Gøran Sørloth til Brekken

GØRAN: Brekken får hjelp av Gøran Sørloth i 2018-sesongen. FOTO: Nils Kåre Nesvold

Brekken-fotballen knytter til seg Gøran Sørloth. RBK-veteranen får rollen som mentor og inspirator for både spillere, trenere og lagledere i 2018-sesongen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.12.2017 kl 10:11

Nea Radio
Nea Radio

Faktaboks

Gøran Sørloth (55) var en av norsk fotballs mest målfarlige spisser på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. I eliteserien scoret han 74 mål på 174 kamper for Rosenborg, og ble seriemester fem ganger. Han spilte også 55 A-landskamper, og scoret 15 landslagsmål.

Sørloth kom til Rosenborg fra Strindheim i 1985. To år senere hadde han et mislykket proffopphold i den tyske klubben Borussia Mönchengladbach, og returnerte kort tid etter til Rosenborg. Hans andre utenlandsopphold gikk til den tyrkiske klubben Bursaspor i perioden 1993–94. Etter dette oppholdet returnerte han til Norge, og avsluttet karrieren i Viking.

Sørloth var med i Norges VM-tropp i 1994, og spilte én kamp i sluttspillet. Dette skulle også vise seg å bli hans siste landskamp.

Flere ganger utropt av sportsjournalister til å være Norges beste møtende spiss. Sørloths moderklubb er Rissa Idrettslag.

Sørloth har etter sin fotballkarriere arbeidet i en årrekke som travkommentator for fjernsynet. Sørloth har vært med i fjernsynsprogrammet Mesternes Mester som ble vist på NRK. (Wikipedia)

Brekken-fotballen starter desember med en skikkelig glad-nyhet:

Gøran Sørloth skal bidra som mentor og inspirator for Brekken-fotballen kommende sesong.

- Vi har jobba ei tid med å knytte til oss en kapasitet som kan jobbe inn mot trener-teamet vårt, Mads Tamnes, Kjetil Andreassen og Jo Inge Kirkhus. Vi er sikker på at Gøran har mye å bidra med, og at han også kommer til å være en inspirator for oss ledere, sier Per Inge Sjøvold til Nea Radio.

Han forteller at samtalene har pågått ei stund.

- Vi har blitt kjent med en reflektert mann med ei utrolig erfaring, naturlig nok. Detaljene rundt engasjementet hans er ennå ikke fastsatt, men at han ved enkelte anledninger vil være tilstede på treningsfeltet er avklart. Han er en etterspurt mann og har fortsatt et engasjement med RBK, forteller Sjøvold.

Se bildet større

GØRAN: Norges beste møtende spiss skal hjelpe Brekken. FOTO: RBK

Kick-Off 2018

Gøran Sørloth sitt første møte med spillergruppa blir lørdag 16. desember. Dagen skal starte med ei treningsøkt i Verket, før turen går til Klubbhuset ved stadion. - Selvfølgelig må vi ta med Gøran til Brekken ved hans første besøk, sier Sjøvold.

- Vi gleder oss stort til dette første møtet, og er det venner av Brekken-fotballen som vil stikke innom Klubbhuset denne lørdagen, så er det åpen dør. Kom gjerne og hils på ex-RBK-helten, sier Per Inge Sjøvold.

- Vi i «styre og stell» skal under samlinga komme nærmere inn på hvorfor vi har «jaktet» en mentor / inspirator. Likeså skal Gøran selv få fortelle hvorfor han sier ja til å engasjere seg i en liten klubb langt inn mot svenskegrensa. Bare det bør være interessant å høre for flere. Avstanden fra Brekken stadion til selveste Brakka og Lerkendal kan virke stor, noe Gøran skal få reflektere over. Han kommer selv fra en liten klubb, Rissa, sier en svært godt fornøyd Brekken-leder, Per Inge Sjøvold.

Se bildet større

GLEDER SEG: Per Inge Sjøvold i fotballgruppa i Brekken gleder seg til Kick Off 2018. (Arkivfoto) FOTO: Per Magne Moan

.

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen

Marie Hollum Skogås fikk prisen for beste hundestell
  • Femundløpet

Søndag ettermiddag var det premieutdeling til de åtte deltakerne i Femundløpet junior.

Sivert Kjøsnes tok NM-sølv i Femundløpet
  • Femundløpet

Fredrik Westlie var først over målstreken i det nesten 400 kilometer lange Femundløpet. Andreplassen gikk til Sivert Kjøsnes fra Selbu.

Vegard fortsetter å vinne

Ble kretsmester i Granåsen lørdag.

 
 Iver Kolstad gikk inn til seier i Femundløpet junior
  • Femundløpet

Rørosingen Iver Kolstad var først over målstreken etter litt over et døgn ute i marka.

Kjørerlaget er på vei til martnan
  • Rørosmartnan

Lørdag morgen la Trøndelag Kjørerlag ut på den lange ferden mot Rørosmartnan. I år gikk drømmen om å kjøre fra Kristiansten Festning i Trondheim i oppfyllelse.

F 400-kjørerne er i gang
  • Femundløpet

Klokken 20.00 fredag kveld startet hundekjørerne i Femundløpet på det 400 kilometer lange løpet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE