Samler kriseteamene i Værnesregionen

Samler kriseteamene i Værnesregionen

Noen av deltakerne på samlingen for kriseteamene. Fra venstre Knut Hermstad (RVTS), Leif Vonen, Rita Småvik (RVTS) og Dagrun Aursjø. FOTO: Privat

Torsdag og fredag blir det for første gang arrangert fagdager for kriseteamene i Værnesregionen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.11.2017 kl 21:08

Samlingen kom i stand etter at lederne i teamene i Tydal, Meråker og Selbu sammen med kommuneoverlege ble enige om å få til en felles opplæring for alle medlemmene i kriseteamene.

Mange stiller opp

– I utgangspunktet var det snakk om at Sivilforsvaret skulle holde kurset, men da det først ville bli langt ut i 2018, bestemte vi å arrangere det selv. Regionalt kompetansesenter mot vold, traumer og seksuelle overgrep og selvmordsforebygging stiller velvillig opp med spisskompetanse. Vi har også invitert inn de enkelte kommuners øverste kriseledelse for å sikre forankringer oppover i systemet, sier leder for kriseteamet i Selbu, Dagrun Aursjø.

Ønsker felles forståelse

Hensikten er å få en felles forståelse i regionen for kriseteamenes arbeid.

– Vi skal kunne bistå hverandre om nødvendig. Vi vil også sikre at alle medlemmene har en bit felles opplæring, uansett hvor mye eller lite erfaring de har på bakgrunn av utkallinger. Vi har også med to brukerstemmer, to som forteller om sine erfaringer ved å motta bistand fra kriseteam på godt og vondt, sier Aursjø:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Etterlyser hund
  • Nyheter

En hund er savnet på Røros.

Kommunale veger kan bli private
  • Nyheter

Politikerne i Selbu vil privatisere en del av de kommunale vegene. Nå blir et forslag med 12,4 kilometer sendt på høring.

Regjeringen støtter grønne arbeidsplasser
  • Nyheter

Partene i arbeidslivet, med støtte fra Klima- og miljødepartementet, har startet en kampanje om grønne arbeidsplasser. Målet er å stimulere til økt engasjement og kunnskap om hva som kan gjøres for å kutte utslipp på den enkelte arbeidsplass.

 
Høyre størst i ny måling
  • Nyheter

I DNs partibarometer for november har Høyre en oppslutning på 28,2 prosent, en fremgang på 3 prosentpoeng siden forrige måling. Fremskrittspartiet går ned 1,5 prosentpoeng til 13,2. Rødt er litt større enn MDG med henholdsvis 3 og 2,8 prosent. Målinga gir de borgerlige partiene et flertall med 86 av...

Rørosbudsjettet
  • Nyheter

Formannskapet i Røros har førstegangs behandling av budsjettet.

Digital enighet
  • Nyheter

Trøndelag er enig om felles satsing på digitalisering. Det kom fram en KS-konferanse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE