med kultur og aktivitet i eldreomsorgen her i kommunen, sier hun.

– Derfor har vi blant annet valgt å vise fram eldres kulturmønstring, noe som er helt særegent for Malvik. Det er fint at Jonas Gahr Støre finner inspirasjon hos oss og jeg opplever at akkurat han er svært lyttende når det gjelder nettopp eldreomsorg, sier Aune og viser til eldreløftet Støre kom med i forrige uke.

– Her lover han å styrke den kulturelle spaserstokken med 15 til 30 millioner hvert år, noe vi i Malvik syntes er veldig positivt. God kultur for eldre bygger både små og store felleskap.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Gofot i helga
  • Kultur

I helga arrangeres den 15. Gofotfestivalen på Hell.

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

 
Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

Væpnet aksjon på Stjørdal
  • Nyheter

Bevæpnet politi rykket torsdag ettermiddag ut til en barnevernsinstitusjon på Stjørdal.

Spilte for kommunestyret
  • Nyheter

Som vanlig åpnet kulturskolen kommunestyremøtet i Stjørdal. Nå var det Drømmestipendkandidat Ole Martin Rosvold Haugen som spilte flygelhorn for representantene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE