Ålen stiller lag i St. Olavsløpet

Noen av deltagerne og sponsorene til ålens stafettlag. FOTO: Lars Ingmar Nyhus

Så langt har 25 sagt ja - har plass til flere.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Siden 1988 har St. Olavsløpet mellom Trondheim og Østersund vært arrangert. De to byene bytter på om å ha start og målgang annenhvert år. I 2017 deltok 6176 løpere, hvorav 2972 menn, 1385 kvinner, 917 ungdommer og 902 i Mini-Olav.

27. juni starter den 31. utgaven av løpet på Torvet i Trondheim, og målgang i Østersund er den 30 juni. Løpet er oppdelt i over 50 etapper og hundrevis av lag er påmeldt. Og for første gang på over 20 år stiller Ålen med eget lag. Etappene strekker seg fra 1,8 km til 11,7 km og løpet er totalt på 340,5 km.

Plass til flere

Lagleder Joachim Moholdt sier det er et svært godt løpemiljø i Ålen for tida og at han så langt har rundt 25 navn på lista. Det betyr at noen løper flere distanser - noe som er fullt mulig i trimklassen, som laget er meldt på i.

– Men vi har plass til flere, sier Moholdt, som ber interesserte - enten de vil delta i løpet eller bare vil være med å trene, om å møte opp på Kirkhusmoen på lørdag formiddag.

Armfeldtløpet

– Nå førstkommende lørdag er det ingen trening, da vi prioriterer Armfeldtløpet i Haltdalen som går på dette tidspunket, sier lagleder Moholdt. Han har startet jobben med å sette opp laget, og så langt er det to etapper som er klar, starten og ankeretappen.

– På den første etappen ut fra Torget i Trondheim til Lade har jeg satt opp Lars Magnus Vongraven. Årsaken til dette er at hans samboer har termin omtrent på denne tida og da er det greit at han holder seg i byen, sier Moholdt.

Ankeretappen, på 5 km, har han også mer eller mindre klar - om vedkommende står på litt selv.

– Der har vi en plan om at Vegard Aspås skal løpe, om han innfrir de kravene han har fått da. Her kan det bli spurtoppgjør og vi kan ikke ha en utøver som mister hodet. Aspås er også en publikumsfavoritt - Ålens hvite kenyaner, sier laglederen som ser for seg stort oppbud av heiende ålbygger ved målgang, da mange er i Østersund samtidig i forbindelse med Storsjøcupen.

Hør intervju mede Joachim Moholdt her:

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

Se kommunestyremøtet i Røros
  • Kommunestyremøte

Se torsdagens kommunestyremøte fra Storstuggu i opptak her.

 
Her er de trønderske passkontorene som forsvinner
  • Nyheter

Politimestrenes kuttliste er klar - fem passkontor i Trøndelag forsvinner.

Tydal, Røros, Os og Holtålen innfører totalforbud mot bruk av åpen ild i utmark
  • Nyheter

Meget høy skogbrannfare i hele regionen.

Nye krav fra Statens Vegvesen fører til færre sykkelritt
  • Sport

Arrangørene av flere sykkelritt klarer ikke å følge opp de nye kravene til kursing av trafikkvakter og arrangement blir avlyst og lagt ned.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE