Jens på TV

Jens på TV

Jens Kvernmo i godvær. FOTO: Jens Kvernmo

"Vinterdrømmen" heter TV-serien som har premiere på NRK 1 tirsdag kveld. Her møter vi Jens Kvernmo (32) fra Ogndal i Steinkjer og får ta del i noen av hans opplevelser i Sylan sist vinter.

Tekst:

Publisert:

Jens Kvernmo (32) fra Ogndal i Steinkjer begynner å bli kjent for det friluftsinterresserte publikum som tøffingen som utfordrer og overvinner det meste naturen varter opp med.

Jens har to overvintringer i trønderske fjell bak seg, i Skjækerfjella vinteren 2015/16 og i Sylan 2016/17.

Han er denne høsten også aktuell i TV-serien "Alene" på TV2 Zebra.

Det første programmet i NRKs serie er basert på Jens Kvernmos opplevelser i Sylan gjennom fire måneder sist vinter. Han har selv gjort alle filmopptak, både med videokamera og drone.

Regi er ved Eva Laukøy og redigering ved Kjartan Ovesen, begge NRK Trøndelag.

"Vinterdrømmen"

Vinteren 2017 kasta Jens loss fra sivilisasjonen, pakka med seg det nødvendigste og tok med de to hundene sine til fjells for å leve ut drømmen om å bo i fjellet en hel vinter. Han feirer jul, trosser storm og uvær, jakter rev og får flotte naturopplevelser i Sylan.

Ungkaren flakker rundt og bor delvis under tak i hytter og naust, delvis i telt og under åpen himmel. Han besøker også gjerne turistforeningshyttene i området, for tenk om det dukker opp noen damer!

Å drive jakt og fangst på pelsjegervis er ett av målene hans, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn han hadde trodd.

Han har solid ballast, blant annet som skarpskytter i Afghanistan, men nedturen han opplever med dårlig fangst og fiske i februar, fører til en skikkelig smell. Flere ganger er han på nippet til å pakke sammen og dra hjem.

- Å være mutters alene gjennom fire lange måneder er tøffere enn folk tror, sier Jens.

Men den tunge tida er glemt når vårsola dukker opp, når solbrillene kommer på plass og ikke minst når reinen vender tilbake til kalvingsområdene i Sylan og Jens får oppfylt drømmen om å være med på ferden.

Se bildet større

Fra "Vinterdrømmen". FOTO: Jens Kvernmo

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Rådmannen pustet lettet ut
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal kunne puste lettet ut etter et budsjettvedtak som sikrer utvidet eiendomsskatt. - Det blir ingen oppsigelser i Tydal kommune, sier Horndalen.

Følg møtet direkte
  • Live

Torsdag klokka 17 overfører Nea Radio i samarbeid med FjellTV kommunestyremøtet på Røros direkte.

Straks klart for kommunestyremøte i Holtålen
  • Nyheter

Terapibasseng, budsjett og salg av aksjer på dagsorden.

 
Nea Radio til Stjørdal

Nea Radio flyttet denne uka inn i nye lokaler i Stjørdal sentrum. Det feirer radiostasjonen med ei storstilt direktesending fra Torgkvartalet fredag.

Rundsnu i Tydal

Senterpartiet i Tydal med rundsnu om utvidet eiendomsskatt.

Helsevaktbil

Torsdag inviterte arbeidsgruppa for prosjektet "helsevaktbil", ansatte og presse for en gjennomgang og oppsummering av hvordan det har gått siden oppstarten i høst.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE