Morgendagens skistjerner

Morgendagens skistjerner

Magnus Stensås er tatt ut til rekruttlandslaget. FOTO: Ole Jørgen Bratland, Statoil

Norges Skiforbund har i dag tatt ut løperne som skal representere Norge på Morgendagens Helter- rekruttlandslag og Morgendagens Helter-juniorlandslag for den kommende 2017/18 sesongen. Magnus Stensås (Tydal IL), Silje Øyre Slind (Oppdal IL) og Mathias Rundgreen (Byåsen SK) er tatt ut på rekruttlandslaget, mens Lone Johansen (Melhus) er på juniorlandslaget.

Tekst:

Publisert:

- Vi har gang på gang sett hvor gode våre rekruttløpere er og hvor raskt de hevder seg blant de beste. Derfor blir jeg ikke overrasket hvis noen av de løperne som nå skal gå for Morgendagens Helter-rekruttlag blir å se i verdenstoppen kommende sesong, sier Vidar Løfshus, Landslagssjef for Norge.

Til sammen er ti utøvere på både dame- og herresiden plukket ut til å gå for rekruttlaget. Nye løpere på herresiden denne sesongen er Daniel Stock, Magnus Stensås, Martin Løwstrøm Nyenget og Mattis Stenshagen. På damesiden kommer Mari Eide, Marte Mæhlum Johansen og Silje Øyre Slind inn på laget.

Juniorlaget for 17/18 sesongen vil bestå av seks jenter og seks gutter, hvor halvparten skal gå med flagget på brystet for første gang. Alle fra den blomstrende 98- og 99-årgangen i norsk langrenn.

- Norge er verdensledende når det gjelder talentutvikling innenfor langrennssporten og vi er stolte av å samarbeide med skiforbundet om Morgendagens Helter-landslagene. De dyktige talentene som nå skal representere Norge har vist en sterk indre glød, tydelig læringsvilje og en imponerende innsats over tid, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Den kommende skisesongen vil ha vinter OL i Pyeongchang som sitt naturlige høydepunkt, og trener for rekruttlandslaget Anders Bystrøm har et håp om at hans løpere skal blande seg inn i diskusjonen om hvem som skal tas ut i OL- og VM troppene i årene som kommer.

- Vi har fått inn mange nye navn på Morgendagens Helter rekruttlag og vi har fått en interessant miks i treningsgruppen. Det er mye verdenscuperfaring i troppen og målet er å skape en treningskultur der alle bidrar til at alle utøverne skal utvikle seg videre, sier Bystrøm.

Se bildet større

– Magnus har vist en imponerende læringsvilje og innsats over tid som gjør at han var et naturlig valg under arbeidet med landslagsuttaket. Vi har stort tro på at han kan ta ytterligere steg denne sesongen og viser seg fortjent til plassen på Morgendagens Helter-rekruttlandslaget, sier trener Anders Bystrøm. FOTO: Ole Jørgen Bratland, Statoil

De utøverne som skal gå for Morgendagens Helter-rekruttlandslag 2017/2018 er:

Lotta Udnes Weng Nes Ski

Mari Eide Øystre Slidre IL

Marte Mæhlum Johansen Østre Toten Skilag

Silje Øyre Slind Oppdal IL

Tiril Udnes Weng Nes Ski

Daniel Stock Vadsø IL

Magnus Stensås Tydal IL

Martin Løwstrøm Nyenget Lillehammer SK

Mathias Rundgreen Byåsen SK

Mattis Stenshagen Follebu SK

De utøverne som skal gå for Morgendagens Helter-juniorlandslag 2017/2018 er:

Jon Rolf Skamo Hope Hyen

Thomas Helland Larsen Fossum

Vebjørn Hegdal Larvik

Harald Østberg Amundsen Asker

Håvard Moseby Kjelsås

Filip Fjeld Andersen Geilo

Mathilde S Myhrvold Vind

Katrine Seim Hol

Lone Johansen Melhus

Martine Engebretsen Heming

Kristine Stavås Skistad Konnerud

Emma Skjoldli Bulken

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Øker fokuset på hundevelferd
  • Sport

– Femundløpet gjør en del endringer som vil føre til enda mer spenning, uforutsigbarhet i kjørestil og økt aktivitet på sjekkpunktene, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll.

Tatt ut til Nordisk mesterskap
  • Sport

Styrkeløfter Erik Røen fra Hessdalen er tatt ut til å delta på Nordisk Powerlifting Championship som arrangeres i Frænahallen i Møre og Romsdal i midten av september.

Vel gjennomført Væktarstua cup

For 49. året på rad ble Væktarstua cup arrangert på Stugudal.

 
SBK G16 tapte for vertene
  • Fotball

Så er Storsjöcupen over for SBKs G16-lag. IFK Östersund var hakket bedre og vant 1-0.

  • Sport

Den 45. Storsjøcupen i Østersund ble offisielt åpnet i kveld med høytidelig seremoni på stortorget. 486 fotballag fra til sammen 9 land deltar i den populære cupen. Ser film fra åpninga her.

Dyrhaug knuste Northug

Niklas Dyrhaug vant lørdag Kristiansand Skifestival.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse