Lanserer styredatabase

Lanserer styredatabase

TA DATABASEN I BRUK: Per Arild Eggen, Sparebanken Hedmark, Samareh Granqvist, Rørosregionen Næringshage, Maren Solvang Johnsen, Søberg Gård, Halvard Broch-Due, Østerdal Tre as og Gurp Svae, Accountor as oppfordrer næringslivet i hele regionen til å ta den nye styredatabasen i bruk. FOTO: Privat

Torsdag lanserte næringshagen på Røros et helt nytt tilbud til næringslivet i regionen - en regional styredatabase.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2017 kl 15:39

Sigrid Jansen
Daglig leder i Rørosregionen Næringshage

Se bildet større

Daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen, viser fram den nye styredatabasen FOTO: Nils Kåre Nesvold

Målet er mer profesjonelt styrearbeid i næringslivet.

– Aktive styrer og godt styrearbeid gir resultater for bedriften. Virksomheter som har styrer som arbeider målrettet og aktivt på vegne av bedriften oppnår bedre resultater enn andre, sier rådgiver i Rørosregionen Næringshage Torgeir Svae.
Torsdag denne uka arrangerte næringshagen KompetanseForum om styrearbeid i samarbeid med Sparebanken Hedmark. Nesten 70 personer deltok på møtet på Tynset, og i de påfølgende diskusjonene om hvordan aktivt styrearbeid kan bidra til å styrke næringslivet.

– Vi ønsker at bedrifter i regionen skal bli mer konkurransedyktige og vokse inn i nye markeder, sier Svae.

Egen styredatabase i regionen

Rørosregionen Næringshage – som er næringshage for Røros- og Tynsetregionene – lanserer nå en egen database over styremedlemmer som er i styrer, eller ønsker å arbeide i styrer, i vår region.

Basen er både for nye og tidligere styremedlemmer, forklarer Samareh Granqvist i næringshagen som har ansvaret for administrasjonen av den.
Ved å kartlegge blant annet utdannelse, bakgrunn og kompetanse vil vi kunne tilby bedrifter i regionen en oversikt over hvem som potensielt kan bidra til utvikling av virksomheten, fortsetter Samareh. – Samtidig er det en god mulighet for potensielle styremedlemmer om å melde sin interesse for å kunne bli valgt til nye styreverv, avslutter hun.
Ikke bare gamle ringrever

Næringshagen oppfordrer særlig alle under 40 år, og kvinner generelt, om å registrere seg i basen.
Det er ingen hemmelighet at styrene også i vår region har en overrepresentasjon av godt voksne menn, sier daglig leder i næringshagen, Sigrid M. Jansen

Gamle ringrever er bra, og har mye god kompetanse og viktige erfaringer. Men for å løfte næringslivet og regionen videre, trenger vi å bruke all kompetansen regionen har tilgjengelig: i alle aldere og med begge kjønn!

Blir med

Halvard Broch-Due fra Østerdal Tre as og Maren Solvang Johnsen fra Søberg Gård er blant de som deltok på KompetanseForum. Nå vil også de bruke den nye styredatabasen.

Guro Svae i Accountor as ble nylig ble utnevnt til årets unge leder i Fjellregionen. Også hun setter pris på den nye databasen. – Jeg tenker det er viktig med variert kompetanse i et styre, og en slik database vil lette tilgangen til de riktige styremedlemmene, uttaler hun

Registering

Registreringen har startet, og du kan registrere deg og din kompetanse her: http://roroshagen.no/styredatabase/

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE