ANNONSE
Annonse

Ukas mattips

Meksikansk Gryte Foto: Røros Deli

Varm meksikansk gryte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2017 kl 17:28

ANNONSE
Annonse

Nå har høstens fine farver forsvunnet igjen står bare trær å huttrer i det sure kalde mørket. Hva kan vel varme opp kroppen bedre en en varm skål med en variant av chili con carne.

Like godt med som uten pledd

  • 2 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 500 g kvernet kjøtt
  • 400 g grovkakka tomater
  • 0,3 liter øl (gjerne Bersens bayer fra Røros Bryggeri. Fra en flaske blir det litt til kokken også:)
  • 100-150 g tomatpure
  • 3,5 ts chilipulver (eller mer – eller mindre)
  • 2 ts paprika pulver
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ss kakao
  • 1 ts oregano
  • 400 g kidneybønner fra din lokale butikk
  • 4 røde chili
  • 2 paprika
  • Litt Olje eller smør
  • Salt
  • Cayennepepper
  • Frisk koriander
  • Røros rømme
  • Ristet brød eller nachos chips

Kutt løken i grove terninger.

Ha oljen eller smøret i en gryte.

Ha i hvitløk og løk, stek løken blank. Blank som nypusset sølv på julaften.
Brun kvernet kjøtt, gjerne av elg. Ha i øl, tomater paprikapulver, spisskummen, kakao, chilipulver og oregano la dette puttre i 30-50 minutter rør av og til, imens kutter du paprika i grove biter.

Kjøp gjerne krydder i en innvandrerbutikk. Disse krydderne smaker mer enn de vi kjøper på vanlige butikker. Disse krydrene kan du også bruke til å lage din egen tacokrydderblanding med.

Før du skyller eller gjør noe annet med bønneboksen, kan du google Aquafaba og se hva du kan bruke vannet bønnene ligger i til. Mye spennende

Ha bønnene som du har skylt, i 10min før servering.
Smak til med salt og cayennepepper
Serveres med friske urter og god rømme til.
Pisk gjerne rømmen litt før du serverer den som topping på gryta. Spesielt Rørosrømmen gir en mye bedre opplevelse etter den er pisket opp litt

Brødpinner: dag gammelt middelhavsbrød fra Bakeriet på Røros, skjært i pinner. Ha på olivenolje, maldonsalt, og brødkrydder FRa Fjellurt på Tolga. Stekes i ovnen 200c til de blir gyldne å sprø ca 15min

4pors

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Dalakopa i Hall of fame

Dalakopa i Hall of fame

Dalakopa ble fredag kveld innlemmet i Gammeldansens og trekkspillets Hall of fame.

Åpnet minneutstilling for Gunnar Bratlie i Galleri Gnuttu

Minneutstilling for Gunnar Bratlie åpnet:

– Jeg er veldig, veldig glad i det meste som er stilt ut

Mange kunstnere har latt seg inspirere av Røros. Det gjorde også tegner, illustratør og grafiker Gunnar Bratlie. Hadde han fortsatt levd ville han ha fylt 100 år i år.

Hallbauer- utstilling åpner lørdag

Hallbauer- utstilling åpner lørdag

Det er stor interesse foran lørdagens utstillingsåpning i Selbu. Denne gang er det rundt 90 av Marianne Lichtwald Hallbauers akvareller og tegninger som skal henge på veggene hos Neadalen kunstforening.

Floka

Floka

Nye koster i panelet snakket blant annet om Tone Damli, Trident Junkture og ulv.

Populært med lemsebaking

Populært med lemsebaking

Angerd og Anders lærte bort familiehemmeligheter på kjøkkenet ved Hov Skole.

Alt klart på Nedalshytta

Alt klart på Nedalshytta

Alt er klart for sesongstart på Nedalshytta i Sylan.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.