Stor satsing på reindriften i statsbudsjettet

 

Regjeringen foreslår å innføre avgiftsfritak på driftsmidler i reindriften så snart som mulig i 2018. Dette gjelder Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Regjeringen har prioritert de direkte tilskuddsordningene over reindriftsavtalen for å støtte opp om de utøverne som har reindrift som hovedvirksomhet og legge til rette for økt omsetning og lønnsomhet i næringen. Under denne regjeringen har de direkte tilskuddsordningene økt fra 69,1 til 76,7 millioner kroner per år. Regjeringen foreslår å bevilge 76,7 millioner kroner også i 2018. Dette gjelder Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

- Jeg er veldig glad for at regjeringen foreslår avgiftsfritak på driftsmidler i reindriften. Det er tiltak som vil bidra direkte på bunnlinja for næringen, sier Torhild Aarbergsbotten, gruppeleder Sør-Trøndelag Høyre.

– Reineierne blir nå likestilt med bønder og slipper avgifter som på driftsmidler som blir benyttet i driften. Dette har i flere år vært et viktig krav frå næringen, og vil gi store avgiftslettelser for den aktive reindriftsutøver. Konkret blir det foreslått at snøscooter, ATV, og terrenggående motorsykkel får tilsvarende avgiftsfritak som det som er etablert for driftsmiddel i jordbruket, sier Aarbergsbotten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny prost i Stjørdal prosti på plass
  • Nyheter

Tidligere gateprest i Trondheim Bymisjon Jon Henrik Gulbrandsen er tilsatt som konstituert prost i Stjørdal prosti og har tatt over stafettpinnen etter Dagfinn Slungaard som gikk av med pensjon ved nyttår.

Trailer står fast i Nesvoldbakken

Lang kø i sørgående felt.

Ålen Caravan flytter til Røros
  • Nyheter

Klarte ikke å finne egnede lokaler i hjembygda.

 
Buss på vei til Rørosmartnan kjørte utfor ved Glåmos

40 personer fra Stjørdal mannskor var sperret inne i bussen.

97.000 bilister har kun én uke igjen
  • Nyheter

Neste torsdag, 1. mars, innfører myndighetene gebyr for alle som ikke har lovpålagt forsikring på kjøretøyet sitt.

Bil kolliderte med stolpe i Selbu

Tre personer var i bilen. Ingen skal være alvorlig skadd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE