Strømmen borte i to timer: Rammet 6.300 abonnenter

Lars Hofstad er nettsjef i Røros E-verk. FOTO: Nils Kåre Nesvold

– Nærmere 6.400 strømabonnenter i Røros-distriktet var uten strøm mandag, de fleste av dem var strømløse rundt to timer, sier nettsjef Lars Hofstad i Røros E-verk

Nettsjef Lars Hofstad sier at det hele begynte med en feil mellom Rendalen og Savalen. Det førte til at strømmen forsvant fra Tynset til og med Røros. Kunder som har strøm fra Kuråsfossen kraftverk beholdt strømmen noe lenger.

Årsaken fortsatt ukjent

– Vi vet ennå hva som er den direkte årsaken. Det har vært et brudd på kabelen mellom Rendalen og Savalen, Vi utnyttet kapasiteten nordfra maksimalt og fikk satt opp et ekstra aggregat ved Kursåsfossen, sier nettsjef i Røros E-verk, Lars Hofstad.

Røros E-verk har mål om en høy oppetid.

– Beklagelig

– Det er beklagelig at vi bommer så kraftig i dag, sier Hofstad. Han mener dette var kritisk for næringslivet som opplevde forsinkelser med å få i gang produksjonen igjen.

Hofstad sier at installasjonsavdelingen har fått en rekke henvendelser fra kunder som kan ha fått ødelagt utstyr.

– Disse kundene ber vi kontakte eget forsikringsselskap. Så oppsummerer vi etterpå når vi ser hva feilanalysen viser, sier Hofstad:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE