Femundløpet sendes på TV2s hovedkanal

Med en drøy uke til start er det klart at TV2 flytter nesten alt av sendingene fra Femundløpet over pa hovedkanalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2017 kl 22:38

Se bildet større

Femundlopet. FOTO: Berit Kleven.

Faktaboks

Femundløpet er et langdistanse hundeløp som arrangeres midtvinters hvert år. Løpet har start og målgang på Røros, og det konkurreres i to klasser/distanser, F400 med maksimalt åtte hunder og F600 med maksimalt tolv hunder.

Idéen til løpet kom i 1989, og i 1990 ble det første løpet med 41 startende arrangert. Dette løpet måtte avbrytes midtveis på grunn av ekstremt mildvær og overvann.

De første årene var det Røros Hundeklubb som stod som arrangør. Fra 2001 til 2011 var Femundløpets Venner arrangør, og fra 2012 er det Femundløpet AS som er offisiell arrangør.

Lenge gikk løpet i Røros- og Femundstraktene, oftest i forholdsvis øde områder med lite tilgang for publikum. Fra 2006 ble traséen lagt om slik at den i større grad gikk innom befolkningssentrene i Nord-Østerdalen. I tillegg til de mer avsidesliggende stedene, er det nå sjekkpunkter i Tufsingdalen i Os, Tynset, Grimsbu i Folldal og på Tolga, som alle er lett tilgjengelige for publikum.

Femundløpet har flere ganger hatt status som NM i og EM i langdistanse hundekjøring og i 2011 var løpet VM i hundekjøring, langdistansene for 8- og 12-spann.

Det som begynte med en tanke om et kveldsmagasin på TV2 har utvikla seg til noe langt større.

De siste dagene har det altså blitt klart at TV2 flytter nesten alt av sendinger på dagtid over på hovedkanalen. TV2 sender som planlagt fire kveldssendinger, deler av God Morgen Norge og værmeldinger fra Røros som planlagt, men nå blir sendingene som opprinnelig skulle gå på TV2 Sportskanalen også flytta til hovedkanalen.

Dette betyr langt flere seere og større oppmerksomhet for hele regionen.

- Dette er en stor annerkjennelse for hele regionen, løpet og alle de frivillige! Vi har vakker natur, dyktige folk, et godt arrangement og masse å vise frem, sier prosjektleder i Regionrådet, Jon Frydenborg.

Siste nytt i Nyheter

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

 
Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse