Ha dere ut på slang!

Ha dere ut på slang!

Slang: Det er høst og for 30 år siden ville barn og ungdom over hele landet gjort seg klare til å rane naboer for epler. Dette er en syssel som absolutt bør gjenopptas, mener Anne Grethe Thorsteinsen fra Pensjonist Partiet, Randi Eikevik fra Fokus Malvik og Torgeir Anda fra Malvik Venstre. FOTO: Anne Gundersen

Ikke alt handler om politikk på kommunestyremøtene. Under pausen i møtet i Malvik i går, sneiet samtalen innom gleden ved å gå på epleslang!

Høsten nærmer seg og om ikke lenge henger epler, plommer og pærer tungt på greiner i hager over hele landet. Med andre ord, det er sesong for epleslang. Eller det burde i hvert fall være det i følge noen av politikerne i Malvik kommune.

– Jeg syntes rett og slett ungdommen er for sløv, sier Torgeir Anda fra Malvik Venstre.

– Kom dere ut i trærne, det er spennende og god trening, så hva mer kan du be om. I tillegg henger det meste og råtner.

Saken fortsetter under lydklippet

Anne Grethe Thorsteinsen, Randi Eikevik og Torgeir Anda om gledene ved å gå på slang

Knall og fall

Også Randi Eikevik fra Fokus Malvik vokste opp med å føle på spenningen ved å gå på slang.

– Det kunne gå hardt for seg. Vi var en hel gjeng som sprang rundt og når hageieren kom etter oss der vi hang i trærne, kunne det bli både knall og fall, sier Eikevik som husker barndommens raid med stor glede.

Kaka

Pensjonistpartiets Anne Grethe Thorsteinsen gikk ikke på slang uten å ha en plan.

– Vi hadde ei løype vi sprang i gymmen og da vi var ferdig hadde de aller fleste av oss lommene fulle av godsaker, forteller hun og sier videre at hun pleide å bake kaker med byttet som fyll.

– Ingen ting er bedre enn sure, norske epler i eplekaker og ingen ting er mer spennende enn det å prøve å komme seg unna mens eieren av trærne prøver å ta deg, forsikrer hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Floka
  • Floka

#metoo, Northug og krenking var blant fredagens tema.

Vil motivere etter å ha gått Norge på langs
  • Kultur

Eirin Trøen fra Rissa brukte fem og en halv måned på å gå Norge på langs. Nå ønsker hun å motivere andre til å følge drømmen.

Black Friday med vri
  • Kultur

Det er den såkalte Black Friday og alt ligger tilrette for at handlelysten skal gripe tak i lommeboka di. Noen gjør imidlertid er vri på den importerte kjøpefesten.

 
Går ut mot eiendomsskatt for hytteeiere
  • Nyheter

Eiendomsskatten på hytter i Tydal er usosial, urimelig og uklok, mener hytteeier og Stjørdalspolitiker Tommy Reinås (MDG).

Unyansert framstilling av lærernormen
  • Nyheter

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, mener at innføringen av lærernormen kan få alvorlige konsekvenser for mange kommuner.

Jøssåsen landsbys julemarked er i gang!
  • Kultur

Julemessa som arrangeres av Jøssåsen landsby er et av de mest populære i distriktet og nå er dørene åpne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE