Holdt foredrag om menneskeverd

Foredrag: Mandag besøkte Geir Lippestad Malvik videregående skole for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid. Her sammen med ordfører i Malvik, Ingrid Aune og elever fra skolen. FOTO: Anne Gundersen

Mandag besøkte advokat og byrådsmedlem i Oslo, Geir Lippestad, Malvik videregående skole for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2017 kl 15:31

Nea Radio
Nea Radio

Auditoriet ved Malvik videregående skole var fylt til randen da Geir Lippestad besøkte skolen for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid.

– Det er når vi stilles overfor ting vi syntes er ubehagelige eller at vi er i kriser, at vi får teste verdiene våre, sa Lippestad, som er mest kjent for å ha vært forsvarer for Anders Behring Breivik etter massakren 22. juli 2011.

Saken fortsetter under lydklippet

Geir Lippestad og Ingrid Aune om menneskeverd i en konfliktfylt tid

Kjempet

Lippestad fortalte ungdommene at han kjempet en indre kamp om hvorvidt han skulle ta på seg oppgaven med å forsvare terroristen.

– Men etter å ha gått noen runder med meg selv konkluderte jeg med at mitt verdisyn sier at alle har krav på de samme rettighetene når det gjelder rettsikkerhet. Dersom vi begynner å ekskludere grupper fra disse rettighetene ender vi opp med å ha en politistat og ikke et demokrati, mener Lippestad.

– Vi må møte utfordringer vi får basert på refleksjon rundt demokratiets prinsipper og ikke frykt.

Verdidebatt

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, sier seg enig med Lippestad.

– Vi må stå opp for de verdiene vi har og testes på dem hver eneste dag. Jeg tror det er mange som opplever at de verdiene vi ser som våre står på prøve nå og da er det ekstra viktig å diskutere dem for å kjenne på hva de betyr, mener Aune.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Reidar ble hedret på Gofotfestivalen
  • Kultur

Over 5000 timer på scenen og dobbelt så mange timer på vegen, 50 år som gitarist og han er still going strong med syv orkester. Han kjører fra øvelse til øvelse nesten hver dag hele uka - Reidar Kulset fikk i helga Gofotfestivalens gammeldanspris 2018.

Gofot i helga
  • Kultur

I helga arrangeres den 15. Gofotfestivalen på Hell.

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

 
Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

Væpnet aksjon på Stjørdal
  • Nyheter

Bevæpnet politi rykket torsdag ettermiddag ut til en barnevernsinstitusjon på Stjørdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE