Idrettsstipend til Ingeborg og Jørgen

STIPEND: Ingeborg Rolseth Holt har hatt en imponerende utvikling på håndballbanen. FOTO: Andreas Reitan

Ingeborg Rolseth Holt og Jørgen Slind får hvert sitt stipend fra Grete Ingeborg Nykkelmos Idrettsfond.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Håndballspilleren Ingeborg Rolseth Holt og skiløperen Jørgen Slind får årets stipend fra Grete Ingeborg Nykkelmos Idrettsfond.

Stipendene deles ut under det siste kommunestyremøtet før jul.

Her er begrunnelsene fra styret for fondet:

Ingeborg Rolseth Holt

Styret for Grete Ingeborg Nykkelmos Idrettsfond innstiller på at stipend for 2017 tildeles Ingeborg Rolseth Holt, født 30. august 1999.

Ingeborg startet tidlig som minihåndballspiller i Selbu håndball og har i alle år vært svært ivrig og treningsvillig. Tidlig gikk hun rundt og spurte alle trenerne hva hun skulle gjøre, og hvordan hun skulle gjøre det, for å bli bedre, for å bli skikkelig god på håndballbanen. Og hun har hatt stor framgang gjennom alle år.

Ingeborg har vært fast deltaker i følgende utviklingsmiljø de senere årene:

  • Talentsamlinger for Region Midt og Nord.
  • Regionalt utviklingsmiljø.
  • Regional landslagssamling.

Hun ble i 2016 tatt ut som en av 15 spillere som representerte Trondheim i NM for regionale lag. De 15 spillerne ble plukket ut fra hele Region Nord som er området fra Bergsøy på Sunnmøre til Kirkenes i Finnmark.

Ingeborg har valgt å gå ”toppidrett håndball” på Selbu videregående skole for å få mer tid til trening og i tillegg kunnskap om treningslære.

Som 16-åring ble hun tatt opp på damelaget i 3.divisjon i Selbu håndball hvor hun hele tida har tatt nye steg i utviklingen som håndballspiller, og som 17-åring var hun en viktig brikke i selbulaget da Selbu igjen tok steget opp i den nasjonale serien i andredivisjon.

I tillegg til å være en svært dyktig håndballspiller, er Ingeborg også ei svært sosial jente som er opptatt av at de andre på laget har det bra og trives, og slik er hun også viktig når det gjelder å skape et godt miljø i laget.

Se bildet større

IDRETTSSTIPEND: Skitalentet Jørgen Slind får stipend fra Grete Ingeborg Nykkelmos Idrettsfond FOTO: Privat

Jørgen Slind

Styret for Grete Ingeborg Nykkelmos Idrettsfond innstiller på at stipend for 2017 tildeles Jørgen Slind, født 2.mai 2001.

Jørgen har fra han var ganske liten vist lovende takter i skiløypa, og han har gjennom stor treningsvilje hatt betydelig framgang gjennom alle år.

På kretsnivå har han de siste fire årene vært blant de aller beste, og han kan vise til flere pallplasseringer i enkeltrenn her hvert av disse årene. I ST-cupen endte han i sesongen 2013 – 2014 på 4.-plass sammenlagt, sesongen 2014 – 2015 på 7.plass, sesongen 2015 – 2016 på 4.plass, og sesongen 2016 – 2017 på 5.plass.

I Midt-norsk mesterskap endte Jørgen i 2014 på 6.plass i friteknikk og 3.plass i klassisk, i 2015 på 4.plass i friteknikk og 5.plass i klassisk, i 2016 på 8.plass i friteknikk og 6.plass i klassisk, og i 2017 på 11.plass i friteknikk og 7.plass i klassisk.

I den knallharde konkurransen på hovedlandsrennet på Fauske i 2016, med mellom 200 og 300 deltakere i klassen, ble Jørgen nr.52 av 233 løpere på sprinten i friteknikk, mens han endte på 56.plass av like mange løpere på 5 km klassisk.

Og i 2017 endte han på 118. plass, også her på 5 km klassisk.

Men den aller største prestasjonen her stod Jørgen for på sprinten i dette hovedlandsrennet der han til slutt endte på 13. plass etter å ha vært helt opp på 6.plass i prologen.

Jørgen er en svært rolig, sindig, beskjeden og sympatisk idrettsutøver som alltid gir viktige bidrag til det å skape et godt miljø blant skiløperne i Selbu.

Selbu 05.11.2017.

Grete Ingeborg Nykkelmo Alf Roar Slind Narve Rognebakke

Siste nytt i Sport

Starter opp igjen med bowlingserie
  • Sport

Rabalder vil ha tilbake bowlerne.

Oppdatert: Avlyser An-Magrittet
  • Sport

Nye krav fra Statens Vegvesen gjør at rittet blir for kostbart å avvikle.

Åpningsseremonien legges til Kimen
  • Sport

Landsskytterstevnet åpnes med en storslagen jubileumskonsert som feirer Det Frivillige Skyttervesens 125 år.

 
Skihistorisk dag i Ålen Skisenter
  • Kultur

Skiløbercompagniet inviterte til konkurranse i gamle skiøvelser.

Lørdag formiddag la Det Holtaalske Skieløber Compagnie avsted over Bukkhammeren.
  • Kultur

Markerer 300 år siden Armfeldttragedien.

Slik tar du vare på felleski
  • Sport

Når det nærmer seg vår er det viktig med rens sier felleskiekspert Ole Harald Berntsen. Se video om hvordan du lett kan ta vare på skiene dine.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE