Stor satsing på reindriften i statsbudsjettet

Stor satsing på reindriften i statsbudsjettet

 

Regjeringen foreslår å innføre avgiftsfritak på driftsmidler i reindriften så snart som mulig i 2018. Dette gjelder Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Regjeringen har prioritert de direkte tilskuddsordningene over reindriftsavtalen for å støtte opp om de utøverne som har reindrift som hovedvirksomhet og legge til rette for økt omsetning og lønnsomhet i næringen. Under denne regjeringen har de direkte tilskuddsordningene økt fra 69,1 til 76,7 millioner kroner per år. Regjeringen foreslår å bevilge 76,7 millioner kroner også i 2018. Dette gjelder Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

- Jeg er veldig glad for at regjeringen foreslår avgiftsfritak på driftsmidler i reindriften. Det er tiltak som vil bidra direkte på bunnlinja for næringen, sier Torhild Aarbergsbotten, gruppeleder Sør-Trøndelag Høyre.

– Reineierne blir nå likestilt med bønder og slipper avgifter som på driftsmidler som blir benyttet i driften. Dette har i flere år vært et viktig krav frå næringen, og vil gi store avgiftslettelser for den aktive reindriftsutøver. Konkret blir det foreslått at snøscooter, ATV, og terrenggående motorsykkel får tilsvarende avgiftsfritak som det som er etablert for driftsmiddel i jordbruket, sier Aarbergsbotten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

– Ta grep om pensjonen
  • Adventskelenderen

–Ta grep om egen pensjon, oppfordrer markedssjef Ingrid Brynhildsvoll Svendsen i Rørosbanken

Fullt på hotellet i jula
  • Adventskalenderen

– Vi har fullt hus i jula, sier direktør Terje Lysholm ved Røros Hotell.

Julekalender
  • Julekalender

XL-BYGG er Skandinavias største byggevare­kjede med 340 butikker i Norge, Sverige og Danmark. 

 
Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE