Inviterer til magisk kveldsstund i Lerfall

Inviterer til magisk kveldsstund i Lerfall

Magisk: Torsdag kveld inviterer Unni Raaen Nysæther og Stjørdal museum til å oppleve helleristningene ved Lerfall i Hegra opplyst og tonesatt av bronsealderlurer. FOTO: Anne Gundersen

Torsdag kan du oppleve bergkunsten ved Lerfall i et helt spesielt lys og til tonene av bronsealderlurer.

Nattlysningen ved helleristningsfeltet på Lerfall i Hegra er ett av Stjørdal museums aller mest spektakulære arrangement.

– Dette er en magisk opplevelse vi arrangerer med jevne mellomrom, sier arrangementansvarlig ved museet, Unni Raaen Nysæther.

– Det er helt spesielt å se den gamle bergkunsten lyssatt på denne måten og publikum kommer gjerne igjen år etter år.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Urlyd

Det som er spesielt under årets utgave av arrangementet er at museet har fått til et samarbeid med trombonistene Susanne Bjørgum Torgersen og Jens Chr. Kloster.

– De skal spille på autentiske kopier av bronsealderlurer som ble funnet i en myr i Danmark og det vil gi det hele en helt ny dimensjon, mener hun.

– Dette kan jeg love blir en fantastisk opplevelse, sier Unni Raaen Nysæther. En arkeolog vil fortelle om historien bak bergkunstfeltet og om de antatte betydningene av de mange figurene som ble hugget inn i berget for over 2000 år siden.

Se bildet større

Bronsealderlur: Torsdag kveld vil Susanne Bjørgum Torgersen og Jens Chr. Kloster sørge for at det klinger som det bør ved bergkunsten i Hegra. FOTO: Privat

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Trenger flere bøssebærere
  • Nyheter

Søndag er det klart for årets TV-aksjon, men både Malvik og andre kommuner opplever en nedgang i hvor mange som melder seg frivillig til det som kalles årets viktigste søndagstur.

Nå skal ordfører og varaordfører vie borgerlig
  • Nyheter

Etter den nye kommuneloven trer i kraft, blir det ordførere, varaordførere og ander oppnevnte vigslere som skal smi ektepar i hymens lenker.

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

 
Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

Tråante - Samelandsmøtet 1917
  • Kultur

Foredrag på Rørosmuseet tirsdag kveld.

Storseier i siste hjemmekamp

Blink fortjent 6-1 mot Mosjøen, men det var varierende kvalitet på spillet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse