Jens på TV

Jens på TV

Jens Kvernmo i godvær. FOTO: Jens Kvernmo

"Vinterdrømmen" heter TV-serien som har premiere på NRK 1 tirsdag kveld. Her møter vi Jens Kvernmo (32) fra Ogndal i Steinkjer og får ta del i noen av hans opplevelser i Sylan sist vinter.

Tekst:

Publisert:

Jens Kvernmo (32) fra Ogndal i Steinkjer begynner å bli kjent for det friluftsinterresserte publikum som tøffingen som utfordrer og overvinner det meste naturen varter opp med.

Jens har to overvintringer i trønderske fjell bak seg, i Skjækerfjella vinteren 2015/16 og i Sylan 2016/17.

Han er denne høsten også aktuell i TV-serien "Alene" på TV2 Zebra.

Det første programmet i NRKs serie er basert på Jens Kvernmos opplevelser i Sylan gjennom fire måneder sist vinter. Han har selv gjort alle filmopptak, både med videokamera og drone.

Regi er ved Eva Laukøy og redigering ved Kjartan Ovesen, begge NRK Trøndelag.

"Vinterdrømmen"

Vinteren 2017 kasta Jens loss fra sivilisasjonen, pakka med seg det nødvendigste og tok med de to hundene sine til fjells for å leve ut drømmen om å bo i fjellet en hel vinter. Han feirer jul, trosser storm og uvær, jakter rev og får flotte naturopplevelser i Sylan.

Ungkaren flakker rundt og bor delvis under tak i hytter og naust, delvis i telt og under åpen himmel. Han besøker også gjerne turistforeningshyttene i området, for tenk om det dukker opp noen damer!

Å drive jakt og fangst på pelsjegervis er ett av målene hans, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn han hadde trodd.

Han har solid ballast, blant annet som skarpskytter i Afghanistan, men nedturen han opplever med dårlig fangst og fiske i februar, fører til en skikkelig smell. Flere ganger er han på nippet til å pakke sammen og dra hjem.

- Å være mutters alene gjennom fire lange måneder er tøffere enn folk tror, sier Jens.

Men den tunge tida er glemt når vårsola dukker opp, når solbrillene kommer på plass og ikke minst når reinen vender tilbake til kalvingsområdene i Sylan og Jens får oppfylt drømmen om å være med på ferden.

Se bildet større

Fra "Vinterdrømmen". FOTO: Jens Kvernmo

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

 
Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

Pilegrimsrittet 2018 blir høstritt
  • Nyheter

Styret i Pilegrimsrittet har vedtatt at neste års sykkelritt mellom Stugudal og Selbu skal arrangeres lørdag 8. september. Dette er fire uker seinere enn tidligere år. Bakgrunnen er at en etter årets avlysning ønsker å flytte rittet bort fra fellesferien.

Gir 50.000 til skolegang i Gambia
  • Nyheter

Snart reiser Knut Brandstorp fra Røros til Gambia med nærmere 50.000 kroner gitt av folk i Røros-distriktet som skal brukes i kampen mot analfabetisme. I tillegg har han med seg en sang - «The Alfabet Song».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse