Verdig markering av trekkspillet

Trekkspillets dag på Camp Eggen - Selbu Trekkspillklubb. FOTO: Stian Elverum/Nea Radio

Med selvsagt trekkspill, samt fele og torader - og til og med en kompboks (!) ble trekkspillets dag markert på Camp Eggen i helga.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2018 kl 23:06

Nea Radio
Nea Radio

Trekkspillets dag ble markert på Camp Eggen i Selbu denne helga. Flere trekkspill og toradergrupper deltok i markeringen som trakk fulle hus lørdag så vel som under konserten lørdag. Vi fikk en prat med to trekkspillere og en felespiller etter konserten søndag. Selve radiointervjuet kan høres i lydspilleren lenger ned.

Konserten startet med et som alltid livat toraderlag fra Elvran. Blåhåmmårn Toraderlag har gitt ut egen plate og reiser rundt i Trøndelag og lager mye liv der de spiller. Det var vel mange som vurderte å ta fram danseferdighetene også under konserten. Videre holdt Mi4 fra Selbu en flott konsert. Her viser ungdommen at også de kan å traktere gammeldansen.

Elvetuns Orkester viser seg som et fantastisk gammeldansorkester før Selbu Toradergruppe får iallefall reporteren fra lokalradioen til å tenke på at det snart nærmer seg Selbumartna! Selbu og Tydal trekkspillklubb viser seg fram fra sin beste side og Selbu Felebyggerlag viser med et forsterket ensemble en stor musikalsk kvalitet og bidrar til at det blir en flott konsert.

Det gjør også Nidaros Trekkspillklubb, men de må påregne trekk i karakterene iallefall fra undertegnede. Så mange dyktige gitarister, bassister og trommiser som det er rundt om kring, er det synd å høre at det tys til ferdigprogrammerte løsninger.

Ole Bjarnes er stødig som vanlig. Et orkester mange har et solid forhold til. Neste år samles vi i nettopp Tydal, som nå har overtatt stafettpinnen fra arrangøren i Selbu.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal

Internasjonal suksess for Jentene på tunet
  • Lokalmat

Denne uka gikk den skandinaviske finalen av "International Chocolate Awards 2018" av stabelen i København, og Iris Yvonne Martinsen-Aune stakk av med sølvmedaljen for sin sjokoladebit "Northern Lights- A taste of heaven".

Her er de trønderske passkontorene som forsvinner
  • Nyheter

Politimestrenes kuttliste er klar - fem passkontor i Trøndelag forsvinner.

Tydal, Røros, Os og Holtålen innfører totalforbud mot bruk av åpen ild i utmark
  • Nyheter

Meget høy skogbrannfare i hele regionen.

 
NRK-streiken avsluttet

Avsluttes ved midnatt.

Kunstkurs for barn
  • Kultur

I sommer blir det arrangert kunstkurs for barn i Selbu og på Stjørdal.

Befolkningstallene for 1. kvartal er klare
  • Nyheter

Laveste fødselsoverskuddet siden 1985 og Holtålen vokser mest i Rørosregionen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE