Ha dere ut på slang!

Ha dere ut på slang!

Slang: Det er høst og for 30 år siden ville barn og ungdom over hele landet gjort seg klare til å rane naboer for epler. Dette er en syssel som absolutt bør gjenopptas, mener Anne Grethe Thorsteinsen fra Pensjonist Partiet, Randi Eikevik fra Fokus Malvik og Torgeir Anda fra Malvik Venstre. FOTO: Anne Gundersen

Ikke alt handler om politikk på kommunestyremøtene. Under pausen i møtet i Malvik i går, sneiet samtalen innom gleden ved å gå på epleslang!

Høsten nærmer seg og om ikke lenge henger epler, plommer og pærer tungt på greiner i hager over hele landet. Med andre ord, det er sesong for epleslang. Eller det burde i hvert fall være det i følge noen av politikerne i Malvik kommune.

– Jeg syntes rett og slett ungdommen er for sløv, sier Torgeir Anda fra Malvik Venstre.

– Kom dere ut i trærne, det er spennende og god trening, så hva mer kan du be om. I tillegg henger det meste og råtner.

Saken fortsetter under lydklippet

Anne Grethe Thorsteinsen, Randi Eikevik og Torgeir Anda om gledene ved å gå på slang

Knall og fall

Også Randi Eikevik fra Fokus Malvik vokste opp med å føle på spenningen ved å gå på slang.

– Det kunne gå hardt for seg. Vi var en hel gjeng som sprang rundt og når hageieren kom etter oss der vi hang i trærne, kunne det bli både knall og fall, sier Eikevik som husker barndommens raid med stor glede.

Kaka

Pensjonistpartiets Anne Grethe Thorsteinsen gikk ikke på slang uten å ha en plan.

– Vi hadde ei løype vi sprang i gymmen og da vi var ferdig hadde de aller fleste av oss lommene fulle av godsaker, forteller hun og sier videre at hun pleide å bake kaker med byttet som fyll.

– Ingen ting er bedre enn sure, norske epler i eplekaker og ingen ting er mer spennende enn det å prøve å komme seg unna mens eieren av trærne prøver å ta deg, forsikrer hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Lars er ute av The Voice
  • Kultur

Lene Marlin valgte Olaves.

Riksantikvaren skryter av Tydal
  • Kultur

Både Bjugn og Folldal er blant de 18 kommunene som får toppkarakter fra Riksantikvaren for sitt arbeid med kulturminner. Tydal er en av kommunene med størst framgang i årets rangering.

Røros får Europas mest moderne bilparkering
  • Nyheter

24 norske flyplasser får i løpet av høsten Europas mest moderne bilparkering - en av dem er Røros lufthavn.

 
Åpning av Europeiske villreinregioner
  • Nyheter

Statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Lars Andreas Lunde åpnet denne uka de to Europeiske villreinregionene i Norge. Hovedelementet er et verdiskapningsprogram som skal gi støtte til næringsutvikling knyttet til villrein.

Showene står i kø på Hell
  • Kultur

Høst og førjulstid er høysesong for show over hele landet. Også Scandic Hell Hotel har massevis å by på framover.

Bettan, Blunck og Endresens klar for juleshow
  • Kultur

I november inviterer Bettan, Øyvind Blunck samt Anne-Sophie og Tor Endresen til både julestemning og trim av lattermusklene i Hell Amfi.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse