Bjørn Stuevold klar for pensjonisttilværelsen

Bjørn Stuevold klar for pensjonisttilværelsen

Går av: NRKs regionredaktør, Bjørn Stuevold, går av med pensjon. Nå gleder malvikingen seg til å la kreativiteten få fritt spillerom på privaten. FOTO: Anne Gundersen

Bjørn Stuevold har sett utviklingen i mediabransjen fra orkesterplass i 40 år. Mandag gikk NRK-veteranen av med pensjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2017 kl 07:03

Bjørn Stuevold er NRKs markante regionredaktør for Trøndelag og mandag gikk han av med pensjon. I løpet av sine 40 år i mediabransjen har han sett media endre seg voldsomt.

– Det er med et visst vemod jeg ser at for eksempel papiraviser nå ikke har den rollen de en gang hadde, sier Stuevold, som startet karrieren som skrivende journalist.

– Men endringer er noe vi må akseptere og mitt vemod spiller liten rolle i den store sammenhengen, smiler han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Dramatisk

Bjørn Stuevold har hatt en finger med i spillet når det gjelder oppbyggingen av det meste av det vi i dag kjenner som NRK Trøndelag.

– Særlig dette med å etablere Midt-Nytt og det å bygge opp en felles redaksjon for Nord- og Sør-Trøndelag, er noe av det jeg husker som spennende. Stuevold, som opprinnelig var nyhetsreporter i NRK, husker også 22. juli 2011 som en særdeles dramatisk dag på jobb.

– Jeg hadde da ansvar for hele divisjonen, i og med at jeg vikarierte for lederen. Det å få noe slikt i fanget og alt det førte med seg, både privat og profesjonelt, er noe jeg aldri vil glemme.

Skriverier

Stuevold gleder seg til å ha mer tid til private sysler.

– Jeg er leder for Malvik kulturråd og det er noe jeg håper å fortsette med. Vi har blant annet jobbet hardt for å få en oppgradering av Ytre Malvik Samfunnshus og det arbeidet ser nå ut for å bære frukter, sier nestoren som også har vært engasjert i Saksvik Teaterlag siden laget ble stiftet.

– Jeg har dessuten tenkt å fortsette å skrive, det er jo noe jeg bestandig har gjort. Så får vi se om det blir til skrivebordsskuffen eller om det blir noe mer, sier han lurt.

Klokke

På grunn av sine 25 år i statskanalen, mottok Bjørn Stuevold en klokke for lang og tro tjeneste.

– Det er jo litt pussig, da, ler han.

– Her har jeg kommet for sent og gått for tidlig i alle disse årene og så får jeg klokka da jeg er på vei ut døra for siste gang.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik

LIVE: Fredagsradio fra Torgkvartalet
  • Direkte

Følg direktesendingen Nea Radio og Fjell-TV har fra Torgkvartalet direkte ved å klikke deg inn på saken her

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Stor enighet om budsjettet
  • Nyheter

Men opposisjonen var misfornøyde med prosessen da Stjørdal kommunestyre skulle behandle forslaget for 2018.

 
Nea Radio til Stjørdal

Nea Radio flyttet denne uka inn i nye lokaler i Stjørdal sentrum. Det feirer radiostasjonen med ei storstilt direktesending fra Torgkvartalet fredag.

Avvikler gratis trafikalt grunnkurs
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok i dag å avvikle ordningen med gratis trafikalt grunnkurs i ungdomsskolen. – Tragisk for trafikksikkerheten, sier arbeiderpartiets Kåre Børseth.

Presenterte budsjettforslag
  • Nyheter

Basishaller, økt satsning på barnehager, oppstart for bygging av Hegra Barneskole og planer for et helsehus er en del av budsjettet posisjonen presenterer for kommunestyret torsdag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE