Russetid

RUSSETID: Janne Kløften, Kamilla Kjøsnes, Sissel Kjøsnes og Ingeborg Renå gleder seg til resten av russetida. FOTO: Marthe Belsvik Stavrum

Det er vår, og for noen betyr det russetid. Lærere og elever ved Selbu Videregående skole merker at kvardagen har fått en litt anna vri i det siste.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Russetid
Hør intervjuet med fire av selburussen

Det er vår, og for noen betyr det russetid. Lærere og elever ved Selbu videregående skole merker at kvardagen har fått en litt anna vri i det siste.

Gunn Marit Bondahl er en av de som underviser russen, og hun er godt fornøyd med elevene sine, sjøl om russetida helt klart kommer til utrykk gjennom forkjøla elever og knuteregler som gjerne skulle ha vært gjennomført i timene.

-De er litt mer trøtte enn vanlig når de kommer på skolen om morran, og det hostes og harkes veldig om dagen, men de kommer, og det er bra, sier Bondahl.

Se bildet større

RUSSETID: Gunn Marit Bondahl er fornøyd med årets russ. FOTO: Marthe Belsvik Stavrum

Russeknuten har en lang historie, og regler og knuter endrer seg i takt med resten av samfunnet. De siste åra har for eksempel Kreftforeningen kommet på banen med ei miniatyrbøsse som knute til all russ som gjennomfører innsamlingsaksjon for kreftsaken. Også i år har mange av selburussen vært med på dette.

Da #metoo- bølgen skyldte inn over landet, ble også russen oppfordra til å gå igjennom knutereglene for å se om noe kunne gjøres for å bedre situasjonen. Og det er blitt tatt grep, forteller russen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

 
Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

Søndagsåpent under Landsskytterstevnet
  • Nyheter

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld at butikkene kan søke om å holde åpent søndag 5. august under Landskytterstevnet. Dog ikke uten debatt.

Se kommunestyremøtet i Røros
  • Kommunestyremøte

Se torsdagens kommunestyremøte fra Storstuggu i opptak her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE