Mer skogvern

MER SKOGVERN: Storvika i Selbu kommune FOTO: Jan Erik Andersen

Sør-Trøndelag får mer skogvern. Ved kongelig resolusjon har fylket nå fått fire nye skogreservater, og tre eksisterende er utvidet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2017 kl 16:02

Nea Radio
Nea Radio

Storvika naturreservat i Selbu kommune, Drøydalen naturreservat i Holtålen kommune samt Rabbolen og Almlia naturreservater i Orkdal kommune er nå opprettet.

Samtidig er Murudalen naturreservat i Bjugn, Gråura i Oppdal og Mølmannsdalen naturreservat i Røros utvidet. Alle områdene, unntatt utvidelsen av Mølmannsdalen naturreservat, er etablert under ordningen om frivillig vern av skog. Utvidelsen av Mølmannsdalen naturreservat inngår i ordningen knyttet til vern av skog på Statskog SFs grunn i Norge.

Disse områdene har verdifulle forekomster av naturtyper og arter knyttet til skog, og bidrar til å oppfylle Stortingets mål om vern av 10 % av skogen i Norge, skriver Fylkesmannen i Sør-Trøndelag i ei pressemelding.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tar et felles radioløft

Unikt samarbeid mellom Radio E6 og Nea Radio vil styrke medietilbudet for viktige deler av distrikts-Trøndelag som noen ganger kommer litt i skyggen av byene.

Selbu-sjokolade til Japans statsminister
  • Nyheter

Statsminister Erna Solberg hadde med seg sjokolade fra Jentene på Tunet i Selbu som Valentins-gave til sin japanske statsminister-kollega.

Halv pris med brukt stål
  • Nyheter

Ombruk av stålkonstruksjoner kan gi lokale jobber og drastiske kutt i utslipp av klimagasser. Det kan også vise seg å være god butikk, ifølge en rapport som stammer fra et innovasjonsprosjekt i bygg- og anleggsbransjen.

 
- Vil kutte smålig kutt
  • Nyheter

Fylkesrådmannen vil kutte en kvart million i bevilgningen til Ungt Entreprenørskap. Med støtte fra Frp og Venstre vil Høyre fjerne kuttet.

Ny bryggerimester på Røros
  • Nyheter

Jones Mikkelsen skal styre humle og malt framover.

Ekstraordinær båndtvang i Røros
  • Nyheter

Mye snø gjør det svært utfordrende og belastende for hjorteviltet i kommunen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE