Samler kriseteamene i Værnesregionen

Noen av deltakerne på samlingen for kriseteamene. Fra venstre Knut Hermstad (RVTS), Leif Vonen, Rita Småvik (RVTS) og Dagrun Aursjø. FOTO: Privat

Torsdag og fredag blir det for første gang arrangert fagdager for kriseteamene i Værnesregionen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.11.2017 kl 21:08

Nea Radio
Nea Radio

Samlingen kom i stand etter at lederne i teamene i Tydal, Meråker og Selbu sammen med kommuneoverlege ble enige om å få til en felles opplæring for alle medlemmene i kriseteamene.

Mange stiller opp

– I utgangspunktet var det snakk om at Sivilforsvaret skulle holde kurset, men da det først ville bli langt ut i 2018, bestemte vi å arrangere det selv. Regionalt kompetansesenter mot vold, traumer og seksuelle overgrep og selvmordsforebygging stiller velvillig opp med spisskompetanse. Vi har også invitert inn de enkelte kommuners øverste kriseledelse for å sikre forankringer oppover i systemet, sier leder for kriseteamet i Selbu, Dagrun Aursjø.

Ønsker felles forståelse

Hensikten er å få en felles forståelse i regionen for kriseteamenes arbeid.

– Vi skal kunne bistå hverandre om nødvendig. Vi vil også sikre at alle medlemmene har en bit felles opplæring, uansett hvor mye eller lite erfaring de har på bakgrunn av utkallinger. Vi har også med to brukerstemmer, to som forteller om sine erfaringer ved å motta bistand fra kriseteam på godt og vondt, sier Aursjø:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Røros kommune er fornøyd med innbyggerundersøkelsen
  • Nyheter

Men ser også forbedringpotensiale på flere områder.

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for
  • Nyheter

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

Kvithamar skal bli grønn spydspiss
  • Nyheter

Kvithamar gård, som nå eies av Stjørdal kommune, skal bli et kraftsenter innenfor grønn innovasjon i Midt-Norge.

 
Løsning for Kvislabakken?
  • Nyheter

Brakker som blir stående tomme etter at Fagerhaug skole i Stjørdal, vurderes som løsning på den akutte plassmangelen ved Kvislabakken skole.

Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

Fylkesting vedtok pressestøtte til lokalradio
  • Nyheter

Fylkestinget i Finnmark har vedtatt at lokalradio bør få pressestøtte på lik linje med aviser. De omtaler dagens ordning som konkurransevridende.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE