Fokus på inkludering av ungdom

Inkludering: Fokuset under IA-rådets konferanse på Hell tirsdag, var hvordan man skal hindre unge mennesker i å havne utenfor skole og arbeidsliv. FOTO: Anne Gundersen

Tirsdag arrangerte IA-rådet konferanse på Hell og tema var hvordan man skal hindre at særlig unge mennesker faller utenfor det ordinære arbiedslivet.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

250 deltakere fra privat og offentlig sektor var tilstede under IA-konferansen på Hell. Hovedtema var inkludering av ungdom i framtidens og dagens arbeidsliv.

– Vi ser at mange står utenfor både skole og arbeidsliv og her fokuserer vi på at partene kan gjøre noe sammen for å begrense dette, sier LOs distriktssekretær, Kristine Svendsen.

– Arbeidsplassen er viktig, det er der man kan være med å bidra og å føle tilhørighet, mener Svendsen.

Saken fortsetter under lydklippet

Kristine Svendsen og Leif Eggen om IA-konferansen

På jobb

Arbeidsgiverlos og seniorrådgiver arbeid psykisk helse i NAV Nord-Trøndelag, Leif Eggen, var også til stede under konferansen.

– Jobben min er å sette bedrifter og arbeidsplasser i stand til å takle utfordringer som kan oppstå når ungdom er i ferd med å falle utenfor, kanskje særlig når det gjelder psykisk helse, sier Eggen, som også er Venstres gruppeleder i Stjørdal.

– Vi har en klar bestilling fra arbeids- og velferdsdirektoratet som sier at ungdom under 30 år, og også fremmedkulturelle, skal inn i arbeidslivet. Eggen sier at han ser stor effekt på den psykiske helsa til enkeltindivider dersom fokuset er på inkludering.

– Det er slik at dersom du er sykemeldt i ni måneder eller lengre, har du en 80 % sjanse for å bli ufør. Jo før man kommer i gang med å jobbe med enkeltpersoner og arbeidsplasser for å takle utfordringer, dess større er sjansen for at situasjonen skal løse seg. Som Per Fuggeli sier, så er det å være del av flokken er ekstremt viktig, mener Eggen og berømmer IA-rådet for å ha ta initiativ til konferansen.

Se bildet større

Underholdt: Lokale SKA-frika sto for underholdningen på IA-konferansen og som vanlig lot ikke publikum seg be to ganger om å hoppe opp og ned til klassikeren Hoppeslott. FOTO: Anne Gundersen

Evalueres

Avtalen om inkluderene arbeidsliv skal evalueres og eventuelt revideres i 2018.

– Avtalen begynner å bli god og vi skal fortsette å jobbe videre med å satse på inkludering, med sykefraværet og det å få seniorer til å stå lengre i jobb, sier Kristine Svendsen.

– Men det viktigste er at partene i arbeidslivet har et felles mål å strekke seg etter og at vi kan tilpasse oss det vi står overfor.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

Gofot i helga
  • Kultur

I helga arrangeres den 15. Gofotfestivalen på Hell.

Stiller lånegaranti for Selbuskogen
  • Nyheter

Selbuskogen får 7,5 millioner mer å rutte med når Stjørdal kommune nå garanterer for lån.

Tidenes årsresultat for Stjørdal
  • Nyheter

Dersom de foreløpige tallene som ble lagt fram i kommunestyret torsdag kveld slår til, går Stjørdal med 80 millioner kroner i overskudd for 2017. Det er rekord.

 
Lanserte ny Leaf
  • Nyheter

Torsdag ble den nye modellen av el-bilen Nissan Leaf lansert hos Trio Bilsenter på Stjørdal.

Væpnet aksjon på Stjørdal
  • Nyheter

Bevæpnet politi rykket torsdag ettermiddag ut til en barnevernsinstitusjon på Stjørdal.

Spilte for kommunestyret
  • Nyheter

Som vanlig åpnet kulturskolen kommunestyremøtet i Stjørdal. Nå var det Drømmestipendkandidat Ole Martin Rosvold Haugen som spilte flygelhorn for representantene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE