Holdt foredrag om menneskeverd

Holdt foredrag om menneskeverd

Foredrag: Mandag besøkte Geir Lippestad Malvik videregående skole for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid. Her sammen med ordfører i Malvik, Ingrid Aune og elever fra skolen. FOTO: Anne Gundersen

Mandag besøkte advokat og byrådsmedlem i Oslo, Geir Lippestad, Malvik videregående skole for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2017 kl 15:31

Auditoriet ved Malvik videregående skole var fylt til randen da Geir Lippestad besøkte skolen for å snakke om menneskeverd i en konfliktfylt tid.

– Det er når vi stilles overfor ting vi syntes er ubehagelige eller at vi er i kriser, at vi får teste verdiene våre, sa Lippestad, som er mest kjent for å ha vært forsvarer for Anders Behring Breivik etter massakren 22. juli 2011.

Saken fortsetter under lydklippet

Geir Lippestad og Ingrid Aune om menneskeverd i en konfliktfylt tid

Kjempet

Lippestad fortalte ungdommene at han kjempet en indre kamp om hvorvidt han skulle ta på seg oppgaven med å forsvare terroristen.

– Men etter å ha gått noen runder med meg selv konkluderte jeg med at mitt verdisyn sier at alle har krav på de samme rettighetene når det gjelder rettsikkerhet. Dersom vi begynner å ekskludere grupper fra disse rettighetene ender vi opp med å ha en politistat og ikke et demokrati, mener Lippestad.

– Vi må møte utfordringer vi får basert på refleksjon rundt demokratiets prinsipper og ikke frykt.

Verdidebatt

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, sier seg enig med Lippestad.

– Vi må stå opp for de verdiene vi har og testes på dem hver eneste dag. Jeg tror det er mange som opplever at de verdiene vi ser som våre står på prøve nå og da er det ekstra viktig å diskutere dem for å kjenne på hva de betyr, mener Aune.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Mathagen
  • Nyheter

Nå går de første middagsrettene ut til publikum.

Blink tilbake i 2.divisjon
  • Sport

STJØRDALS-BLINK FOTBALL – ORKLA FK 6-1 (2-0). Målscorere: Sondre Stokke 2, Ole Kr. Rødahl 2, Jakob Skille, Nedzad Sisic.

Nea Radio er årets lokalradio
  • Nyheter

Nea Radio er årets lokalradio. De fire andre nominerte var 1FM Molde, Radio 102, P5 Bergen og Radio Nova.

 
Ni av ti leser på nett
  • Nyheter

Andelen nordmenn som leser aviser og magasiner på nett har økt med 14 prosentpoeng på seks år, ifølge ferske SSB-tall. Samtidig blir vi stadig mer utålmodige og kresne innholdskonsumenter.

Trenger 100 nye ansatte
  • Nyheter

Når det nye Torgkvartalet åpner på Stjørdal andre november står hele 35 000 kvadratmeter, fordelt på 60 butikker, klar for julehandelen.

God augustmåned for norsk luftfart
  • Nyheter

Trafikken over Avinors lufthavner økte 4,7 prosent sammenlignet med august i fjor. Stokmarknes øker mest, Røros på andreplass.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse